Mój Play: Problem ROAMING - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Problem ROAMING

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Gesior Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja czw, 28 lip 11
  • Płeć:Mężczyzna
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 28 lipiec 2011 - 18:04

Witam wszystkich!
Mój problem polega na tym ,że od kilku dni posiadam kartę Play Fresh . Wszystko ok ale czasami wyskakuje mi w telefonie "ostrzeżenie" o następującej treści:
"Dane w roamingu: utracono łączność danych ponieważ pozostawiono wyłączony roaming danych w sieci macierzystej". Dane w roamingu mam wyłączone.
Czasami wyskakuje mi z tym ostrzeżeniem litera "R" nad zasięgiem. Denerwuje mnie to ostrzeżenie jak sie go pozbyć?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

  • Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1550
  • Rejestracja czw, 27 maj 10
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Lg L9/Nokia 5300
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 28 lipiec 2011 - 19:24

Roaming w play oznacza też zasięg plusa więc jeśli się znajdziesz na nim to temu ci rozłącza neta ....
za niego nic nie płacisz jeśli masz pakiet to net ci działa na playu i plusie.

R oznacza roaming ale w polsce to oznacza zasięg plusa w play.

1

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Gesior Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja czw, 28 lip 11
  • Płeć:Mężczyzna
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 28 lipiec 2011 - 19:45

Czyli mogę włączyć te "Dane w roamingu" i mi nie będzie pobierać kasy z konta ,i ten problem powinien wtedy zniknąć ?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

  • Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1550
  • Rejestracja czw, 27 maj 10
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Lg L9/Nokia 5300
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 28 lipiec 2011 - 19:57

Jeśli masz aktywny internet komórkowy to i możesz to włączyć i będziesz wtedy net komórkowy mieć na playu i plusie i wtedy tego komunikatu nie będzie

1

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Gesior Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja czw, 28 lip 11
  • Płeć:Mężczyzna
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 28 lipiec 2011 - 20:03

Jedyny internet z którego korzystam z tego telefonu to jest ten co się podłącza przez wifi ;p
Nie mam żadnego innego internetu w tym telefonie.
Nie chce narazie mieć bo nie potrzebuje .
Włączyłem te dane w roamingu i narazie mi nic nie pobrało kasy , chyba że potem weźnie czy coś.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --



#6 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

  • Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1550
  • Rejestracja czw, 27 maj 10
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Lg L9/Nokia 5300
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 28 lipiec 2011 - 20:05

A dane pakietowe masz wyłączone tak jak one są wyłączone to i tak z netem się nie połączy chociaż jest zaznaczona opcja dane w roamingu tak mi się wydaje :P a komunikat nie będzie wyskakiwać :)

1

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Gesior Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja czw, 28 lip 11
  • Płeć:Mężczyzna
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 28 lipiec 2011 - 20:14

Narazie nic nie wyskoczyło ani kasy nie pobrało .
W ustawieniach sieci komórkowej mam wyłączoną transmisję danych a dane w roamingu mam włączone.
Acha i w operatorach sieci mam wybieranie automatyczne.
Mam jeszcze włączony tam w menu - play -tani roaming.
Oby nie pobrało kasy ;]
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych