Złoty numer czyli dramat w II aktach
Napisano 14 April 2011 - 12:42
W sprawie od PLAY wymagam i wymagałem jedynie informacji kiedy mój numer zostanie zmieniony ze starego na nowy złoty. Odpowiedź konsultanta w sprawie:
"W odpowiedzi na Pana zgłoszenie uprzejmie informuję, iż po skorzystaniu z promocji „Złoty Numer”, nowy numer zostaje aktywowany w ciągu 24 godzin. Po aktywacji Użytkownik może korzystać z nowego numeru, podczas gdy stary numer powraca do puli numerów Play."
Tak więc uradowany tym faktem skorzystałem z promocji. Zmieniłem numer do przelewów bankowych na nowy wiedząc, że numer zmieni się na nowy w ciągu 24 h. Tymczasem okazało się że tak się nie stało, i tu moje zgłoszenie:
"W zgłoszeniu nr otrzymałem informację, że w przypadku skorzystania z promocji złoty numer zmiana numeru następuje po 24 od skorzystania z promocji. Tymczasem w dniu wczorajszym, skorzystałem z promocji, około godziny 16:00 zakończyła się długa procedura oczekiwania na odpowiedź sieci w sprawie rezerwacji numeru i sprawa została sfinalizowana. Pomimo upływu 24 godzin numer pozostaje bez zmian. Zatem pytam czy jest to błędna informacja czy opóźnienie oraz kiedy nastąpi jego zmiana, ponieważ dobrze wiedzieć kiedy i na jakim numerze będzie można się do mnie dodzwonić czy też na jaki kod będę mógł otrzymać SMS autoryzacyjny z hasłem?"
Odpowiedź konsultanta:
"W odpowiedzi na zgłoszenie uprzejmie informuję, że poruszona przez Pana kwestia jest obecnie rozpatrywana w zgłoszeniu nr."
Podany numer zgłoszenia to numer dyspozycji złożonej w salonie której rozpatrzenie skutkuje zmianą numeru a ja chce wiedzieć KIEDY ZMIANA NASTĄPI I KIEDY BĘDĘ MÓGŁ AUTORYZOWAĆ PRZELEWY I KTO ZAWINIŁ - CO SIĘ DZIEJE, czy to tak wiele? Moja odpowiedź:
"Tezę odpowiedzi na ogłoszenie nr jakoby poruszana przez mnie kwestia była rozpatrywana w zgłoszeniu nr uważam za niedorzeczne.
Zgłoszenie to dyspozycja zmiany numeru złożona w salonie, natomiast moje zgłoszenie nr stawia pytanie czy pomylił się konsultant play 24 w zgłoszeniu nr informując mnie, że numer zostanie zmieniony w przeciągu 24 godzin czy też jest to opóźnienie sieci, ponieważ numer jak dotąd nie został zmieniony pomimo upływu takiego czasu.
Jeżeli odpowiedzi nie uzyskam wystąpię z powództwem cywilnym o stary wynikające z braku możliwości autoryzowania przelewów bankowych przeciwko sieci i odrębnym powództwem przeciwko konsultantowi a odpowiedzią na pytanie będzie to którą sprawę wygram. Sądzę, ze klika telekomunikacyjnych serwisów internetowych, również będzie zainteresowanych wynikiem takiego procesu."
Tak więc czekam i czekam na to czy i kiedy mój numer zostanie zmieniony, bo na zamianę numeru w terminie określonym przez konsultanta ani jakąkolwiek odpowiedź sieci co się dzieje liczyć jak na razie nie mogę. W międzyczasie zastanawiam się czy to przypomina antyczny dramat czy też "Proces" Franca Kafki - oby zakończenie było bardziej optymistyczne.
Napisano 14 April 2011 - 16:02
Tu masz regulamin
http://www.playmobil...ay_21-03-11.pdf
Nie wiem czemu nie ma czasu podanego w regulaminie
Weź napisz do play4you on pomoże a jeśl on nie będzie mógł to napisz do Marcina Gruszki
na blogplay.pl masz jego maila
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 14 April 2011 - 17:20
Jest też odpowiedź:
"W odpowiedzi na konto pragnę poinformować, że Regulamin Zmiany numeru na złoty(http://www.playmobile.pl/resources/pdf/Regulamin_Oferty_Promocyjnej_Zloty_Numer_w_Play_21-03-11.pdf ) nie precyzuje czasu wykonania takiego numeru, również wewnętrzne procedury nie są precyzyjne, gdyż zapis na temat czasu sprowadza się do „paru dni”. W Kwestii odpowiedzi na zgłoszenie nr konsultant podał najczęstszy czas dokonania tejże zmiany. proszę zatem o jeszcze chwilę cierpliwości. sprawa już została przekazana do odpowiedniego działu i będzie rozpatrzona w zgłoszeniu nr z dnia 12 kwietnia 2011 roku"
Tak więc pożyjemy zobaczymy.
Napisano 14 April 2011 - 17:31
Powodzenia życzę
Napisano 14 April 2011 - 17:59
Moje zgłoszenie do Play:
"Zwracam się z prośbą o zbadanie czy sieć nie narusza zbiorowych interesów konsumentów (w tym moich) oraz nie dopuszcza się czynu nieuczciwej konkurencji poprzez bezzasadne naliczanie opłat za zmianę numeru na złoty w promocji złoty numer poprzez naliczanie opłaty 49 zł abonentom ofert long play (starych) niezgodnie z regulaminem promocji. W dniu 12.04.2011 r. opłata taka została ode mnie pobrana w salonie play w którym korzystałem z promocji, w trakcie załatwień rozmawiałem telefonicznie ze swojego telefonu z telefonicznym konsultantem play, który potwierdził, iż opłata pobierana jest we wszystkich taryfach. Tymczasem jak zauważyłem po skorzystaniu z oferty zamieszczony na stronie play regulamin promocji z dnia 21.03.2011 (http://www.playmobile.pl/resources/pdf/Regulamin_Oferty_Promocyjnej_Zloty_Numer_w_Play_21-03-11.pdf) w pkt. 5 stanowi, że abonenci oferty Lang Play, Long Play (plan cenowyII) /dwie różne oferty) i innych taryf są zwolnienie z opłaty 150 pln jednak pobrana zostanie od nich opłata zgodna z punktem 2. Tymczasem w pkt. 2 nie ma mowy o żadnej opłacie od abonentów taryfy Long Play, jest mowa o opłacie od abonentów innych taryf np. Lang Play (plan cenowy II) - od taryfy Lang Play opłaty tam nie ma.
Na jakiej zasadzie zatem pobrano ode mnie opłatę 49 pln skoro w regulaminie przewidziana nie jest? Dlaczego konsultant (tak samo jak salon) informował, że opłata jest we wszystkich taryfach w tym Lang Play? Czy sieć zamierza w jakiś sposób zrekompensować te nienależnie pobraną opłatę?"
Opłaty dla taryf Lang Play nie ma w pkt. 2 więc nie można jej pobierać. Nie można jej tez domniemywać z analogi i treści pkt. 5, ponieważ w pkt. 2 są różne opłaty w lit. a-c.. to która domniemywać?? Dla mnie bezzasadność. Jak uważacie? Zobaczymy co sieć odpowie.
Napisano 15 April 2011 - 13:02
Napisano 15 April 2011 - 13:59
Użytkownik pakierhakierxd dnia 15 April 2011 - 13:02 napisał
Jak ktoś zawiera umowę której szczegółowymi warunkami jest regulamin to winien się z umowy czytaj regulaminu wywiązać i nienależne roszczenia o opłaty z tytułu umowy zwrócić. To tak jakby okradzionemu powiedzieć żeby sprawdził sobie akta innych innych spraw, że innych na więcej okradli więc niech nie narzeka.
Wspomniane "Parę dni" z procedur wewnętrznych Play trwać będzie prawie trzy tygodnie (sic!)
"Uprzejmie informuję, iż zgodnie z Pana dyspozycją 29 kwietnia 2011 roku o godzinie 24:00 nastąpi zmiana przydzielonego numeru telefonu z na . Opłata za realizację zmiany wynosi 49 złotych i została pobrana w punkcie obsługi sprzedaży."
