Mój Play: ponowena aktyweacja internetu - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

ponowena aktyweacja internetu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   magosia99 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Thu, 07 Jul 11
  • Miejscowość:Lublin
  • Operator:PLAY
  • Telefon:501300296
  • Taryfa:Inna

Napisano 07 July 2011 - 15:05

Witam,

mam problem z ponowną aktywacją internetu w Play.
W dniu 30 marca 2011 został wyłączony internet za nieopłacone rachunki. Przyszło ponaglenie w sprawie zapłaty z terminem do końca maja 2011r.
W dniu 2 czerwca 2011 kontaktowałam się z BOK co zrobić, żeby ponownie aktywować internet. Otrzymałam info że wystarczy spłacić zaległości. Zaraz po zaksięgowaniu wpłaty nastąpi ponowna aktywacja. Tego samego dnia dokonałam przelewu przez internet i wysłałam potwierdzenie mailem do PLAY.
Następnego dnia internet został ponownie aktywowany ( okazało się że był błędnie aktywowany).
Niestety w dniu 6 czerwca został całkowicie wyłączony. Pomimo wielokrotnych kontaktów z BOK internet nadal nie działa. Otrzymuję za każdym razem inne informacje na temat procedur ponownej aktywacji.
Ostatnia, z dnia dzisiejszego całkowicie mnie załamała. Otrzymałam info, że aktywacja może nastąpić dopiero po otrzymaniu noty obciążeniowej, którą PLAY może wystawić w terminie 3 miesięcy od daty wyłączenia usługi tj. dnia 6 czerwca 2011r! ( wyłączenia po błędnej aktywacji.
Do dnia dzisiejszego podawano mi termin 30 dni, który dawno minął.
Czy sieci PLAY nie zależy na Klientach? Od 4 miesięcy nie wystawiacie mi rachunków czyli nie zarabiacie.
Chcę korzystać z internetu i nie mogę. Zdaję sobie sprawę, że nie dotrzymałam terminu spłaty zadłużenia. Nie powinno to jednak przekreślać możliwości kontynuacji umowy. W innych sieciach jest to naprawdę proste.

Może ktoś mi udzieli porady w mojej sprawie.... :)
Załączony plik  Witam.doc (26.5 KB)
Ilość pobrań: 4
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 08 July 2011 - 14:08

Tak jak napisaliśmy Ci na PW zajmiemy się sprawą. Chcę tylko zauważyć jedną rzecz. Jeżeli dokonałaś płatności po terminie wskazanym na Wypowiedzeniu Umowy to mamy prawo odłączyć Ci usługi i naliczyc odsetki karne czyli notę-tak dokładnie było zaznaczone na wypowiedzeniu, prawda?. Od 4 m-cy rachunki nie są wystawiane, bo nie było do czego ich wystawic-skoro od 30.03 internet został odłaczony z powodu nieopłaconych rachunków.
Istnieje cos takiego jak reaktywacja-ponowne podlaczenie uslug ale czy koniecznie trzeba czekac na wystawienie noty...dowiemy sie i damy znac. Moze uda szybciej sie przywrocic. Napisz maila na podany adres.
0

Strona 1 z 1