Mój Play: LongPlay II 69 - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

LongPlay II 69 kilka pytań

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Zetwu Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Tue, 16 Aug 11
  • Miejscowość:Olsztyn
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Samsung GT-I5700 Galaxy
  • Taryfa:Longplay Telefon

Napisano 21 August 2011 - 18:54

Witam, mam kilka pytań dotyczących Play i tej taryfy , ponieważ ja się nie orientuję i mam nadzieję, że ktoś mi objaśni sprawę.
Od niedawna przeszłam do play,jakiś tydzień, dlatego pytam:
1.Dlaczego sprawdzając stan konta pojawia się wyłącznie komunikat ; "Bieżące saldo niezaplaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem wynosi.." ? Co to znaczy, jak mam sprawdzić ile wynosi mój stan?
2.Gdzie są obiecane minuty/smsy ? Płacę 15 gr do Play i innych sieci, a powinnam mieć z tego co czytałam darmowe?
3.Dlaczego na koncie w play24 w polu pakiet złotówek wynosi 0.00zł ?
4.Dlaczego nie mam darmowych minut do play?

Może o czymś nie wiem, czy powinnam coś może aktywować, jestem w tym zielona. Nie wiem czy mogę używać telefonu, dzwonić, pisać, widząc jak liczba "niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem" się powiększa?:>

Bardzo proszę o wyjaśnienie.
Pozdrawiam :)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Karlos20 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 65
  • Rejestracja Sat, 29 Jan 11
  • Miejscowość:Malbork
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 21 August 2011 - 19:50

Czytaj uważnie komunikaty podawane pod *101#.
Bieżące saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem, to koszty wydane poza abonamentem - pojawią się na Twojej fakturze.
Pierwsza kwota to kwota Pakietu Złotówek, którą masz do wykorzystania na rozmowy, SMSy i MMSy do wszystkich sieci w Polsce (nie dotyczy usług wysokopłatnych i usług płaconych poza fakturą) - w Twoim wypadku, ta kwota w Twojej taryfie na początku okresu rozliczeniowego wynosi 130,50 zł. Obiecane Minuty i SMSy są zawarte własnie w tym pakiecie Złotówek.
Na saldach minutowych jest 0, gdyż Ty nie dostajesz "samych" minut.
W ramach abonamentu otrzymujesz nielimitowane rozmowy w Play - w niektórych promocjach All Inclusive na abonament nie ma podawanych minut do wykorzystania w Play, gdyż ich liczba jest nieograniczona.

Polecam kontakt ze sprzedawcą w punkcie Play, u którego podpisałaś umowę - tam wszystko dokładnie Tobie wytłumaczy, co i jak :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Summer Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 52
  • Rejestracja Sun, 28 Aug 11
  • Miejscowość:Wrocław
  • Telefon:HTC Wildfire
  • Taryfa:Inna

Napisano 01 September 2011 - 23:30

"W ramach abonamentu otrzymujesz nielimitowane rozmowy w Play - w niektórych promocjach All Inclusive na abonament nie ma podawanych minut do wykorzystania w Play, gdyż ich liczba jest nieograniczona"

-oczywiście ze sa ograniczone ... 44640 minut, da sie je wykorzystać w przypadku rozmow konferencyjnych / sprawdza sie *106#
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   revolta Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Wed, 07 Sep 11
  • Operator:Plus

Napisano 07 September 2011 - 16:01

witam. ja mam również mały problem z tą taryfą. Przeniosłem się z mixa. Minuty mi normalnie schodziły. A na początku miesiąca mój pakiet złotówek wynosił 100 zł. pisałem smsy. pod koniec miesiąca zostało mi 2 zł więc przestałem pisać. Przyszedł rachunek na 112,33 PLN. Na fakturze widze że za każdego smsa mi pożera 18 gr. DLACZEGO ? przecież pakiet złotówek jest wymienny na smsy i minuty.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Karlos20 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 65
  • Rejestracja Sat, 29 Jan 11
  • Miejscowość:Malbork
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 07 September 2011 - 16:59

Wyświetl postUżytkownik revolta dnia 07 September 2011 - 16:01 napisał

witam. ja mam również mały problem z tą taryfą. Przeniosłem się z mixa. Minuty mi normalnie schodziły. A na początku miesiąca mój pakiet złotówek wynosił 100 zł. pisałem smsy. pod koniec miesiąca zostało mi 2 zł więc przestałem pisać. Przyszedł rachunek na 112,33 PLN. Na fakturze widze że za każdego smsa mi pożera 18 gr. DLACZEGO ? przecież pakiet złotówek jest wymienny na smsy i minuty.

Opłaty za SMSy (18 gr za sztukę), były naliczane poza fakturą, gdyż został przekroczony w ramach abonamentu Pakiet Złotówek.

Należy pamiętać, że opłaty za usługi mogą być naliczane z opóźnieniem oraz w dniu nowego okresu rozliczeniowego w godzinach od 0:00 do 0:59 wszystkie stare środki są kasowane i wbijane nowe, dlatego wszystkie operacje wykonane w tych godzinach są liczone poza abonament.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   revolta Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Wed, 07 Sep 11
  • Operator:Plus

Napisano 07 September 2011 - 18:02

pakiet złotówek nie został przekroczony ponieważ go kontrolowałem. Czy jest mozliwość sprawdzenia przez internet za co muszę zapłacić? faktura jakaś czy co. a o północy żaden sms nie wyszedł
0

Strona 1 z 1