Mój Play: Przedłużenie umowy, a Red Bull Mobile - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Przedłużenie umowy, a Red Bull Mobile

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Vojciech Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja Fri, 09 Sep 11
  • Miejscowość:Warszawa
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 09 September 2011 - 20:35

Cześć,
Mam pytanie czy ktoś spotkał się z taki problemem jak ja?
Sytuacja wygląda następująco: w Play jestem blisko 4 lata w związku z czym wkrótce kończy mi okres obowiązywania umowy, postanowiłem przy jej przedłużeniu skorzystać z dosyć ciekawie prezentującej się ofery Red Bull Mobile i tu natrafiłem na ścianę. Okazuje się, że nie ma takiej możliwości, żeby skorzystać z takiego wariantu musiałem złożyć w salonie zgłoszenie, którego rozpatrzenie jest rzekomo dosyć czaoschłonne i nie gwarantuje pozytywnego odzewu. Jest to o tyle ciekawe, że na stronie (http://www.play.pl/resources/pdf/Regulamin_Promocji_Red_Bull_MOBILE_dla_Abonentow.pdf) istnieje regulamin odnoszący się do takiego procesu i prezentuje taką możliwość w formie oferty, a nie indywidualnego postępowania. Sytuacja mi się o tyle nie podoba, że jako osoba będąca klientem P4 od kilku lat jestem w sytuacji nieporównywalnie gorszej od każdej innej osoby(pomijam fakt, że nierówny dostęp do dóbr i usług stoi w sprzeczności z prawem). Nie wiem jak to jest możliwe, że mogę się przenieść numer z innej sieci do RBP, a akurat z Playa nie.
Nie wiem jak wyjśc z impasu więc czekam na rady innych. :>
Pozdro
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 09 September 2011 - 22:28

To jest regulamin dla nowej umowy, nie przedłużeniowej. Dla przedłużających są oferty RePlay, gdzie masz więcej minut i wybrane telefony tańsze. Nie wiem co jest lepszego w RBM od ofert RePlay. Nierówny dostęp do usług nie ma tutaj zastosowania.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Summer Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 52
  • Rejestracja Sun, 28 Aug 11
  • Miejscowość:Wrocław
  • Telefon:HTC Wildfire
  • Taryfa:Inna

Napisano 10 September 2011 - 02:14

Potwierdzam to co napisał troskliwy miś.
Poza tym,jesteś w Play, a RBM to inny operator- Play jedynie sprzedaje jego usługi. Jak tam bardzo chcesz być w RBM to rozwiąż umowę i przenies numer do RBM. Tylko nie wiem czy jest sens:)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Vojciech Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6

Napisano 10 September 2011 - 08:07

Prawdę mówiąc przekonany byłem, że RBM nie jest operatorem wirtualnym ale usługą powstałą w ramach współpracy P4 z Red Bull. Zresztą fakt, że zarówno za rozliczenia, wsparcie techniczne etc. odpowiadają struktury Play na to wskazuje. Zdaję sobie sprawę, że wyjściem z sytuacji byłoby rozwiązanie umowy po upływie 4 lat ale nawet podczas bezpośredniej rozmowy w salonie i telefonicznej z biurem obsługi klienta wyszło na to, że problem stanowi brak usługi Red Bull w mojej ofercie przedłużeniowej,a nie że jest to inny operator. Dywagowałbym czy ten regulamin (choć przyznaję że nie do końa jest jasny) nie stanowi pośrednio umowy przedłużeniowej bo zakłada sytuację, w której: jestem obecnym abonentem play, zatrzymuję swój numer i podpisuję umowę z P4 na 24 mies.
A z innej beczki- dlaczego uważacie, że replay znacznie odbiega od oferty RBM? Wydaje mi się że 666 min,darmowe połączenia z Play i RBM, 888 MB a przy przekroczeniu nielimitowany, spowolniony internet oraz stosunkowo tani, i odpicowany lg p970 to całkiem korzystna oferta.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 10 September 2011 - 09:31

Co fakt, to fakt - największym plusem RBM88 jest tani i fajny LG P970, bo liczbą minut/MB to porównywalne oferty. Ciekawe czy można zrobić MNP z Play do RBM???
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Summer Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 52
  • Rejestracja Sun, 28 Aug 11
  • Miejscowość:Wrocław
  • Telefon:HTC Wildfire
  • Taryfa:Inna

