Mój Play: PROBLEM z przeniesieniem numeru z abonamentu na kartę - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

PROBLEM z przeniesieniem numeru z abonamentu na kartę

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mws Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12
  • Rejestracja Thu, 23 Apr 09
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Brak
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 03 July 2011 - 13:10

Witam, miał ktoś problem z przeniesieniem nr z abo na fresh?
mój nr odcięty jest już trzeci dzień i biuro obsługi/play24/pracownicy salonu albo nie potrafią odpowiednio zająć się sprawą albo odsyłają mnie do innych.
Czy miał ktoś takie problemy?
Dodam,że przyznano mi jednocześnie karę umowną(miałem umowę do 09.07.2011 a rozwiązali mi ją wcześniej, tj. w dniu 30 czerwca,a fresh miał być od 1 lipca). Źle rozwiązano mi umowę-o 1 miesiąc wcześniej, ze względu na źle udzieloną informację pracownika salonu,który mi kazał wysłać do końca maja.
Kolejne pytanie, czy ktoś już może pisał skargę do jakiegoś dyrektora i zna jakieś konkretne nazwisko pod które należy adresować takie pisma?
Proszę o konkretne odpowiedzi i z góry za takowe dziękuję !

p.s. jeśli temat w złym dziale proszę obsługę forum o nie usuwanie go,a przeniesienie w odpowiednie miejsce z informacją dla mnie-również i za to dziękuje.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Telefon:Htc Desire Z
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 03 July 2011 - 17:02

By ci wcześniej nie rozwiązali umowy gdybyś napisał że prosisz o rozwiązanie z końcem umowy a tak to potraktowali pewnie że chcesz zapłacić karę i stracić nr
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mws Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 03 July 2011 - 18:18

Wyświetl postUżytkownik pakierhakierxd dnia 03 July 2011 - 18:02 napisał

By ci wcześniej nie rozwiązali umowy gdybyś napisał że prosisz o rozwiązanie z końcem umowy a tak to potraktowali pewnie że chcesz zapłacić karę i stracić nr

Napisałbym tak, jeśli pracownik salonu poinformowałby mnie o tym. Już mi nie chodzi tyle o karę,tylko o problem techniczny przeniesienia. Zaznaczyłem, że chce przenieść numer z abo na fresh.
Był ktoś w podobnej sytuacji? nie chodzi mi tu o czyjeś przypuszczenia/domysły itp.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   anusia Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Rejestracja Sun, 03 Jul 11
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 03 July 2011 - 19:38

Witam!
Mam dokładnie ten sam problem. Do tej pory miałam telefon na abonament i wysłałam zgłoszenie o przeniesienie do play fresh. Umowa miała kończyć się 06.07.2011, wniosek wysłałam więc 27 maja(zgodnie z instrukcją pracownika BOK-u, który powiedział, że formalności związane z przeniesieniem usługi na kartę trwają minimum 30 dni, dlatego takie zgłoszenie powinnam wysłać wcześniej). Kilka dni później dostałam pismo, że jestem zobowiązana do zapłacenia kary ze względu na wcześniejsze zerwanie umowy, a usługa abonamentowa zostanie wyłączona 30 czerwca. Napisałam reklamację, na którą do dzisiaj nie otrzymałam odpowiedzi. W dodatku 30 czerwca mój numer został zawieszony i trwa to już trzeci dzień, a usługa na kartę nie została aktywowana. Moje telefony do BOK-u i maile jak na razie pozostały bez echa i nie wiem jak długo mam jeszcze czekać. Dodam, że jak zawiesili mi numer to byłam akurat na urlopie na wyjeździe i zostałam pozbawiona jakiejkolwiek możliwości kontaktu telefonicznego.
Pisałam również do rzecznika play, ale otrzymałam informacje, że do 04.07.2011 znajduje się poza biurem.
Wczoraj dzwoniłam do BOK-u i powiedzieli, że najpóźniej do jutra mój numer powinien być aktywny. Poza tym pracownik powiedział, że za bardzo nie jest w stanie mi pomóc, bo nie zajmuje się tą sprawą. Nie wiem do kogo mam się jeszcze zwrócić. Póki co czekam do jutra.

P.S. Jeśli ktoś zna namiary do jakiejś kompetentnej osoby, to również prosiłabym o ich podanie.
Pozdrawiam
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   adm89 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 51
  • Rejestracja Wed, 09 Sep 09
  • Miejscowość:Konin
  • Telefon:jest

Napisano 03 July 2011 - 19:46

Wyświetl postUżytkownik mws dnia 03 July 2011 - 19:18 napisał

Napisałbym tak, jeśli pracownik salonu poinformowałby mnie o tym. Już mi nie chodzi tyle o karę,tylko o problem techniczny przeniesienia. Zaznaczyłem, że chce przenieść numer z abo na fresh.
Był ktoś w podobnej sytuacji? nie chodzi mi tu o czyjeś przypuszczenia/domysły itp.

Jeśli tak napisałeś to napisz do Play4You z numerem zgłoszenia. Ja byłem w podobnej sytuacji przenosząc z mixa na fresha niedawno. Też numer miałem odcięty kilka dni. Jeśli w zgłoszeniu wyraźnie napisałeś, że po umowie, to powinni przyznać Ci rację, że to ich błąd. Mi Play4You przyznał.

Teraz doczytałem, że napisałeś "napisałBYM", a to trochę zmienia postać rzeczy, ale mimo wszystko napisz do Play4You.

Użytkownik adm89 edytował ten post 03 July 2011 - 19:48

0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   adm89 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 51
  • Rejestracja Wed, 09 Sep 09
  • Miejscowość:Konin
  • Telefon:jest

Napisano 03 July 2011 - 19:52

No u mnie sprawa wyglądała tak, że wnioski pisałem, już po spłaceniu zobowiązania w mixturze.
Kompetentne osoby to tu:
http://www.facebook.com/Play4You
1

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   mws Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 03 July 2011 - 21:06

Wyświetl postUżytkownik anusia dnia 03 July 2011 - 20:38 napisał

Witam!
Mam dokładnie ten sam problem. Do tej pory miałam telefon na abonament i wysłałam zgłoszenie o przeniesienie do play fresh. Umowa miała kończyć się 06.07.2011, wniosek wysłałam więc 27 maja(zgodnie z instrukcją pracownika BOK-u, który powiedział, że formalności związane z przeniesieniem usługi na kartę trwają minimum 30 dni, dlatego takie zgłoszenie powinnam wysłać wcześniej). Kilka dni później dostałam pismo, że jestem zobowiązana do zapłacenia kary ze względu na wcześniejsze zerwanie umowy, a usługa abonamentowa zostanie wyłączona 30 czerwca. Napisałam reklamację, na którą do dzisiaj nie otrzymałam odpowiedzi. W dodatku 30 czerwca mój numer został zawieszony i trwa to już trzeci dzień, a usługa na kartę nie została aktywowana. Moje telefony do BOK-u i maile jak na razie pozostały bez echa i nie wiem jak długo mam jeszcze czekać. Dodam, że jak zawiesili mi numer to byłam akurat na urlopie na wyjeździe i zostałam pozbawiona jakiejkolwiek możliwości kontaktu telefonicznego.
Pisałam również do rzecznika play, ale otrzymałam informacje, że do 04.07.2011 znajduje się poza biurem.
Wczoraj dzwoniłam do BOK-u i powiedzieli, że najpóźniej do jutra mój numer powinien być aktywny. Poza tym pracownik powiedział, że za bardzo nie jest w stanie mi pomóc, bo nie zajmuje się tą sprawą. Nie wiem do kogo mam się jeszcze zwrócić. Póki co czekam do jutra.

P.S. Jeśli ktoś zna namiary do jakiejś kompetentnej osoby, to również prosiłabym o ich podanie.
Pozdrawiam

Ty masz jakiś dowód ;-) ja niestety nie.
Jeden konsultant z BOK-u powiedział, że powinno MAX trwać przeniesienie 48h, potem należy zagłaszczać usterki techniczne, na które z kolei mają 14 dni na rozwiązanie problemu.
Jeśli to nie tajemnica,to jaką kwotą Ciebie obciążyli? może być PW.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   anusia Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 04 July 2011 - 08:29

W BOK-u chyba sami dokładnie tego nie wiedzą, bo w jednej z rozmów pani poinformowała mnie, że będzie to ok. 30 zł, z kolei kilka dni temu pan z biura obsługi powiedział, że nota obciążeniowa przyjdzie w ciągu 2-3 miesięcy i będzie to prawdopodobnie kilka zł. A mój numer w dalszym ciągu jest nieaktywny ;-(
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   anusia Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 04 July 2011 - 19:37

