Witam serdecznie,
Chciałem opisać w jaki sposób oszuści z Play wyłudzają dane osobowe...
Niedawno, postanowiłem kupić kartę pre-paid Play w celach testowych i możliwego przejścia do tej sieci na abonament.
Niestety jestem już pewien, że nigdy tego nie zrobię i będę odradzał wszystkim znajomym i rodzinie jakikolwiek kontakt z tą oszukańczą firmą..
Nowo zakupiony starter okazał się "niesprawny", jak pięknie wytłumaczył mi Pan z salonu w Łodzi przy ul. Piłsudskiego 15 podobno Play wypuścił partie wadliwych starterów.. Jednak po chwili okazało się, że tak naprawdę to nie jest uszkodzona karta i wszystko mogę mieć odblokowane pod warunkiem rejestracji i podania wszystkich ważnych danych osobowych. Przypominam że sens kupowania karty Pre-paid polega właśnie na anonimowości i za to właśnie się płaci wybierając tą formę pakietu telefonicznego. Firma Play bezczelnie i nielegalnie wyłudza takie dane !!!
Po wizycie w salonie postanowiłem udać się do punktu w którym zakupiłem kartę -- Galeria Łódzka. Tam zaproponowałem znudzonej pracą pani, zwrot pieniędzy (miałem rachunek zakupu, kartę z PIN-EM I PUK-IEM) za kupiony pakiet startowy. Ponownie dowiedziałem się, że jedyny sposób na odzyskanie pieniędzy z karty i doładowania to podanie danych i okazanie dowodu osobistego oraz rejestracja w systemie PLay....
Jednym słowem wielkie oszustwo firmy która wyłudza dane osobowe od swoich klientów.
NIGDY NIKOMU NIE POLECĘ TYCH CWANIAKÓW !!!!!
Strona 1 z 1
Blokada połączeń wychodzących Blokada połączeń wychodzących
Napisano 10 October 2011 - 19:38
Jeśli chodzi o wymianę karty sim na nową z dotychczasowym numerem ok, rozumiem, iż kartę trzeba zarejestrować w innym wypadku nie wydadzą duplikatu. Z tym się zgadzam w 100% trzeba podac dane osobowe.
Jeśli chodzi o reklamację towaru przypadek dla mnie nie zrozumiały...
Jeśli chodzi o reklamację towaru przypadek dla mnie nie zrozumiały...
Napisano 10 October 2011 - 20:44
olobus Moim zdaniem trochę przesadzasz z tym że play nielegalnie wyłudza dane osobowe. Miałem taką samą sytuację jak kupowałem starter play, okazało się że starter nie działa i musiałem wymienić kartę i się zarejestrować, też nie lubię podawać danych osobowych niepotrzebnie ale to był bardzo fajny numer więc nie miałem wyjścia,nie odbieram tego jak wyłudzanie danych osobowych, ale rozumiem politykę play, albo się na to godzimy, albo idziemy do konkurencji, zresztą jeśli ktoś nie ma nic do ukrycia to przecież nie ma się czego obawiać. Wspominałeś o abo to co abo też byś chciał anonimowo wziąć??
Napisano 10 October 2011 - 22:48
Użytkownik olobus dnia 23 September 2011 - 11:38 napisał
Przypominam że sens kupowania karty Pre-paid polega właśnie na anonimowości i za to właśnie się płaci wybierając tą formę pakietu telefonicznego. Firma Play bezczelnie i nielegalnie wyłudza takie dane !!!
Sens kupowania karty prepaid polega na możliwości korzystania z telefonu bez wiązania się z operatorem kontraktem. Podaną przez Ciebie przesłanką kierują się gangsterzy i wszelkiej maści oszuści oraz cwaniacy.
BTW, operatorzy są ustawowo zobowiązani do rejestrowania numerów telefonów. Były nawet pomysły, żeby przy zakupie startera wymagać danych osobowych od nabywcy, nie przeszły jednak w Sejmie, więc opy robią co mogą żeby przekonać/przymusić klientów do rejestracji starterów.
Dziwi mnie zresztą niechęć ludzi do podawania swoich danych. Wstydzicie się? A może to zasady konspiracji wyssane z mlekiem matki dają o sobie znać?
Użytkownik lipos edytował ten post 10 October 2011 - 22:50
''...i pamiętajcie aby te plusy nie przysłoniły wam minusów!''
jabber ID: Lipos@aqq.eu
jabber ID: Lipos@aqq.eu
Strona 1 z 1

Logowanie