Witam, 12 lipca tego roku kończy mi się 18-miesięczna umowa z Play Online. Chciałbym ja zakończyć, lecz właśnie przeczytałem w niej pkt 12, który brzmi:"Umowa zawarta na czas określony przekształca się po upływie czasu, na jaki została zawarta, w Umowę zawartą na czas nieokreślony, chyba, że Abonent na 30 dni przed upływem okresu, na który Umowa została zawarta, zawiadomi Operatora na piśmie, ze nie zamierza korzystać z usług Operatora".
W związku z powyższym chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób i jak najszybciej mogę zerwać umowę.
Chcę dodać, że ok miesiąca temu oddałem po raz drugi w czasie trwania umowy modem na gwarancję. Problem polegał na tym, że rozłączało połączenie. Wymieniono mi modem na nowy lecz przez dwa tygodnie nie miałem dostępu do internetu, ponieważ nie dostałem modemu zastępczego. Panie w salonie powiedziały mi, że mimo tego nie zapłacę mniej pieniędzy za dwutygodniowe nie korzystanie z internetu, ale mogę napisać o rozwiązanie umowy.
Bardzo proszę o pomoc w jak najszybszym rozwiązaniu umowy.
Strona 1 z 1
Koniec Umowy
Napisano 15 June 2011 - 15:34
Jedynie można rozwiązać listownie. Musisz napisać wypowiedzenie i wysłać. Teoretycznie już jest mniej niż 30 dni więc umowa przedłuży ci się o dodatkowy miesiąc. No chyba że masz okres rozliczeniowy do ostatniego danego miesiąc więc być może jak wyślesz jak najszybciej to będzie rozwiązana z 30 lipca z końcem okresy rozliczeniowego. W każdym bądź razie jedyny sposób na rozwiązanie to wysłanie wypowiedzenia listem poleconym z potwierdzeniem odbioru.
Strona 1 z 1

Logowanie