Witam
Jako że zostało mi 80 zł do zakończenia zobowiązania poszłam do salonu Play dowiedzieć się czy mogę przedłużyć umowę z przeniesieniem się Mixtury All Inclusive. Pani w salonie powiedziała że tak, że mam sobie doładować te 80 zł i w ciągu 48h dostane sms i wtedy mam przyjść do salonu i przedłużyć umowę. Dzisiaj rano doładowałam te 80 zł i koło 12 zadzwoniłam do biura obsługi klienta gdzie pani po sprawdzeniu w systemie powiedziała mi że już jest możliwość przedłużenia umowy i mam sobie podjechać nawet dzisiaj do salonu i przedłużyć umowę. Zaczęłam więc dzwonić do salonów w moim mieście żeby sprawdzić czy mają telefon który sobie wybrałam - kiedy znalazłam taki salon pani powiedziała mi przez telefon że sprawdzi jeszcze czy na pewno mogę przedłużyć umowę. Podałam jej te same dane co pani w biurze obsługi i ku mojemu zdziwieniu pani w salonie powiedziała że nie mogę przedłużyć umowy i mam się zgłosić za 14 (sic!) dni. Zapytałam czemu w biurze obsługi podano mi inaczej na co pani powiedziała "może oni mają inaczej, u nas po 14 dniach". Zdenerwowałam się i zadzwoniłam ponownie na biuro obsługi gdzie pani po sprawdzeniu tych samych danych co dwie poprzednie panie powiedziała że niestety nie mogę przedłużyć umowy i będę mogła dopiero za 48h. Od razu zapytałam panią dlaczego w biurze obsługi o godzinie 12 podano mi że mogę przedłużyć umowę i jechać od razu do salonu (a przecież rozmowy te są nagrywane" na co pani powiedziała "No chyba pani nie kłamie, widzę w systemie że nie może jeszcze pani przedłużyć umowy, ja nie ręczę za innych pracowników".
I tym sposobem nie mam pojęcia na czym stoję, kiedy mogę przedłużyć umowę, czy mogę to zrobić w salonie czy tylko przez telefon. Pomimo mojej sympatii do Playa powoli tracę cierpliwość kiedy 4 różnych pracowników podaje mi 4 sprzeczne ze sobą informacje. Jak to w końcu jest z tym przedłużeniem umowy?
Strona 1 z 1
Problemy z przedłużeniem umowy
Napisano 24 August 2011 - 10:03
Tylko że problem polega na tym że po tym jak pani powiedziała mi że będę czekać do 48h ja sprzedałam mój telefon i jutro muszę go wysłać. Dzisiaj rano zauważyłam że moje ostatnie doładowanie pojawiło się na play24 więc przedzwoniłam na biuro obsługi i pani po sprawdzeniu wszystkiego powiedziała mi że mogę jechać już do salonu bo wszystko już jest ok. Oczywiście w salonie okazało się że jednak nie mogę i pani znowu wprowadziła mnie w błąd. Kolejny telefon do BOKu i pani po sprawdzeniu wszystkiego powiedziała że musi upłynąć co najmniej 72h od ostatniego doładowania, Tak więc reasumując w kolejności chronologicznej otrzymałam takie oto informacje: 1) W przeciągu 48h od ostatniego doładowania otrzymam sms i wtedy mogę się zgłosić do przedłużenia umowy, 2) Musi upłynąć 14 dni od ostatniego doładowania 3) Już mogę jechać do salonu bo wszystko jest gotowe 4) Muszą minąć co najmniej 72h
I tym sposobem powoli mam dosyć Playa bo nikogo nie interesuje to że każdy podaje mi sprzeczne informacje, nikogo nie interesuje to że to ja dzwonie na BOK i płace za to grubą kasę, nikogo nie interesuje fakt że jestem bez telefonu a pracownicy Playa umieją mi tylko powiedzieć że "zostałam wprowadzona w błąd". Mam w domu 3 telefony w Playu ale skoro Play nie dba o swoich stałych klientów to może czas przenieść się do innej sieci.
I tym sposobem powoli mam dosyć Playa bo nikogo nie interesuje to że każdy podaje mi sprzeczne informacje, nikogo nie interesuje to że to ja dzwonie na BOK i płace za to grubą kasę, nikogo nie interesuje fakt że jestem bez telefonu a pracownicy Playa umieją mi tylko powiedzieć że "zostałam wprowadzona w błąd". Mam w domu 3 telefony w Playu ale skoro Play nie dba o swoich stałych klientów to może czas przenieść się do innej sieci.
Napisano 25 August 2011 - 11:51
Dzisiaj udało mi się wszystko załatwić - dla zainteresowanych ważna jest informacja: po ostatnim doładowaniu można przedłużyć umowę po 48h a można dowiadywać się już wcześniej. Pozdrawiam i polecam salon Playa w Gliwicach na Zwycięstwa.
Szkoda tylko moich nerwów i telefonów do BOKu z których nic niestety nie wynikało oprócz sprzecznych informacji.
Szkoda tylko moich nerwów i telefonów do BOKu z których nic niestety nie wynikało oprócz sprzecznych informacji.
Strona 1 z 1

Logowanie