Ciekawe co będzie jak nie mogąc autoryzować przelewu, bo zmieniłem numer w banku na nowy a 24 godziny konsultanta a "parę dni" procedur trwa 3 tygodnie nie zapłacę rachunku? Być może u innych trwa to krócej niż około mniej więcej 24 godzin/ parę dni a w praktyce około 3 tygodnie i od razu bez dwóch zgłoszeń wiadomo kiedy zmiana nastąpi stad różnica w cenie?
Tymczasem odnośnie części drugiej aktu:
"Analiza wykazała, iż 12 kwietnia 2011 roku złożył Pan, podczas wizyty w punkcie obsługi sprzedaży, dyspozycję zmiany dotychczasowego brzmienia numeru na numer złoty. Zgodnie z art. 2a i 3 oferty promocyjnej „Złoty Numer w Play” "Opłata za skorzystanie z usługi Złoty Numer przy zawieraniu z P4 Umowy w ramach Oferty LongPlay (Plan Cenowy II), Play domowy, Play Firma , Play Biznes, Play Mixtura (Plan Cenowy II) wynosi 49 PLN. Opłata za skorzystanie z usługi Złoty Numer pobierana jest tylko i wyłącznie w Punktach Sprzedaży P4". Informuję również, iż na usłudze głosowej 531463988 aktywna jest oferta LongPlay 99, dlatego jest Pan uprawniony do skorzystania z opisanej wyżej zniżki w opłacie za realizację zmiany. Opłatę należy uiścić u pracownika punktu obsługi sprzedaży, jako dopełnienie składanej dyspozycji. "
Cóż w odpowiedzi zapomniałem napisać, że opłatę uiściłem co potwierdza inna odpowiedź konsultanta (w moim poście powyżej) a oto maja odpowiedź:
"Nie mogę się z tezami odpowiedzi na zgłoszenie nr , ponieważ nie znajdują one pokrycia w stanie faktycznym, ani tez nie odpowiadają stanowi prawnemu sprawy i narażają sieć na roszczenia jak również karę UOKiK do 10% przychodu. Regulamin promocji stanowi ofertę w myśl art. 66 k.c. i w czasie gdy sieć była tą ofertą prawnie zwiana ja w salonie tę ofertę przyjąłem w całości zgonie art. 67 k.c. podpisując potwierdzenie zarejestrowania zgłoszenia którego egzemplarz posiadam i wówczas zawarłem z siecią umowę na zasadach określonych w regulaminie. Regulamin oferty to szczegółowe warunki zawartej umowy w rozumieniu k.c. zaś w rozumieniu przepisów o ochronie konsumentów wzorzec umowny. Do do skorzystania z oferty byłem na podstawie pkt. 5 oferty-wzorca umownego który wymieniał z nazwy moją ofertę abonamentową zwalniając z opłaty 150 pln a opłatę uzależniając od posiadanej oferty zgodnie z pkt. 2 gdzie moja oferta abonamentowa nie zastała wymieniona w żadnym punkcie różnicującym opłaty stąd należy przyjąć, że opłaty nie ma. Trudno tu o inną prawną wykładnie. Zgodnie ze stanem faktycznym, prawnym i judykaturą zwierając umowę skorzystałem z całości oferty a nie jedynie z niemówiącego o mnie jej punktu, stad odpowiedź konsultanta nie ma pokrycie w stanie prawnym. Tak więc pobrana opłata jest bezpodstawnym wzbogaceniem w rozumieniu art. 405 k.c. stąd domagam się na postawie tegoż artykułu jej zwrotu w przeciwnym razie wystąpię na drogę cywilna.
Warto zauważyć że pobieranie od wielu klientów taryf Long Play niezasadnie nienależnych opłat za zmianę numeru na złoty jest naruszeniem zbiorowych interesów konsumentów i w razie nieuznania roszczenie będę zmuszony interweniować u Dyrektora Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów który jak mieniem nałoży na sieć stosowaną karę do 10% przychodu przedsiębiorcy osiągniętego w roku rozliczeniowym poprzedzającym rok nałożenia kary i wówczas jak mniemam sieć zrezygnuje z nienależnych opłat a wystąpi roszczeniami w stronę pracowników."
