Skąd się wzięła taka kwota poza abonamentem?
Napisano 23 September 2011 - 20:33
mam nadzieję, że tutaj ktoś mi spróbuje odpowiedzieć na moje pytanie. Otóż od kilku dni jestem abonentem Play (All inclusive MAX "firma 75") i od początku mam dziwne sumy wydane poza abonamentem. Kiedy się zalogowałem na 24.play.pl saldo niezapłaconych faktur i pieniędzy wydanych poza abonament wynosiła 35,67 zł. Myślałem, że to kwota pobrana za internet, choć mam go w abonamencie... Pojechałem do punktu, w którym podpisałem umowę i pracownik Playa powiedział, że to część sumy abonamentu, bo podpisałem umowę nieco ponad połowie miesiąca. Czyli ok, wszystko gra.
Niestety... w ten sam dzień sprawdzając stan konta widniało na nim 124,46 zł. Dzisiaj chcąc wyjaśnić tą sytuacje zadzwoniłem na infolinię i konsultant powiedział mi, że nic nie mam wydane poza abonament i mogą to być przekłamania na stronie. Czy to prawda?
Ogólnie w historii połączeń klikając na "zobacz" w kosztach mam albo za SMS "pakiet zł", albo za pakiet danych "połączenie bezpłatne"/"Pr.MB w Play"/"Pr.MB". Co ciekawe w połączeniach też mam "pakiet zł", a przecież w abonamencie mam 700 min do wszystkich, więc nie powinno mi odliczać z pakietu złotówek.
Ktoś też miał podobny problem?
Napisano 23 September 2011 - 22:03
W abonamencie nie masz minut, tylko złotówki przeliczane na minuty, smsy i mmsy.
Napisano 24 September 2011 - 08:24
Użytkownik Troskliwy Miś dnia 23 September 2011 - 22:03 napisał
W abonamencie nie masz minut, tylko złotówki przeliczane na minuty, smsy i mmsy.
Zobaczę, czy do niedzieli coś będzie wzrastać i potem będę dalej dzwonić i się interesować.
Co do tych minut to fakt, teraz zwróciłem na to uwagę, bo 44640 min mam do Play i na stacjonarne, a w pozycji "min. do wszystkich" mam 0 min.
Jeszcze jedno, jeśli można to... w pozycji "promocyjne MB" jest 1014MB, a w "promocyjne MB w strefie taniego internetu" 1810MB - to znaczy, że mam 2824 MB do wykorzystania? Z tego co pamiętam to powinienem mieć 1024MB
Napisano 27 September 2011 - 17:39
Wtedy kiedy dzwoniłem na infolinię konsultant zapytał się czy ma wyłączyć transmisje danych poza strefą taniego internetu. Zgodziłem się i od tej pory nie mam żadnego neta
I jeszcze jedno:

Czy te "Promocyjne MB" mogę wykorzystać gdziekolwiek jestem i korzystam z anten Playa lub Plusa? Bo rozumiem, że "promo. Mb w str. taniego internetu" korzystam w właśnie w tej strefie, tylko nie wiem czy był sens włączania blokady jak znajdę się poza tą strefą, bo jednak mam dodatkowe MB na wykorzystanie oznaczone "Promocyjne MB".
Napisano 27 September 2011 - 17:50
Wyłącz sobie blokadę poza Strefą Taniego Internetu.
Napisano 27 September 2011 - 18:50
Ogólnie bym jej nie włączał, gdyby nie pan, z którym rozmawiałem, bo się zapytałem: "czy jak będę korzystać z nadajników Plusa, np. jak będę na jakiejś wiosce i będzie tam jakiś dostęp do neta od Plusa to czy za to będę musiał płacić" to odpowiedział mi: "yyy.......to znaczy... ja mogę panu włączyć łączenie się do nadajników plusa" - więc pomyślałem, że tylko jak jestem w zasięgu Play to mogę korzystać w pełni z internetu, za darmo (no, w zasadzie do w ramach abonamentu)
Chodziło mi głównie o to, że przez pierwsze kilka godzin jak już zostałem przeniesiony do Play naliczyło mi ponad 100 zł poza abonament i myślałem, że to właśnie przez ten nieszczęsny internet, bo jednak dostałem RAZ komunikat, że "jestem poza strefą.... i koszt internetu wg cennika".
Nie mniej jednak dziękuję za odpowiedź i mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok. Jakby coś będę dalej pytać, bo na osobę z punktu sprzedaży, gdzie podpisałem umowę za wiele nie mogę liczyć
Napisano 27 September 2011 - 19:19
Czy tutaj, czy privem - polecam się na przyszłość.
Napisano 27 September 2011 - 20:16
No nic, faktura przyjdzie to się wyjaśni.
Napisano 28 September 2011 - 00:05
Napisano 31 October 2011 - 13:36
dzisiaj dostałem drugą już fakturkę. Pierwsza była w porządku, mimo że w 24.play pokazywało mi kwotę o 40 zł większą, ale obecna przyszła na taką samą kwotę jaka widniała na stronie playa czyli 128,15.

Skąd się wzięła teraz ta kwota? Powinienem zapłacić: 87,80 zł (abo z netem 1GB) + 1 zł (na infolinię play) + 3,69 zł SMS Premium (aktywacja czegoś tam z jakiejś strony) i koniec. W zasadzie po wyliczeniu tego zostaje jeszcze te 34 zł czyli za Pakiet Play Online 1,8GB - opłata jednorazowa i tutaj nie mam pojęcia skąd się to wzięło skoro żadnego dodatkowego pakietu nie zamawiałem, bo zwyczajnie go nie potrzebuje. 1GB w zupełności mi starcza...
Teraz przeglądając wcześniejsze posty w tym temacie te 1.8GB już wcześniej były, ale po pierwsze "dlaczego?" a po drugie "wcześniej na fakturce ich nie było".

Logowanie