Witam,
Możliwe, że moje pytanie jest trywialne ale mimo wszystko wolę się upewnić jak to jest w rzeczywistości z połączeniami międzynarodowymi.
Posiadam abonament LongPlay Telefon 49 + pakiet darmowych połączeń do Play. Przez najbliższe 3 miesiące będę prawdopodobnie wysyłał sms (możliwe, że dzwonił) na numer Play osoby, która przebywa w Holandii. Zastanawiam się jakie są koszty sms'ów (rozmów) w takiej sytuacji. Czy opłaty odliczane są od pakietu minut jaki przysługuje w danym abonamencie, czy opłaty te naliczane są poza abonamentem. Interesuje mnie również fakt czy osoba przebywająca w Holandii odbierając smsa z Polski z sieci Play ponosi jakieś koszty i odwrotnie gdy sms przychodzi z Holandii do Polski. Ciekawi mnie również fakt czy np bardziej opłacalne będzie wybranie oferty holenderskiej sieci komórkowej przez osobę przebywającą w Holandii. Jakie będą stawki połączeń prze zemnie wspomnianych wówczas ?
Obecnie przy wysłaniu sms z Polski do Holandii na numer Play została mi naliczona opłata 18gr czyli standardowa jak za sms do osoby przebywającej w Polsce. Na stronie Play wyczytałem w cenniku, że koszt takiego smsa to 50gr. W takiej sytuacji jestem ciekaw kiedy jak gdzie i na czyje konto zostanie doliczona reszta opłaty na wspomnianego smsa, a może nie będzie doliczona ?
Prosiłbym o wyrozumiałość i jak najdokładniejsze opisanie sprawy.
Pozdrawiam
Fidel
Strona 1 z 1
Połączenia międzynarodowe Koszt połączęń międzynarodowych (sms itp)
Napisano 14 July 2011 - 18:22
Play (z Polski) do Play (w Holandii)
-sms =jak sms krajowy (wg Cennika oferty, którą posiadasz)-z tego co piszesz 0,18 zł-osoba odbierająca smsa w Holandii-nie płaci
- połączenie= jak połączenie krajowe wew.sieci Play (jak masz stan darmowy to nic nie płacisz)-płaci osoba odbierająca zgodnie z Cennikiem Połączenie głosowe przychodzące-strefa euro= 0,74 zł
Play (z Holandii) do Play (w Polsce)
-sms= 0,53 zł
- połączenie= 1,60 zł (Za połączenia głosowe wychodzące w roamingu międzynarodowym w ramach Strefy Euro oraz ze Strefy Euro do Polski trwające do 30 sekund naliczana jest opłata w wysokości połowy stawki minutowej, a następnie za kaŜdą sekundę w wysokości 1/60 stawki minutowej=.
http://www.play.pl/r...dzynarodowe.pdf
-sms =jak sms krajowy (wg Cennika oferty, którą posiadasz)-z tego co piszesz 0,18 zł-osoba odbierająca smsa w Holandii-nie płaci
- połączenie= jak połączenie krajowe wew.sieci Play (jak masz stan darmowy to nic nie płacisz)-płaci osoba odbierająca zgodnie z Cennikiem Połączenie głosowe przychodzące-strefa euro= 0,74 zł
Play (z Holandii) do Play (w Polsce)
-sms= 0,53 zł
- połączenie= 1,60 zł (Za połączenia głosowe wychodzące w roamingu międzynarodowym w ramach Strefy Euro oraz ze Strefy Euro do Polski trwające do 30 sekund naliczana jest opłata w wysokości połowy stawki minutowej, a następnie za kaŜdą sekundę w wysokości 1/60 stawki minutowej=.
http://www.play.pl/r...dzynarodowe.pdf
Strona 1 z 1

Logowanie