Mój Play: telefoniczna obsługa klienta to jakiś żart - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

telefoniczna obsługa klienta to jakiś żart nikt nic nie widział, nikt nic nie wie...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   basstec Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja Sun, 16 Jan 11
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 23 September 2011 - 12:58

Rozumie mnie pewnie każdy kto coś próbował załatwić przez telefon, ja rozumiem, że pracują tam ludzie po 7zł/h studenciaki ale jeszcze się od nich nigdy nic nie dowiedziałem a dzwoniłem kilka razy.

Teraz wojuję z nimi w sprawie PS3 za polecanie, czekam już ponad miesiąc, nikt nic nie wiem na infolinii. Jakikolwiek kontakt i informacje można uzyskać przez zgłoszenie mailowe jednak czeka się X dni na jakąś odpowiedź a później ktoś dzwoni z biura obsługi, nie zdążysz odebrać więc oddzwaniasz a tam nikt nic nie wie, nie może przełączyć, nie może sprawdzić kto dzwonił i w jakiej sprawie. Oczywiście telefon do klienta wykonywany jest raz (dzisiaj mam 2 taka sytuację) i nie ponawiany po jakimś czasie bo po co nie? Każdy zawsze ma czas i nawet kupę robi z telefonem w ręku. Żeby chociaż można było oddzwonić i przełączyli to nie, oni nic nie wiedzą tylko "proszę napisać na maila to oni się skontaktują" tylko zapominają dodać, że najszybciej za 2 tygodnie ale uważaj! Musisz mieć telefon zawsze i wszędzie ze sobą bo inaczej znowu twoja "szansa" przepadnie.

Cała ta sytuacja to jest po prostu śmiech na sali i żal żeby człowiek sam się dosłownie prosił o coś, co powinni mu dać bez łachy.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 454
  • Rejestracja Sun, 27 Dec 09
  • Miejscowość:Wielkopolska
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 23 September 2011 - 14:05

Może i nie masz konsoli, za możesz się pocieszyć tym, że Play dostał nagrodę za jakość BOK ;)
http://blogplay.pl/2...i-obslugi-2011/
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   basstec Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6

Napisano 23 September 2011 - 14:23

Jeszcze się nigdy nic na infolinii telefonicznej nie dowiedziałem a dzwoniłem kilka razy właściwie w sprawie ps3. Najpierw przez 3 rozmowy z różnymi ludźmi nikt nie był mi w stanie powiedzieć czy uzbierałem już 250zł polecanych czy nie, odsyłali mnie do punktu a w punkcie mówili, że tylko biuro telefoniczne ma takie informacje. Po 3 telefonach do biura oczywiście nie dowiedziałem się nic więc poddałem się i zacząłem pisać zgłoszenia przez play24 i tam chociaż dostawałem jakieś informacje ale po jakim czasie. Teraz jestem zły bo raz dzwonili do mnie chyba z miesiąc temu, nie zdążyłem odebrać i nikt nie zadzwonił ponownie. Po 2 tygodniach od tamtego telefonu napisałem znowu zgłoszenie przez play24 i odpisali mi, że się skontaktują w ciągu 14 dni, nie zadzwonił nikt. Znowu napisałem zgłoszenie i tym razem po kilku godzinach dostałem sms (był to 19.09) -UWAGA- że od dnia 16.09 (wehikuł czasu jakiś tam mają) ktoś się ze mną skontaktuje. Dzisiaj znowu tel, byłem brzydko mówiąc w kiblu, wracam patrze tel od playa no to dzwonie, połączyłem się z babeczką z głosu max 25lat i mówię, że dzwonili i pewnie chodziło o ps3 i żeby sprawdziła albo mnie przełączyła gdzieś. Usłyszałem jedynie, że ona nic nie może i żebym znowu napisał zgłoszenie. No ludzie można dostać pie......ca z tym...
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Diabelek :) Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 46
  • Rejestracja Sun, 11 Sep 11
  • Miejscowość:Dąbrowa Górnicza
  • Telefon:Nokia
  • Taryfa:Play(pre-paid)

Napisano 23 September 2011 - 15:08

Bassstec:
Wczesniej mialem 9 lat ten sam numer w Orange. I tez mnie szlag trafial jak mialem dzwonic do BOK. Natomiast co do konsultantow to biora ich z ulic lub nie uwazali na szkoleniu i potem gadaja glupoty klientowi. Ale z drugiej strony czasami mozna spotkac dobrego konsultanta/kieqownika.
...bo powaga zabija powoli
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 23 September 2011 - 22:32

Z tego co mi wiadomo do raportu wgląd mają salony, nie BOK (jak kolega baran jeden z drugim nie wie, to mu powiedz: baza wiedzy, zakładka lidy).
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   basstec Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6

Napisano 24 September 2011 - 14:26

Widocznie w play nikt nie pracuje oprócz baranów według Ciebie bo w żadnym salonie (byłem w kilku) nie uzyskałem informacji na temat ilości uzbieranych złotówek przez polecenie.

