Mój Play: Usługa BlackBerry - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Usługa BlackBerry PLAY

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   anelim Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7
  • Rejestracja Wed, 27 Jul 11
  • Operator:inne
  • Telefon:BB9300
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 27 July 2011 - 20:05

Bardzo prosze o pomoc na czym dokladnie polega usluga BlackBerry w Play. W jednym salonie Pan wspominal tylko o nieograniczonym dostepie do poczty i chata BB, w innym z kolei o nielimitowanym dostepie do internetu - czy to mozliwie? Dodam tylko, ze w regulaminie, ktory czytalam nie jest to w sposob jasny (dla mnie) okreslone. Bardzo prosze o wyjasnienie, jutro mam podjac decyzje czy decyduje sie na abonament u nich.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Htc Desire Z
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 28 July 2011 - 14:44

Nieograniczony dostęp do e-maila i innych usług bb + dostajesz pakiet internetowy 100 mb po którego wykorzystaniu net działa ale wolniej i nie zapłacisz ani grosza.
Ten pakiet 100 mb jest na youtuba itp. po prostu poza usługami bb.
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
1

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   bojach Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja Fri, 29 Jul 11
  • Miejscowość:rumia

Napisano 29 July 2011 - 14:23

Mój odnośnik

proszę przeczytaj , ja wykupiłem abonament na 90 zł w raz z pakietem internetu bez usługi BB ... nie działa MMS i internet ... nikt nie wie co z tym zrobić !
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 29 July 2011 - 19:04

Anelim chyba właśnie chce usługę BIS, a nie AI.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   anelim Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7

Napisano 30 July 2011 - 12:46

Wyświetl postUżytkownik Troskliwy Miś dnia 29 July 2011 - 19:04 napisał

Anelim chyba właśnie chce usługę BIS, a nie AI.

ok. telefon kupilam, dzis zostal przeniesiony numer ale mam inny problem:

Dzis aktywowalam usluge BB, w prawym rogu pojawia sie dokladnie 3G, wiec chyba wszystko ok, potwierdzilam jeszcze na infolinii, ze faktycznie jest ta usluga dostepna. Nie moge jednak zarejestrowac sie tutaj:

https://playmobile.blackberry.com/

wyskakuje kominikat, ze nie mozna uzyskac dostepu do mojego konta za posrednictwem przegladarki HTML, Aby uzyskac dostep do uslugi BB Internet Service skorzystaj z przegladrki. I tyle Probowalam z roznych przegladarek w tym takze z telefonu i nic :/ Czy ktos mial podobny problem? Konsultant z BOK powiedzial, zebym jutro sprobowala bo moze trzeba odczekac, czy to mozliwe?
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   bojach Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 30 July 2011 - 13:08

Wyświetl postUżytkownik anelim dnia 30 July 2011 - 12:46 napisał

ok. telefon kupilam, dzis zostal przeniesiony numer ale mam inny problem:

Dzis aktywowalam usluge BB, w prawym rogu pojawia sie dokladnie 3G, wiec chyba wszystko ok, potwierdzilam jeszcze na infolinii, ze faktycznie jest ta usluga dostepna. Nie moge jednak zarejestrowac sie tutaj:

https://playmobile.blackberry.com/

wyskakuje kominikat, ze nie mozna uzyskac dostepu do mojego konta za posrednictwem przegladarki HTML, Aby uzyskac dostep do uslugi BB Internet Service skorzystaj z przegladrki. I tyle Probowalam z roznych przegladarek w tym takze z telefonu i nic :/ Czy ktos mial podobny problem? Konsultant z BOK powiedzial, zebym jutro sprobowala bo moze trzeba odczekac, czy to mozliwe?

w infolini Play opowiadano mi różne bzdury , nie jestem laikiem więc udałem się do salonu który naprawia telefony i powiedzieli mi ze PLAY nie ma oprogramowania które by stworzył do działania ich sieci z BB , złozyłem oficjalną skargę i czekam na odpowiedz , bo nie chce mi sie słuchać głupot z ust konsultantów lub sprzedawców Play'a .... jezeli będę musiał wykupić usługę :http://blogplay.pl/wp-content/uploads/2011/03/Regulamin-us%C2%B3ugi-Play-email-on-BlackBerry-smartphone.pdf skoro play oferuje pakiety internetowe ? a nie informuje o konieczności wykupu tej usługi i opłacie comiesiecznej za nią !
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 30 July 2011 - 13:25

Anelim - nie wiem o co chodzi, w Chromie działa bez problemowo. Utwórz konto > PIN + IMEI, tylko wcześniej w ustawieniach musisz włączyć rejestrację czy jakoś tak, nie pamiętam. Jeżeli obok 3G masz kropeczki BB ( :: ) to znaczy że masz BISa uruchomionego, tak samo jeśli masz dużymi EDGE.

bojach - buaaaahahahaaaa... bzdurę to niestety Ty piszesz. Żaden operator nie robi żadnego mitycznego oprogramowania. Telefony BB mogą i pracują bez BISa, tylko że w przypadku np. 8520, nie zadziała bez BISa BB Browser czy BB Messenger. Dopiero od BB Soft 6.0 dla programów w telefonie nie ma znaczenia apn. Myślałem że nie laicy wiedzą takie rzeczy. Zresztą napisałem co musisz ustawić. Polecam bbnews.pl na przykład.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   anelim Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7

