Play Fresh Darmowy Internet bez limitu danych
Napisano 29 September 2011 - 11:12
Posiadam Play Fresh z taryfą Play Fresh Darmowy Internet bez limitu danych
doładowałem karte za 30PLN dostałem 300mb na 30 dni, 30 dni minęło i teraz chciałbym wykupic
pakiet Internet do wyboru w Play Fresh jednak nie mogę tego zrobić ani za pomocą kodu
np. *111*107*1# (dostaje wiadomość ze usługa nie dostępna dla ciebie) jak również poprzez play24, nie mam takiej zakładki
Czy przy taryfie Play Fresh Darmowy Internet bez limitu danych musze doładowywac karte co 30dni za min 30 pln aby miec internet czy tez moge dokupic sobie jakiś pakiet internetowy po upływie miesiąca albo po zuzyciu tych 300mb ?
Napisano 22 October 2011 - 19:21
Dzwoniłem do BOK i powiedzieli mi, że w tej taryfie taki pakiet jest niedostępny. Przeczytałem oba regulaminy i nie znalazłem takiej informacji. Po prostu nie bo nie. Jeśli ktoś ma aktywny taki pakiet w takiej taryfie to proszę o info.
Napisano 09 November 2011 - 18:28
1 posiadam abonament w play ale chciałbym przejść na fresh-a czy wybierając opcje "play fresh darmowy internet" to ten internet działa i po nadajnikach play i plusa czy tylko po play
2 czy w tej usłudze mogę aktywować pakiety darmowe połączenia do play za 10zł, 30 min za 6 zł do wszystkich, i ulugę blackberry za 10zł wykorzystując te 30zł z doładowania
Napisano 09 November 2011 - 20:28
Z pakietami sprawa ma się następująco (możliwe do włączenia):
*Nowe Zbieraj Minuty - 3.00 PLN - opłata jednorazowa
*Pakiet 100 minut do Play i na stacjonarne - 5.00 PLN - możesz włączyć 3 na 30 dni
*Nieograniczone rozmowy w Play - 10.00 PLN - po 30 dniach trzeba ponownie aktywować (przydało by się automatyczne przedłużanie)
*Pakiet 600 SMS - 6.00 PLN - raz na 30 dni
*Play email BlackBerry - 10.00 PLN - opłata abonamentowa (sama się pobiera co miesiąc, duży plus dla Play)
Inne usługi:
*Poczta głosowa lite
*Poczta głosowa standard
*Poczta głosowa na email
*Poczta głosowa MMS-em - 2.00 PLN - opłata abonamentowa
*Poczta wideo - 0.00 PLN - opłata abonamentowa
*Muzyka na czekanie 2.00 PLN Abonamentowa
*Program Doładowań 1.00 PLN Jednorazowa
*Blokada transferu danych - bezpłatne (wł/wył)
*Blokada połączeń z numerów zastrzeżonych - chyba też bezpłatne (wł/wył)
Użytkownik lipos edytował ten post 09 November 2011 - 20:36
jabber ID: Lipos@aqq.eu
Napisano 09 November 2011 - 20:49
Mam jeszcze jedna sprawe zona tez posiada BB ale chcialaby wybarc opcje play fresh polaczenia I SMS do play czy taka opcja wchodzi w gre : za 10zl usluga BB i za 7zl 100Mb oraz 30 za 10
Czy wtedy ten internet tez chodzi po nadajnikach plusa czy tylko po play poniewaz czasami moze korzystac z aplikacji nie dzialajacych po bis
Napisano 09 November 2011 - 20:55
Napisano 10 November 2011 - 06:19
prosze o wyjaśnienie kogoś kto ma pojęci albo sprawdził te pakiety na nadajnikach plusa
Napisano 10 November 2011 - 12:40
kemles powinno się dać aktywować, czasem jest tak że po zmianie profilu zanim się to wszystko przemigruje trzeba trochę poczekać bo może pisać że jesteś w nowej taryfie a jeszcze się nie przemigrowało do końca, play ma czas na akytwacje taryfy do 7 dni.
jahla 1. działa na nadajnikach play i plus
2. te pakiety które wymieniłeś można aktywować
Napisano 10 November 2011 - 12:53
Użytkownik jahla dnia 09 November 2011 - 20:49 napisał
Mam jeszcze jedna sprawe zona tez posiada BB ale chcialaby wybarc opcje play fresh polaczenia I SMS do play czy taka opcja wchodzi w gre : za 10zl usluga BB i za 7zl 100Mb oraz 30 za 10
Czy wtedy ten internet tez chodzi po nadajnikach plusa czy tylko po play poniewaz czasami moze korzystac z aplikacji nie dzialajacych po bis
jak najbardziej możesz tak zrobić wszystko będzie działać w taryfie darmowe rozmowy i smsy w play
internet działa na nadajnikach plus i play bez dodatkowych opłat (oprócz aktywacji), we wszystkich aktualnych profilach PF internet działa na nadajnikach play i plus (all inclusive to się nazywa)
Napisano 10 November 2011 - 19:04
Mówiąc o wprowadzaniu w błąd i "maniu pojęcia":
Użytkownik kemles dnia 22 October 2011 - 19:21 napisał
Dzwoniłem do BOK i powiedzieli mi, że w tej taryfie taki pakiet jest niedostępny. Przeczytałem oba regulaminy i nie znalazłem takiej informacji. Po prostu nie bo nie. Jeśli ktoś ma aktywny taki pakiet w takiej taryfie to proszę o info.
Użytkownik dizel881 dnia 10 November 2011 - 12:40 napisał
Przypominam, że mowa tu o pakiecie "30 za 10" w taryfie "Play Fresh Darmowy Internet bez limitu danych". Zwracasz komuś uwagę a sam wypisujesz bzdury! Dla tej taryfy pakiet jest niedostępny, jak słusznie zauważyło Biuro Obsługi. W razie wątpliwości mogę podrzucić screena z play24.
Z ledwością się powstrzymuję od skomentowania zwyczaju pisania posta pod postem. To zadanie dla moderatora.
Napisano 11 November 2011 - 21:35
Napisano 12 November 2011 - 11:31
Jeżeli mowa o "nieszczęsnym pakiecie" 30 za 10, to nie przeszukiwałem regulaminów. Po prostu, po zalogowaniu do 24.play.pl, w zakładce "pakiety" ukazuje się taki widok:

