Mój Play: Play Fresh Darmowy Internet bez limitu danych - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Play Fresh Darmowy Internet bez limitu danych

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dzid Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Thu, 29 Sep 11
  • Operator:PLAY
  • Telefon:SGA
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 29 September 2011 - 11:12

Witam
Posiadam Play Fresh z taryfą Play Fresh Darmowy Internet bez limitu danych
doładowałem karte za 30PLN dostałem 300mb na 30 dni, 30 dni minęło i teraz chciałbym wykupic
pakiet Internet do wyboru w Play Fresh jednak nie mogę tego zrobić ani za pomocą kodu
np. *111*107*1# (dostaje wiadomość ze usługa nie dostępna dla ciebie) jak również poprzez play24, nie mam takiej zakładki
Czy przy taryfie Play Fresh Darmowy Internet bez limitu danych musze doładowywac karte co 30dni za min 30 pln aby miec internet czy tez moge dokupic sobie jakiś pakiet internetowy po upływie miesiąca albo po zuzyciu tych 300mb ?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   greenflash Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 26
  • Rejestracja Tue, 28 Aug 07
  • Miejscowość:Mazowsze

Napisano 04 October 2011 - 11:16

To w taryfie "Darmowy internet bez limitu" jest limit na internet ??? Jak to? :blink:
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kemles Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Sat, 22 Oct 11

Napisano 22 October 2011 - 19:21

Aktywowałem "play fresh darmowy internet" i chciałem aktywować pakiet "30 zł za 10 zł". Otrzymuję komunikat, że nie udało się wykonać operacji w OM.
Dzwoniłem do BOK i powiedzieli mi, że w tej taryfie taki pakiet jest niedostępny. Przeczytałem oba regulaminy i nie znalazłem takiej informacji. Po prostu nie bo nie. Jeśli ktoś ma aktywny taki pakiet w takiej taryfie to proszę o info.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   jahla Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Rejestracja Wed, 09 Nov 11
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 09 November 2011 - 18:28

witam myśle że znalazłem odpowiedni temat dla mojego problemu a więc:
1 posiadam abonament w play ale chciałbym przejść na fresh-a czy wybierając opcje "play fresh darmowy internet" to ten internet działa i po nadajnikach play i plusa czy tylko po play
2 czy w tej usłudze mogę aktywować pakiety darmowe połączenia do play za 10zł, 30 min za 6 zł do wszystkich, i ulugę blackberry za 10zł wykorzystując te 30zł z doładowania
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316
  • Rejestracja Sun, 25 May 08
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • Zainteresowania:wóda, dziwki, koks :P
  • Telefon:Motorola Defy
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 09 November 2011 - 20:28

Jeżeli chodzi o roaming, to Biuro Obsługi twierdziło (dwaj niezależni konsultanci na przestrzeni kilku tygodni) że pakiet działa także na nadajnikach Plusa. Zapis w regulaminie informuje, że pakiet działa w zasięgu P4, przynajmniej ja to tak zrozumiałem. Osobiście nie udało się mi tego sprawdzić pomimo tego, że mam właśnie tę taryfę. Mam to szczęście, że cały czas pozostaję w zasięgu macierzystej sieci, więc mamy do czynienia z wielką niewiadomą ;) .

Z pakietami sprawa ma się następująco (możliwe do włączenia):

*Nowe Zbieraj Minuty - 3.00 PLN - opłata jednorazowa
*Pakiet 100 minut do Play i na stacjonarne - 5.00 PLN - możesz włączyć 3 na 30 dni
*Nieograniczone rozmowy w Play - 10.00 PLN - po 30 dniach trzeba ponownie aktywować (przydało by się automatyczne przedłużanie)
*Pakiet 600 SMS - 6.00 PLN - raz na 30 dni
*Play email BlackBerry - 10.00 PLN - opłata abonamentowa (sama się pobiera co miesiąc, duży plus dla Play)

Inne usługi:

*Poczta głosowa lite
*Poczta głosowa standard
*Poczta głosowa na email
*Poczta głosowa MMS-em - 2.00 PLN - opłata abonamentowa
*Poczta wideo - 0.00 PLN - opłata abonamentowa