U mnie sprawa się wyjaśniła, dzisiaj w końcu aktywowano mi usługę na kartę. Otrzymałam też odpowiedź na reklamację:
" Informujemy, że w związku z otrzymaniem wypowiedzenia Umowy bez wskazania terminu jej zakończenia, usługa została odłączona zgodnie z 30 dniowym okresem wypowiedzenia tj. 30 czerwca 2011 roku. Informujemy, że Umowa obowiązywała do 6 lipca 2011 roku, dlatego konsultant odpowiadający na Pani rezygnację poinformował o wystawieniu opłaty za przedwczesne rozwiązanie Umowy.
Zawiadamiam, że numer został przeniesiony do Oferty Play Fresh 4 lipca 2011 roku, a opłata specjalna nie zostanie naliczona"

Tak więc wypełniając wniosek trzeba pamiętać o podaniu terminu zakończenia.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   mws Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 04 July 2011 - 21:41

1. Sami Ci anulowali karę czy coś pisałaś o anulowanie?
2. Wyjmowałaś kartę/wyłączałaś tel itp. czy sam zasięg wskoczył?

u mnie dalej bez reakcji... :(
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   anusia Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 05 July 2011 - 19:14

Nie wyjmowałam karty, zasięg sam wrócił, a chwilę później zadzwoniła pani z biura obsługi z informacją, że usługa została włączona, a kara nie zostanie naliczona, bo byłoby to tylko kilka zł, więc tak naprawdę nie opłaca się im takiej kary wystawiać. Dostałam jeszcze gratisowo 10 zł na konto.
Mam nadzieję, że Twoja sprawa też się w końcu wyjaśni. Ja w pewnym momencie też zaczęłam tracić cierpliwość, ale w końcu po pisaniu kolejnych maili i wykonywaniu kolejnych telefonów do BOK-u udało się sprawę załatwić.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   sitaczek Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Thu, 07 Jul 11
  • Miejscowość:karczew
  • Telefon:512776813
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 07 July 2011 - 12:29

witajcie wszyscy mam pytanie czy transfer danych w play przechodzi na następny miesiąc
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D

Napisano 07 July 2011 - 12:32

W abonamentach,mixach nie ale w ofercie na kartę można przedłużyć ważność wykupując inny pakiet.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   agathar Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Fri, 02 Sep 11

Napisano 02 September 2011 - 09:44

Witam,

Mam ten sam problem.Przenosiliśmy usługę z abonamentu na kartę w sieci play(dotyczyła 4 numerów).Przyszły pisma dotyczące dnia rozwiązania i przeniesienia z zachowaniem numeru.Numery telefonów przeszły bez problemu na play fresh -wszystkie poza jednym.Po jakimś czasie numer został odłączony.Po kontakcie z BOK okazało się że został dezaktywowany z powodu wcześniejszego zerwania umowy (10 dni),nie dostaliśmy pisma informującego o takim stanie sprawy (ponoć zostało wysłane,pracownicy BOK orzekli że numer przepadł i nie ma możliwości odzyskania go.W placówce Play nie zostałam poinformowana o tym,że problemu by nie było gdybyśmy umieścili informacje na rezygnacji o rozwiązaniu umowy z dniem jej zakończenia (informację dostałam od pracownika BOK).Nadmieniam,że oprócz tego numeru jeszcze z jednym umowa została rozwiązania za wcześnie a mimo to przeszedł bez komplikacji do play fresh.
Jestem załamana i bezsilna.Przez brak kompetencji pracowników Play,zostałam pozbawiona numeru na którym mi zależy i który posiadam od blisko 10 lat.Proszę o pomoc w rozwiązaniu tej kwestii zależy mi na tym żeby odzyskać utracony numer.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466

Napisano 02 September 2011 - 09:59

Raczej już nie odzyskasz,przez to że chciałaś wcześniej zerwać umowę o te 10 dni tak wyszło,było trzeba napisać że chcesz przenieść numer wraz z końcem abonamentu do oferty play fresh.Zawsze tak było w każdej sieci że jak chcesz wcześniej zerwać umowę to tracisz n,czasem pracowniczy nie poinformują o niektórych rzeczach tak może być w każdej sieci.
0

Strona 1 z 1