Napisano 10 September 2011 - 21:17

Vojciech RBM ma osobne np BOK wiec jest to osobny operator i nie wirtualny. Coś mi się wydaje, że to nie jest kwestia tego, ze nie masz udostępnionych ofert przedluzeniowych, tylko najzwyczajniej nie mozesz przedluzyc umowy w tej opcji. Bo kilka aneksow dzisiaj podpisalam i nikt nie mial takiej opcji ;)

BTW co do MNP jak mi przyjdą startery to sporobuje zrobić :) sama jestem ciekawa, ale mysle ze powinno byc to mozliwe:)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Vojciech Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6

Napisano 11 September 2011 - 09:32

Na wszelki wypadek, żeby nie było że sam sobie coś ubzdurałem: http://telepolis.pl/news.php?id=22281 , jak jest naprawdę nie wiem. :/ Dzisiaj otrzymałem odpowiedziedź na moje zgłoszenie, w którym powiedziane jest, że obecnie nie mam możliwości skorzystania z usługi RBM bez jakiegokolwiek wskazania, że jest to wirtualny operator ani innego wyjaśnienia. Prawdę mówiąc coraz bardziej nie podobają mi się usługi play, w ostatnim czasie gdy z powodu wyjazdu nie mogłem zapłacić rachunku bez jakiegokolwiek telefonu zablokowano mi połączenia wychodzące (nie wiem jak jest w innyh sieciach ale w tym samym okresie otrzymałem kulturalny telefon od cyfrowego polstau i z powodu opóźnienia płatności nie problemu nie było), a teraz to. Nie wykluczam, że poczekam do zakończenia umowy i spróbuję ponownie z przeniesieniem numeru (ciekawym jest, że w regulaminie przeniesienia numeru do RBM nie jest wymieniana sieć Play), a jak nie wyjdzie napiszę do UOKiK, tak dla zasady.
A swoją drogą, czy mógłby mi ktoś polecić ewentualnie z jakiej opcji przedłużenia najlepiej skorzystać i z jakie telefon wybrać, nadmienię, że nie należę do osób potrzbujących bestii do grania w gry 3d na telefonie, nie miałbym nic przeciwko blackberry, jednak model 9780 jest jak dla mnie nieuzasadnienie drogi, zdjęć nie robię częściej niż raz na miesiąc ale jednak jak już jest aparat to niech będzie nienajgorszy. Nie wiem czy warto czekać na telefony z Windows Phone....
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 11 September 2011 - 21:26

W tym niusiee na telepolis nie ma słowa o przedłużeniach. Nie da się przenieść numeru w obrębie jednego operatora (sprawdziłem Summer:)), przykład Tak Tak i abonament w T Mobile. Przy braku płatności osoby fizyczne dostają co najmniej dwa smsy przypominające i informujące o dacie blokady. Jeśli jesteś długo klientem, to blokada jest dopiero przy drugiej nie zapłaconej fakturze.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Vojciech Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6

Napisano 11 September 2011 - 22:15

Link podałem by potwierdzić, że RBM nie jest operatorem, a raczej usługą w ramach Play. Prawda jest taka, że w związku z przejściem na e-fakturę (była to moja pierwsza) i wakacyjne wyjazdy nieumyślnie przeoczyłem płatność za fakturę, po smsowym upomnieniu przelałem pieniądze ale jak się okazało nie na tę co było trzeba. Nie mówię, że nie zawiniłem ale pokazuję, że są usługodawcy, którzy potrafią takie problemy rozwiązać bez szkody dla klienta (akurat to był to tragiczny moment na blokowanie mojego telefonu). :/ Jestem w Play 4 lata i naprawdę widzę jak spada konkurencyjność i jakość usług P4. W pełni rozumiem podstawy stworzenia RBM - przyciągnięcie nowego klienta ...blabla.... ale fakt, że wieloletni płatnik jako jedyny podmiot nie ma możliwości w żaden sposób skorzystać z tej usługi bez zatrzymania numeru mnie naprawdę irytuje.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   greenflash Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 26
  • Rejestracja Tue, 28 Aug 07
  • Miejscowość:Mazowsze

Napisano 20 September 2011 - 16:35

Jest jeden sposób, żeby migrować ze swoim numerem z Play do RBM. Troszkę z tym zachodu, ale się da. Kończy Ci się umowa, więc przenosisz nr z Play do innego operatora (Orange, T-Mobile czy Plus) do oferty pre-paid, a następnie już jako użytkownik tamtejszego operatora przenosisz numer do RMB, np. do oferty abonamentowej. Pytałem w salonie - pracownik powiedział, że przynajmniej teoretycznie przeszkód nie widzą.
0

Strona 1 z 1