Usługa BlackBerry PLAY
Napisano 27 July 2011 - 20:05
Napisano 28 July 2011 - 14:44
Ten pakiet 100 mb jest na youtuba itp. po prostu poza usługami bb.
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 29 July 2011 - 14:23
proszę przeczytaj , ja wykupiłem abonament na 90 zł w raz z pakietem internetu bez usługi BB ... nie działa MMS i internet ... nikt nie wie co z tym zrobić !
Napisano 30 July 2011 - 12:46
Użytkownik Troskliwy Miś dnia 29 July 2011 - 19:04 napisał
ok. telefon kupilam, dzis zostal przeniesiony numer ale mam inny problem:
Dzis aktywowalam usluge BB, w prawym rogu pojawia sie dokladnie 3G, wiec chyba wszystko ok, potwierdzilam jeszcze na infolinii, ze faktycznie jest ta usluga dostepna. Nie moge jednak zarejestrowac sie tutaj:
https://playmobile.blackberry.com/
wyskakuje kominikat, ze nie mozna uzyskac dostepu do mojego konta za posrednictwem przegladarki HTML, Aby uzyskac dostep do uslugi BB Internet Service skorzystaj z przegladrki. I tyle Probowalam z roznych przegladarek w tym takze z telefonu i nic :/ Czy ktos mial podobny problem? Konsultant z BOK powiedzial, zebym jutro sprobowala bo moze trzeba odczekac, czy to mozliwe?
Napisano 30 July 2011 - 13:08
Użytkownik anelim dnia 30 July 2011 - 12:46 napisał
Dzis aktywowalam usluge BB, w prawym rogu pojawia sie dokladnie 3G, wiec chyba wszystko ok, potwierdzilam jeszcze na infolinii, ze faktycznie jest ta usluga dostepna. Nie moge jednak zarejestrowac sie tutaj:
https://playmobile.blackberry.com/
wyskakuje kominikat, ze nie mozna uzyskac dostepu do mojego konta za posrednictwem przegladarki HTML, Aby uzyskac dostep do uslugi BB Internet Service skorzystaj z przegladrki. I tyle Probowalam z roznych przegladarek w tym takze z telefonu i nic :/ Czy ktos mial podobny problem? Konsultant z BOK powiedzial, zebym jutro sprobowala bo moze trzeba odczekac, czy to mozliwe?
w infolini Play opowiadano mi różne bzdury , nie jestem laikiem więc udałem się do salonu który naprawia telefony i powiedzieli mi ze PLAY nie ma oprogramowania które by stworzył do działania ich sieci z BB , złozyłem oficjalną skargę i czekam na odpowiedz , bo nie chce mi sie słuchać głupot z ust konsultantów lub sprzedawców Play'a .... jezeli będę musiał wykupić usługę :http://blogplay.pl/wp-content/uploads/2011/03/Regulamin-us%C2%B3ugi-Play-email-on-BlackBerry-smartphone.pdf skoro play oferuje pakiety internetowe ? a nie informuje o konieczności wykupu tej usługi i opłacie comiesiecznej za nią !
Napisano 30 July 2011 - 13:25
bojach - buaaaahahahaaaa... bzdurę to niestety Ty piszesz. Żaden operator nie robi żadnego mitycznego oprogramowania. Telefony BB mogą i pracują bez BISa, tylko że w przypadku np. 8520, nie zadziała bez BISa BB Browser czy BB Messenger. Dopiero od BB Soft 6.0 dla programów w telefonie nie ma znaczenia apn. Myślałem że nie laicy wiedzą takie rzeczy. Zresztą napisałem co musisz ustawić. Polecam bbnews.pl na przykład.
Napisano 30 July 2011 - 13:31
Użytkownik Troskliwy Miś dnia 30 July 2011 - 13:25 napisał
kurde nikt nie potrafi mi pomoc :/ a gdzie w ustawieniach wlaczyc rejestracje, w telefonie?
Napisano 30 July 2011 - 13:41
bo bez usługi w Play'u nie działają np. MMSy mam pełen abonament i NIKT w Play'u nie jest w stanie mi powiedziać jak ustawić , oprócz mówienia bzdur typu : APN (mms, internet), usterka , awaria itp . żadne ustawienia w telefonie o których napisałeś i co konsultanci zaradzają NIC nie dają .... po włożeniu obcej karty SIM z ERY wszystko działa poprawnie !!! a z Play'a ( mam 4 abonamenty różne ) w telefonie nie ma opcji a telefon wskazuje Usługodawcę ... KTÓRY NIE UDOSTĘPNIŁ FUNKCJI
nie mam pretensji do telefonu ani do siebie , bo pewnie po jakiś wielkich trudach da się to uruchomić
( czytając posty z forum BB śmiać mi się chce jak chłopaki i dziewczyny spuszczają się nad ustawieniami które to robią BEZ PRZERWY bo co chwilę im funkcje wywala )
pretensje mam do obsługi Playa która to nie powiedziała jakie to problemy stwarza zakup takiego telefonu , nie mówiąc że TRZEBA wykupić usługę BIS !
oraz o
brak rzetelnej pomocy ... bo wszystkie rady również i Twoje za które dziękuję ... NIC NIE POMAGAJĄ !
Napisano 30 July 2011 - 13:52
anelim - opcje ->opcje zaawansowane->tablica routingu hosta i klikam "zarejestruj teraz", potem playmobile.blackberry.com, chociaż i bez tego wszystko działa.
Napisano 30 July 2011 - 13:55
Użytkownik Troskliwy Miś dnia 30 July 2011 - 13:52 napisał
zrobilam tak jak piszesz i przyszlo tylko powiadomienie "urzadzenie zostalo zarejestrowane w sieci bezprzewodowej" co dalej? ale playmobile dalej nie dziala :/ w sensie to samo dzieje sie przy rejestracji co wczesniej.
a moze faktycznie powinnam odczekac ten jeden dzien, uwazasz ze to ma znaczenie? w jaki sposob sprawdzic czy sa aktualizacje do telefonu - bo jesli sa dostepne to m.in jest to dowodem na to, ze rejestracja jest zakonczona tak?
Napisano 30 July 2011 - 14:08
Nigdy nie czekałem dnia, zazwyczaj to robiłem w 10-15 minut, ale samą rejestrację na playmobile.blackberry.com to zawsze zostawiałem już samemy Klientowi. Nigdy nie wrócili nakrzyczeć
Tak, po poprawnej rejestracji telefonu będą dostępne aktualizacje oprogramowania czy BB Desktop czy w samym telefonie bezprzewodowo. Nie jestem pewien, ale chyba bez rejestracji, byle z BISem, też zadziała, ale tego nie jestem pewien.
Napisano 30 July 2011 - 14:10
Użytkownik Troskliwy Miś dnia 30 July 2011 - 14:08 napisał
strona na poczatku dziala (gogle chrome w innych tez) klikam utworz nowe konto, wpisuje dane i wyskakuje kominikat ze nie mozna uzyskac dostepu do mojego konta za posrednictwem przegladarki HTML, Aby uzyskac dostep do uslugi BB Internet Service skorzystaj z przegladrki.
A moze cos w ustawieniach APN trzeba w telefonie zmienic?
Napisano 31 July 2011 - 16:09
powiedz prosze jak tam działania z forum fachowców ?... mi się udało uruchomić internet ale MMS nie działają ....
PS. nie bede się logował na forum BB bo nieopatrznie jeszcze skrytykuję ta za...stą marke telefonów
prędzej wystawię go na allegro od złotówki , na razie jest za 600

Logowanie