Od dwóch miesięcy kilka razy w tygodniu jestem nękany telefonami z "ofertą" biznesową. Grzeczne odmawianie nie skutkuje, groźby są olewane. Najzabawniejszym argumentem jakiejś blondyny było stwierdzenie to "dlaczego odbiera pan telefon". Dzisiaj znowu, tym razem jakiś gostek.
Jak rozwiązać ten problem?
Gotowy jestem albo podać ich do sądu, albo zrezygnować z czterech numerów!
Strona 1 z 1
Stalking Jak z tym skończyć?
Napisano 08 August 2011 - 11:45
Napisz na forum telepolis w wątku tu znajdziesz pomoc play ,konsultantka play może jakoś ci pomoże
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 08 August 2011 - 15:16
Jeśli możesz, to podjedź do salonu i złóż wniosek o pismo o wycofaniu zgód na materiały marketingowe. Jeśli numer jest niezarejestrowany, todomyślnie są zgody, ew. jeśli rejestrowałeś numer to najwyraźniej wyraziłeś na to zgodę.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
Napisano 08 August 2011 - 15:23
Czasem jest tak że ktoś się nie zgadza a takie telefony otrzymuje
,do mnie parę razy już dzwonili czy nie chce wziąć internetu lub przedłużyć umowy co dziwne z mniejszą taryfą niż mam
.Mam all inclusive 79 a proponowano mi all inslusive 65
.
Możliwe że nie wiedzieli że w ciągu trwania umowy zmigrowałem wcześniej miałem stan darmowy 69,tak pozatym w tym miesiącu dopiero minie mi rok od podpisania umowy i raczej ją przedłużę ale na promocyjnych warunkach 3-4 miesiące przed końcem
z abonamentem all inclusive max 45 i z telefonem który pójdzie na sprzedaż za 45zł ,normalne przedłużenie lub jak się uda to przez jakiegoś pracownika all inclusive max 65 z telefonem tak samo i abo 45 .Będę miał po prostu takie 2 opcje postanowiłem że nie chcę płacić wyżej niż 50zł/mies.Już raz zrobiłem błąd i więcej go nie popełnię
.Wiecie co po tym telefonie jak mi zaproponowano abonament jak powiedziałem że mam all inclusive 79 to baba chyba się wkurzała i przerwała rozmowę
,śmieszne to jest że dzwonią i nie wiedzą dokładnie jaką klient taryfę ma
Możliwe że nie wiedzieli że w ciągu trwania umowy zmigrowałem wcześniej miałem stan darmowy 69,tak pozatym w tym miesiącu dopiero minie mi rok od podpisania umowy i raczej ją przedłużę ale na promocyjnych warunkach 3-4 miesiące przed końcem
z abonamentem all inclusive max 45 i z telefonem który pójdzie na sprzedaż za 45zł ,normalne przedłużenie lub jak się uda to przez jakiegoś pracownika all inclusive max 65 z telefonem tak samo i abo 45 .Będę miał po prostu takie 2 opcje postanowiłem że nie chcę płacić wyżej niż 50zł/mies.Już raz zrobiłem błąd i więcej go nie popełnię
Napisano 08 August 2011 - 18:34
Użytkownik Troskliwy Miś dnia 08 August 2011 - 15:16 napisał
Jeśli możesz, to podjedź do salonu i złóż wniosek o pismo o wycofaniu zgód na materiały marketingowe. Jeśli numer jest niezarejestrowany, todomyślnie są zgody, ew. jeśli rejestrowałeś numer to najwyraźniej wyraziłeś na to zgodę.
Dziękuje za radę. Przy okazji wpadnę i mam nadzieję że coś to da. Szkoda że Play ima się takich metod "pozyskiwania" klientów. Z wielu firm zawracają du.. różnego rodzaju domokrążcy ale po jednym słowie "dziękuje" miało się z nimi spokój.
Jaka to firma dostała zlecenie od playa, czy to pracownicy z jakiegoś salonu?
Napisano 08 August 2011 - 19:17
Nie tylko w play istnieje takie coś jak nie zamówione reklamy jak byłem w Orange w ofercie na kartę to dostawałem tego po pęczki
Napisano 09 August 2011 - 11:02
Ja pierdziele! Przed chwila znowu telefon, tym razem z numeru nie zastrzeżonego.
A czy kończą się w firmie jakieś umowy, a czy może jakiś nowy numer potrzebny....
W googlu numeru nie znalazłem. 691765496
Ku..wa, jakiś Dzień Świra!!
Przepraszam, ale chyba tych debili z Play zaraz wystrzelam!
A czy kończą się w firmie jakieś umowy, a czy może jakiś nowy numer potrzebny....
W googlu numeru nie znalazłem. 691765496
Ku..wa, jakiś Dzień Świra!!
Przepraszam, ale chyba tych debili z Play zaraz wystrzelam!
Strona 1 z 1

Logowanie