Witam!
Mam kilka pytań.
1. Jak to jest z nielimitowanym transferem w nocy przy ofercie 12Gb?
Czy jest jakiś limit na dzień, którego nie mogę wyczerpać?
Bardzo nurtuje mnie to pytanie.
2. Czy po wykorzystaniu limitu 12Gb w godzinach dziennych przysługuje mi nielimitowany transfer w nocy?
3. Jakie są potrzebne dokumenty do zawarcia umowy z Play?
Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam!
Strona 1 z 1
Play Online - Jak to jest z netem w nocy, oraz po wyczerpaniu limitu. j.w
Napisano 22 August 2011 - 20:47
1. Masz 12 GB do wykorzystania w dzień - jeśli korzystasz z Facebook'a, czy NK, wtedy nie naliczają Ci z głównego transferu (Pakiet Społecznościowy). Jeśli wyczerpiesz te 12 GB w dzień, prędkość jest przycinana niezależnie od posiadanych usług, które nie odliczają Ci głównego transferu.
2. Niestety nie, prędkość jest przycięta do 16 kbit/s (download) i 16/kbit/s (upload) - obowiązuje całą dobę, aż do ostatniego dnia okresu rozliczeniowego.
3. Jeśli bierzesz umowę bez modemu - wystarczy sam dowód osobisty.
2. Niestety nie, prędkość jest przycięta do 16 kbit/s (download) i 16/kbit/s (upload) - obowiązuje całą dobę, aż do ostatniego dnia okresu rozliczeniowego.
3. Jeśli bierzesz umowę bez modemu - wystarczy sam dowód osobisty.
Napisano 23 August 2011 - 09:37
Nie rozumiesz - aby Nocny Transfer Tobie nie został zablokowany przez lejek, nie możesz w miesiącu rozliczeniowym przekroczyć limitu miesięcznego 12 GB.
Kolego, we wszystkich sieciach jest ograniczenie prędkości po zużyciu limitu danych w ramach abonamentu i dotyczy również nocnego ściągania (nie dotyczy Orange Free).
Kolego, we wszystkich sieciach jest ograniczenie prędkości po zużyciu limitu danych w ramach abonamentu i dotyczy również nocnego ściągania (nie dotyczy Orange Free).
Napisano 23 August 2011 - 09:46
Ja rozumiem, ale mój brat nie ^^ Jest zdenerwowany internetem Orange Freedom (3 Gb limitu), i kazał zadać parę pytań co do Play:P
On na siłę próbował mi wmówić, że jest jakiś tam dzienny limit
Wracając do Play.
Dopóki mam ten limit 12Gb, wtedy mam nocki nie wliczane tak?
@Edit:
Wraz z powrotem limitu nocny transfer również będzie wracał?
On na siłę próbował mi wmówić, że jest jakiś tam dzienny limit
Wracając do Play.
Dopóki mam ten limit 12Gb, wtedy mam nocki nie wliczane tak?
@Edit:
Wraz z powrotem limitu nocny transfer również będzie wracał?
Napisano 23 August 2011 - 09:57
Tak będzie
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 18 September 2011 - 23:24
Witam, podepnę się pod temat ponieważ mam pytanie dotyczące transferu.
Jak jest zliczany transfer w play 24, w nocy? (Chodzi o info w panelu play24 o wykorzystanym transferze w danym miesiacu)
Przypuśćmy dotychczas korzystałem z innej oferty i tam w play24 widoczna była informacja jaka ilość transferu została wykorzystana.
Przypuśćmy 8000 MB. W dzień i nocy.
Jak jest w ofercie All Inclusive? Transfer zliczany, i widoczny w panelu - jest do godziny 00:00 i od 9:00?
np. Mam wykorzystane 200MB w dzień i 4GB w nocy, ale w panelu zliczany jest tylko transfer dzienny. Czyli widnieje 200MB +/- transfer za wcześniejsze dni.
Czy informacje są gromadzone na bieżąco, tzn. Mam np. wykorzystane 200 MB przez dzień, i 4GB w nocy, więc w panelu pojawia się 4.2GB +/- transfer za wcześniejsze dni i noce.
Jeśli tak, to w jaki sposób kontrolować zużycie transferu, aby go przypadkiem nie przekroczyć w dzień?
Aktualnie nie mam dostępu do tych informacji w play24 zanim nie rozpocznie się mój okres rozliczeniowy, a strasznie nurtuje mnie to pytanie.
Jak jest zliczany transfer w play 24, w nocy? (Chodzi o info w panelu play24 o wykorzystanym transferze w danym miesiacu)
Przypuśćmy dotychczas korzystałem z innej oferty i tam w play24 widoczna była informacja jaka ilość transferu została wykorzystana.
Przypuśćmy 8000 MB. W dzień i nocy.
Jak jest w ofercie All Inclusive? Transfer zliczany, i widoczny w panelu - jest do godziny 00:00 i od 9:00?
np. Mam wykorzystane 200MB w dzień i 4GB w nocy, ale w panelu zliczany jest tylko transfer dzienny. Czyli widnieje 200MB +/- transfer za wcześniejsze dni.
Czy informacje są gromadzone na bieżąco, tzn. Mam np. wykorzystane 200 MB przez dzień, i 4GB w nocy, więc w panelu pojawia się 4.2GB +/- transfer za wcześniejsze dni i noce.
Jeśli tak, to w jaki sposób kontrolować zużycie transferu, aby go przypadkiem nie przekroczyć w dzień?
Aktualnie nie mam dostępu do tych informacji w play24 zanim nie rozpocznie się mój okres rozliczeniowy, a strasznie nurtuje mnie to pytanie.
Strona 1 z 1

Logowanie