*Muzyka na czekanie 2.00 PLN Abonamentowa
*Program Doładowań 1.00 PLN Jednorazowa
*Blokada transferu danych - bezpłatne (wł/wył)
*Blokada połączeń z numerów zastrzeżonych - chyba też bezpłatne (wł/wył)

Użytkownik lipos edytował ten post 09 November 2011 - 20:36

''...i pamiętajcie aby te plusy nie przysłoniły wam minusów!''

jabber ID: Lipos@aqq.eu
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   jahla Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 09 November 2011 - 20:49

Widze ze mozna uzyskac wyczerpujace odpowiedzi wiec dziekuje bardzo
Mam jeszcze jedna sprawe zona tez posiada BB ale chcialaby wybarc opcje play fresh polaczenia I SMS do play czy taka opcja wchodzi w gre : za 10zl usluga BB i za 7zl 100Mb oraz 30 za 10
Czy wtedy ten internet tez chodzi po nadajnikach plusa czy tylko po play poniewaz czasami moze korzystac z aplikacji nie dzialajacych po bis
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316

Napisano 09 November 2011 - 20:55

Usługa BB jest dostępna we wszystkich planach taryfowych. Nie wiem niestety jakie pakiety są dostępne w taryfie o którą pytasz. Z tymi płatnymi pakietami danych to też nie jest pewne. Może ktoś z pracowników, ewentualnie mający pewność, się wypowie.

0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   jahla Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 10 November 2011 - 06:19

dzieki za odpowiedź mam nadzieje że ktoś mi to dokładnie wytłumaczy bo na stronie play jest że pakiety internetowe dla play fresh niby działają na terenie polski w P4 ale pakiety internetowe dla pozostałych ofert czyli abo i mix są droższe więc nie wiem o co chodzi?
prosze o wyjaśnienie kogoś kto ma pojęci albo sprawdził te pakiety na nadajnikach plusa
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   dizel881 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 107
  • Rejestracja Sun, 01 Jun 08
  • Miejscowość:Jamajka

Napisano 10 November 2011 - 12:40

lipos Jak nie masz o czymś pojęcia to się lepiej nie wypowiadaj i nie wprowadzaj ludzi w błąd. W tej taryfie można korzystać z nadajników plus i play ( bez różnicy)
kemles powinno się dać aktywować, czasem jest tak że po zmianie profilu zanim się to wszystko przemigruje trzeba trochę poczekać bo może pisać że jesteś w nowej taryfie a jeszcze się nie przemigrowało do końca, play ma czas na akytwacje taryfy do 7 dni.
jahla 1. działa na nadajnikach play i plus
2. te pakiety które wymieniłeś można aktywować
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   dizel881 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 107

Napisano 10 November 2011 - 12:53

Wyświetl postUżytkownik jahla dnia 09 November 2011 - 20:49 napisał

Widze ze mozna uzyskac wyczerpujace odpowiedzi wiec dziekuje bardzo
Mam jeszcze jedna sprawe zona tez posiada BB ale chcialaby wybarc opcje play fresh polaczenia I SMS do play czy taka opcja wchodzi w gre : za 10zl usluga BB i za 7zl 100Mb oraz 30 za 10
Czy wtedy ten internet tez chodzi po nadajnikach plusa czy tylko po play poniewaz czasami moze korzystac z aplikacji nie dzialajacych po bis

jak najbardziej możesz tak zrobić wszystko będzie działać w taryfie darmowe rozmowy i smsy w play
internet działa na nadajnikach plus i play bez dodatkowych opłat (oprócz aktywacji), we wszystkich aktualnych profilach PF internet działa na nadajnikach play i plus (all inclusive to się nazywa)
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316

Napisano 10 November 2011 - 19:04

Byłbym wdzięczny za wskazanie mi w którym miejscu minąłem się z prawdą. Stylu wypowiedzi nie komentuję. Rozumiem, że dla niektórych pojęcie "kultura wypowiedzi" jest czystą abstrakcją.
Mówiąc o wprowadzaniu w błąd i "maniu pojęcia":

Wyświetl postUżytkownik kemles dnia 22 October 2011 - 19:21 napisał

Aktywowałem "play fresh darmowy internet" i chciałem aktywować pakiet "30 zł za 10 zł". Otrzymuję komunikat, że nie udało się wykonać operacji w OM.
Dzwoniłem do BOK i powiedzieli mi, że w tej taryfie taki pakiet jest niedostępny. Przeczytałem oba regulaminy i nie znalazłem takiej informacji. Po prostu nie bo nie. Jeśli ktoś ma aktywny taki pakiet w takiej taryfie to proszę o info.