Uploaded with ImageShack.us
Napisano 13 November 2011 - 13:11
Przepraszam użytkownika dizel881 za określenie podanych przez niego informacji jako "bzdury".
Okazało się, że to właśnie on ma rację. Pakiet 30 za 10, pomimo tego, że oficjalnie nie jest dostępny w taryfie Darmowy Internet bez limitu danych, daje się na tej taryfie włączyć. Pewnie jest to spowodowane jakąś dziurą w systemie, ale fakt pozostaje faktem. Mnie osobiście udało się go włączyć kodem *111*118*1#. Wczoraj chiałem wykonać eksperyment z ciekawości, po tym co przeczytałem wyżej. Otrzymałem komunikat "twoja karta jest nieaktywna, wykonaj dowolne połączenie i spróbuj ponownie za 2 godziny" (!?). Próbowałem trzy razy, w odstępach kilkugodzinnych, jednak efekt był ten sam. Dla uspokojenia sumienia spróbowałem jeszcze raz, dzisiaj rano. Oto efekty:

Uploaded with ImageShack.us
Cała sytuacja wydaje się dziwna, jednak zakończone sukcesem włączenie tego pakietu wymaga z mojej strony przeprosin.
Użytkownik lipos edytował ten post 13 November 2011 - 13:17
Napisano 14 November 2011 - 18:19
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 07 December 2011 - 20:59
Użytkownik kemles dnia 22 October 2011 - 19:21 napisał
Witam, w tej taryfie wcale tak nie jest Ja posiadam taryfe Darmowy internet wlacznie z pakietem 30 za 10 i wszystko jest OK bez problemu wlaczylem ja za 1 razem chociaz w zakladce moich uslug z pozycji netu nie mialem takiej opcji tylko z pozycji telefonu play24 to zrobilem Jestem uzytkownikiem tej sieci juz okolo 2 lat i jest duzo takich niewyjasnionych do konca problemow ostatnio kolo kupil starter za 5zl dobil 30 i nie ma takiej mozliwosci wykupienia tego pakietu (30 za 10) jak rowniez zbieraj minut bo wywala opisany powyzej blad "że nie udało się wykonać operacji w OM." po kontakcie z pracownikami Play jednoznacznie zbywaja zainteresowanego bo sami nie wiedza tak naprawde czego ten problem dotyczy Ja rowniez zastanawiam sie co moze byc przyczyna takiego duzego Błędu ze strony sieci bo jest to bardzo nie fer ze u jednego wchodzi bez problemu a u innego to katastrofa i niechec do dalszego korzystania z uslug danej siec.
Napisano 07 December 2011 - 21:14
Jeśli chodzi o nowe startery to też tak jest że nie wszystko od razu można włączyć więc patrz wyżej, ostatnio aktywowałem starter, poczekałem do rana i wszystko się dało zrobić, takie uroki play.
Inna sprawa że ogólnie jest problem z aktywacją kodów, czasem trzeba próbować kilka razy
Napisano 08 December 2011 - 00:11

Logowanie