Konfiguracja manualna dla tego modelu:
1.Menu - Ustawienia - Sterowanie bezprzewodowe - Ustawienia sieci komórkowej - Punkty Dostępowe - Przycisk Menu - Utwórz nowy.
2.Nazwa: internet, APN: internet, Nazwa użytkownika zostawiamy puste, Hasło zostawiamy puste.
3.Naciskamy Zapisz - Zaznaczamy stworzony profil internet
Konfiguracja manualna dla tego modelu:
1.Menu - Ustawienia - Sterowanie bezprzewodowe - Ustawienia sieci komórkowej - Punkty Dostępowe - Przycisk Menu - Utwórz nowy.
2.Nazwa: MMS, APN: mms (lub mms.pl), Nazwa użytkownika zostawiamy puste, Hasło zostawiamy puste, Autoryzacja: brak, APN DNS 1: zostawiamy puste, APN DNS 2: zostawiamy puste, Serwer Proxy: zostawiamy puste, Port proxy: zostawiamy puste, Nazwa użytkownika proxy zostawiamy puste, Hasło proxy zostawiamy puste.
3.Naciskamy Zapisz - Wracamy do Menu - Wiadomości - Przycisk Menu - Ustawienia - MMS serwer - Przycisk Menu - Nowy.
4.Nazwa: MMS, Bramka: 10.10.25.5, Numer portu: 8080, Adres serwera: http://10.10.28.164/mms/wapenc, Profile: MMS, Rozmiar wiadomości: 300K, Wersja Wap: Wap 2.0.
5.Naciskamy OK - Zaznaczamy serwer jako domyślny.
niby sa dla htc smart ale nie chce odpalic dziwne potrafi to ktos moze wyjasnic????? z tego co czytałem po innych operatorach którzy mieli ten telefon w ofercie ustawienia wygladały podobnie i im działało a tu LIPA wypadałoby zmienic siec......
Strona 1 z 1
kofiguracja htc smart
Napisano 12 August 2011 - 15:44
no tak ale niby podziałało bo jak jestem w miescie to jako tako chodzi a pozniej bład nr27 ale pozbyłem sie go wiec nie bede juz miał problemów w/w modelem telefonu i wfi załatwie wiec nie bede sie meczył z ustawieniami operatora ale dzieki za checi jakby co to sie jeszcze zgłosze BYE!!!!!!!!!!
Strona 1 z 1

Logowanie