Jak jesteś też taki obyty i wsio ogarniasz to powiedz mi gdzie mam sam zadzwonić do playa żeby odebrać łaskawie playstation?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 24 September 2011 - 16:11

basstec - zauważ że pracuję w PLAY, i wiem gdzie jest raport do pobrania (podobnie jak wielu innych). Więc kiedy czytam co piszesz, to mi się coś wzbiera i piszę co myślę.

Możesz zadzwonić na *500 i zgłosić reklamację.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Summer Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 52
  • Rejestracja Sun, 28 Aug 11
  • Miejscowość:Wrocław
  • Telefon:HTC Wildfire
  • Taryfa:Inna

Napisano 24 September 2011 - 22:30

Basstec - Pracuje w Play.. baranem nie jestem - wiec moi klienci wiedza ile maja uzbieranych zlotowek w poleceniu.
Jak chcesz wiedziec i nie wydawac zlotówy na *500 to podaj mi na privie numer tel na ktory polecales i Ci jutro sprawdze ;P
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Diabelek :) Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 46

Napisano 25 September 2011 - 07:50

Troskliwy Mis:
Nie dziw sie ze ktos tak ocenia konsultantow. Jesli tobie wielu udzieliloby zlej informacji to tez bylbys wkurzony. W S-cu w jednym z salonow np konsultantka uwazala, ze "Notka SMS" jest opcja telefonu a nie usluga Play :P Mi na kilka salonow dopiero w jednym pomogli. A kazdy twierdzil, ze to wina telefonu, chociaz to wina operatora.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 25 September 2011 - 11:21

Diabełek - ja tak oceniam co niektórych kolegów. Ale jak mi powiedział mój pierwszy szef, kiedy powiedziałem że "coś tam ... roboty", "robotę się ma lub nie, pracę się szanuje".
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 454
  • Rejestracja Sun, 27 Dec 09
  • Miejscowość:Wielkopolska
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 25 September 2011 - 15:04

Wyświetl postUżytkownik Diabelek

. W S-cu w jednym z salonow np konsultantka uwazala, ze "Notka SMS" jest opcja telefonu a nie usluga Play :P Mi na kilka salonow dopiero w jednym pomogli. A kazdy twierdzil, ze to wina telefonu, chociaz to wina operatora.

Diabelek :)
Praca konsultanta jest chyba jedną najgorzej płatnych i do tego najbardziej stresujących.
Tego typu przykładów to można sypać garściami z infolinii operatorów, ubezpieczycieli, kablówek, banków itp.
Generalnie jak chcesz zaoszczędzić sobie nerwów to czytaj regulaminy i rób wszystko sam tak długo jak to tylko możliwe. Kontakt z konsultantem traktuj jako ostateczność i przygotuj się na to, że będzie niekompetentny.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   basstec Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6

Napisano 26 September 2011 - 12:19

No sprawa nieszczęsnej ps3 w końcu się rozwiąże, po mojej n-tej interwencji przez play24.pl oddzwonili do mnie w końcu. Niestety jeżeli chodzi o obsługę to jest tak jak napisał Diabełek, oprócz komunikacji mailowej nie spotkałem się w playu z nikim kompetentnym, kto był w stanie odpowiedzieć na moje pytania, widać takie mam szczęście. Z samego playa i świadczonych usług jestem bardzo zadowolony, płace mało a uważam, że dostaje sporo w zamian no może oprócz nieszczęsnej obsługi telefonicznej. Jeżeli mnie ktoś pyta czy jestem zadowolony z playa odpowiadam, że tak.

Ponoć obsługa klientów biznesowych to całkiem inna bajka, wszystkiego się można dowiedzieć i wszystko załatwić.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Diabelek :) Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 46

Napisano 26 September 2011 - 15:17

Zauwazylem, ze warto wszystko zglaszac przez Play24 grzecznie aczkolwiek stanowczo. Wtedy szybciej zalatwia sie i sa szanse na bonusy.
0

Strona 1 z 1