Wyświetl postUżytkownik dizel881 dnia 10 November 2011 - 12:40 napisał

kemles powinno się dać aktywować, czasem jest tak że po zmianie profilu zanim się to wszystko przemigruje trzeba trochę poczekać bo może pisać że jesteś w nowej taryfie a jeszcze się nie przemigrowało do końca, play ma czas na akytwacje taryfy do 7 dni.

Przypominam, że mowa tu o pakiecie "30 za 10" w taryfie "Play Fresh Darmowy Internet bez limitu danych". Zwracasz komuś uwagę a sam wypisujesz bzdury! Dla tej taryfy pakiet jest niedostępny, jak słusznie zauważyło Biuro Obsługi. W razie wątpliwości mogę podrzucić screena z play24.
Z ledwością się powstrzymuję od skomentowania zwyczaju pisania posta pod postem. To zadanie dla moderatora.

0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   dizel881 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 107

Napisano 11 November 2011 - 21:35

lipos kosultant napisał że działa na nadajnikach plusa ten internet a ty dalej się zastanawiasz czy działa czy nie, może i słusznie bo nie zawsze konsultanci mają racje, a jeśli chodzi o pakiet 30za10 to tak jak napisał przedmówca niby konsultant powiedział że nie da rady aktywować ale tak naprawdę nie powiedział dlaczego, z żadnego regulaminu nie wynika że pakietu aktywować nie można, niestety nie mam możliwości przejścia na tą taryfę i sprawdzenia ale skoro w innych profilach się da ten pakiet aktywować nie widzę problemu żeby w profilu z darmowym internetem nie dało się tego zrobić (byłby komunikat pewnie jakiś że nie można aktywować pakietu w tym profilu czy coś takiego). Konsultanci swoje a życie swoje.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316

Napisano 12 November 2011 - 11:31

Nie pisałem, że pakiety nie działają tylko, że nie mam pewności. Wszyscy na tym forum wiemy o tym, że konsultanci z BO potrafią czasem hmmm... podkolorować rzeczywistość, zwłaszcza gdy chcą coś sprzedać, trzeba więc podchodzić do uzyskanych od nich informacji z dystansem. Jest to smutne a jednak się zdarza. Teraz mogę napisać z pełną odpowiedzialnością: darmowe Megabajty otrzymane po doładowaniu działają również na roamingu Plusa. Sprawdziłem to sam.
Jeżeli mowa o "nieszczęsnym pakiecie" 30 za 10, to nie przeszukiwałem regulaminów. Po prostu, po zalogowaniu do 24.play.pl, w zakładce "pakiety" ukazuje się taki widok:

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   dizel881 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 107

Napisano 12 November 2011 - 15:31

W porządku. Ja mam taryfę darmowe rozmowy i smsy w play i też mi się pakiet 30za10 nie wyświetla i na kilku innych kontach u znajomych też, jak już aktywujesz w inny sposób niż przez play24 to wyświetla się wtedy z opisem aktywny a potem znowu znika
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316

Napisano 13 November 2011 - 13:11

UWAGA!

Przepraszam użytkownika dizel881 za określenie podanych przez niego informacji jako "bzdury".