Napisano 30 July 2011 - 13:31

Wyświetl postUżytkownik Troskliwy Miś dnia 30 July 2011 - 13:25 napisał

Anelim - nie wiem o co chodzi, w Chromie działa bez problemowo. Utwórz konto > PIN + IMEI, tylko wcześniej w ustawieniach musisz włączyć rejestrację czy jakoś tak, nie pamiętam. Jeżeli obok 3G masz kropeczki BB ( :: ) to znaczy że masz BISa uruchomionego, tak samo jeśli masz dużymi EDGE.

kurde nikt nie potrafi mi pomoc :/ a gdzie w ustawieniach wlaczyc rejestracje, w telefonie?
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   bojach Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 30 July 2011 - 13:41

brdury nie stety Ty opisujesz( SĄDZĘ ZE Z BRAKU WIEDZY )

bo bez usługi w Play'u nie działają np. MMSy mam pełen abonament i NIKT w Play'u nie jest w stanie mi powiedziać jak ustawić , oprócz mówienia bzdur typu : APN (mms, internet), usterka , awaria itp . żadne ustawienia w telefonie o których napisałeś i co konsultanci zaradzają NIC nie dają .... po włożeniu obcej karty SIM z ERY wszystko działa poprawnie !!! a z Play'a ( mam 4 abonamenty różne ) w telefonie nie ma opcji a telefon wskazuje Usługodawcę ... KTÓRY NIE UDOSTĘPNIŁ FUNKCJI

nie mam pretensji do telefonu ani do siebie , bo pewnie po jakiś wielkich trudach da się to uruchomić
( czytając posty z forum BB śmiać mi się chce jak chłopaki i dziewczyny spuszczają się nad ustawieniami które to robią BEZ PRZERWY bo co chwilę im funkcje wywala )

pretensje mam do obsługi Playa która to nie powiedziała jakie to problemy stwarza zakup takiego telefonu , nie mówiąc że TRZEBA wykupić usługę BIS !
oraz o

brak rzetelnej pomocy ... bo wszystkie rady również i Twoje za które dziękuję ... NIC NIE POMAGAJĄ !
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 30 July 2011 - 13:52

bojach - ciekawe że takimi ustawieniami skonfigurowałem już parę BB 8520. I działa.

anelim - opcje ->opcje zaawansowane->tablica routingu hosta i klikam "zarejestruj teraz", potem playmobile.blackberry.com, chociaż i bez tego wszystko działa.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   anelim Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7

Napisano 30 July 2011 - 13:55

Wyświetl postUżytkownik Troskliwy Miś dnia 30 July 2011 - 13:52 napisał

anelim - opcje ->opcje zaawansowane->tablica routingu hosta i klikam "zarejestruj teraz", potem playmobile.blackberry.com, chociaż i bez tego wszystko działa.

zrobilam tak jak piszesz i przyszlo tylko powiadomienie "urzadzenie zostalo zarejestrowane w sieci bezprzewodowej" co dalej? ale playmobile dalej nie dziala :/ w sensie to samo dzieje sie przy rejestracji co wczesniej.

a moze faktycznie powinnam odczekac ten jeden dzien, uwazasz ze to ma znaczenie? w jaki sposob sprawdzic czy sa aktualizacje do telefonu - bo jesli sa dostepne to m.in jest to dowodem na to, ze rejestracja jest zakonczona tak?
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 30 July 2011 - 14:08

anelim - ale wogóle Ci nie działa strona playmobile.blackberry.com czy później wyskakuje jakiś komunikat, już w czasie rejestracji?

Nigdy nie czekałem dnia, zazwyczaj to robiłem w 10-15 minut, ale samą rejestrację na playmobile.blackberry.com to zawsze zostawiałem już samemy Klientowi. Nigdy nie wrócili nakrzyczeć :) więc chyba ok.
Tak, po poprawnej rejestracji telefonu będą dostępne aktualizacje oprogramowania czy BB Desktop czy w samym telefonie bezprzewodowo. Nie jestem pewien, ale chyba bez rejestracji, byle z BISem, też zadziała, ale tego nie jestem pewien.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   anelim Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7

Napisano 30 July 2011 - 14:10

Wyświetl postUżytkownik Troskliwy Miś dnia 30 July 2011 - 14:08 napisał

anelim - ale wogóle Ci nie działa strona playmobile.blackberry.com czy później wyskakuje jakiś komunikat, już w czasie rejestracji?

strona na poczatku dziala (gogle chrome w innych tez) klikam utworz nowe konto, wpisuje dane i wyskakuje kominikat ze nie mozna uzyskac dostepu do mojego konta za posrednictwem przegladarki HTML, Aby uzyskac dostep do uslugi BB Internet Service skorzystaj z przegladrki.

A moze cos w ustawieniach APN trzeba w telefonie zmienic?
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 30 July 2011 - 14:19

Lepiej nic nie zmieniaj. Niestety, nie wiem co trzeba zrobić. Zapytaj na bbnews.pl albo bbforum. Sorki.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   anelim Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 7

Napisano 30 July 2011 - 14:30

ok. spoko. juz tam wlasnie napisalam. dzieki!
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   bojach Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 31 July 2011 - 16:09

@ Anelim
powiedz prosze jak tam działania z forum fachowców ?... mi się udało uruchomić internet ale MMS nie działają ....

PS. nie bede się logował na forum BB bo nieopatrznie jeszcze skrytykuję ta za...stą marke telefonów ;)\\

prędzej wystawię go na allegro od złotówki , na razie jest za 600 :)
0

Strona 1 z 1