Okazało się, że to właśnie on ma rację. Pakiet 30 za 10, pomimo tego, że oficjalnie nie jest dostępny w taryfie Darmowy Internet bez limitu danych, daje się na tej taryfie włączyć. Pewnie jest to spowodowane jakąś dziurą w systemie, ale fakt pozostaje faktem. Mnie osobiście udało się go włączyć kodem *111*118*1#. Wczoraj chiałem wykonać eksperyment z ciekawości, po tym co przeczytałem wyżej. Otrzymałem komunikat "twoja karta jest nieaktywna, wykonaj dowolne połączenie i spróbuj ponownie za 2 godziny" (!?). Próbowałem trzy razy, w odstępach kilkugodzinnych, jednak efekt był ten sam. Dla uspokojenia sumienia spróbowałem jeszcze raz, dzisiaj rano. Oto efekty:
Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us
Cała sytuacja wydaje się dziwna, jednak zakończone sukcesem włączenie tego pakietu wymaga z mojej strony przeprosin.

Użytkownik lipos edytował ten post 13 November 2011 - 13:17

0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   kijjj Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Mon, 14 Nov 11
  • Operator:inne
  • Taryfa:Brak

Napisano 14 November 2011 - 13:10

Do internetu polecam nową ofertę Play Lubię to.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Telefon:Htc Desire Z

Napisano 14 November 2011 - 18:19

Dla mnie też się podoba ta taryfa trochę okresy połączeń krótkie jak w rbm ale dla osób które i tak ładują 30/50zł nie ma to żadnego znaczenia :)
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   player1 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Wed, 07 Dec 11
  • Operator:Era

Napisano 07 December 2011 - 20:59

Wyświetl postUżytkownik kemles dnia 22 October 2011 - 19:21 napisał

Witam, w tej taryfie wcale tak nie jest Ja posiadam taryfe Darmowy internet wlacznie z pakietem 30 za 10 i wszystko jest OK bez problemu wlaczylem ja za 1 razem chociaz w zakladce moich uslug z pozycji netu nie mialem takiej opcji tylko z pozycji telefonu play24 to zrobilem Jestem uzytkownikiem tej sieci juz okolo 2 lat i jest duzo takich niewyjasnionych do konca problemow ostatnio kolo kupil starter za 5zl dobil 30 i nie ma takiej mozliwosci wykupienia tego pakietu (30 za 10) jak rowniez zbieraj minut bo wywala opisany powyzej blad "że nie udało się wykonać operacji w OM." po kontakcie z pracownikami Play jednoznacznie zbywaja zainteresowanego bo sami nie wiedza tak naprawde czego ten problem dotyczy Ja rowniez zastanawiam sie co moze byc przyczyna takiego duzego Błędu ze strony sieci bo jest to bardzo nie fer ze u jednego wchodzi bez problemu a u innego to katastrofa i niechec do dalszego korzystania z uslug danej siec.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   dizel881 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 107

Napisano 07 December 2011 - 21:14

player1 Ten błąd OM jest związany z tym że taryfa się do końca nie przemigrowała, play ma do 7 dni na zmigrowanie taryfy, mimo że pisze że masz już nową taryfę to jeszcze nie wszystko działa jak należy. Zmiany następują 24-1 w nocy więc najlepiej po zmianie taryfy odczekać do rana:)
Jeśli chodzi o nowe startery to też tak jest że nie wszystko od razu można włączyć więc patrz wyżej, ostatnio aktywowałem starter, poczekałem do rana i wszystko się dało zrobić, takie uroki play.
Inna sprawa że ogólnie jest problem z aktywacją kodów, czasem trzeba próbować kilka razy
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   player1 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Wed, 07 Dec 11
  • Operator:Era

Napisano 08 December 2011 - 00:11

dizel881 Z czystej ciekawosci sprawdze ile jest prawdy w tym co napisales. Ustawilem dzisiaj u kolesia taryfe Darmowe rozmowy i sms w Play, oczywiscie po tym jak juz zmiana byla widoczna z pozycji netu po probie aktywacji pakieru (30 za 10 i zbieraj minuty) pokazuje wyzej omawiany bład OM, wiec czas pokaze czy to jest bład tylko czasowy w co bardzo nie daje wiary bo w innym przypadku po aktywacji startera i doladowaniu konta pakiet (30 za 10) byl juz aktywny po 15min, czy bardzo powazny BŁĄD systemowy, co jakis czas bede informował o zaistniałych zmianach.
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2