BYĆ MOŻE SIEĆ PRZEDSTAWI JAKĄŚ ARGUMENTACJE CHOCIAŻ ODROBINĘ MAJĄCĄ WSPÓLNEGO Z PRAWEM I STANEM FAKTYCZNYM KTÓRA MNIE PRZEKONA, ŻE NIE MAM RACJI JAK NA RAZIE NIE CZUJE SIĘ PRZEKONANY.
Napisano 15 April 2011 - 22:53
Czy przed wydaniem dyspozycji, nie wiedziałeś o opłacie? Czy może dopiero jak się zdenerwowałeś, że "parę dni" trwa dłużej niż myślałeś postanowiłeś walczyć o dobro społeczeństwa?
Napisano 16 April 2011 - 16:12
Użytkownik Jarem dnia 15 April 2011 - 22:53 napisał
Czy przed wydaniem dyspozycji, nie wiedziałeś o opłacie? Czy może dopiero jak się zdenerwowałeś, że "parę dni" trwa dłużej niż myślałeś postanowiłeś walczyć o dobro społeczeństwa?
Nie, to wykluczam. Wszystko zostało załatwione na paragon z pełną dokumentacją. Publikacje drugiego aktu zapowiadałem od początku więc nie wiem jak wiążesz jedno z drugim. Nie wiem też jak dopatrujesz się w żądaniu zwrotu moim zdaniem bezpodstawnej korzyści walką o dobro społeczeństwa?
W momencie składnia dyspozycji wiedziałem, że ktoś chce 49 pln, ale nie wiedziałem czy jest to zgodne z umową opartą na wzorcu umownym w postaci regulaminu, którą właśnie zawieram czy to bezzasadne roszczenie umową nie poparte. Zwłaszcza, że to, że przysługuje mi zwolnienie z opłaty 150 pln musiałem z konsultantem "wynegocjować" pomimo, że zapis tu jest jasny, bo ten o zwolnieniu nie wiedział - musiał słysząc moje stanowisko zapytać.
Faktem jest, że w zakresie pierwszego aktu mam racje, bo parę oznacza zgodnie ze słownikiem PWN "liczebnik nieokreślony odpowiadający liczbie od dwóch do dziewięciu" a uruchomienie będzie trwało więcej dni i to dużo więcej. O informacji od konsultanta pt. 24 h nie wspomnę. To zdecydowania nadaje się do działu ogólnie o sieci.
Jak jest z aktem drugi czyli opłatą czas pokaże. Cały czas czekam na jakąś prawną odpowiedź zgodną ze stanem faktycznym skutecznie odwodzącą mnie od mojego przekonania czy to tutaj czy ze strony sieci ale jak dotąd takiej odpowiedzi nie otrzymałem.
Napisano 17 April 2011 - 10:53
Akt III też będzie?
Napisano 17 April 2011 - 11:12
Post niniejszy ma na celu opisanie pierwszego aktu dramatu związanego z promocją złoty numer. Drugi akt opiszę po zakończeniu się pierwszego.
W sprawie od PLAY wymagam i wymagałem jedynie informacji kiedy mój numer zostanie zmieniony ze starego na nowy złoty. Odpowiedź konsultanta w sprawie:
"W odpowiedzi na Pana zgłoszenie uprzejmie informuję, iż po skorzystaniu z promocji „Złoty Numer”, nowy numer zostaje aktywowany w ciągu 24 godzin. Po aktywacji Użytkownik może korzystać z nowego numeru, podczas gdy stary numer powraca do puli numerów Play."
Tak więc uradowany tym faktem skorzystałem z promocji. Zmieniłem numer do przelewów bankowych na nowy wiedząc, że numer zmieni się na nowy w ciągu 24 h. Tymczasem okazało się że tak się nie stało, i tu moje zgłoszenie:
"W zgłoszeniu nr otrzymałem informację, że w przypadku skorzystania z promocji złoty numer zmiana numeru następuje po 24 od skorzystania z promocji. Tymczasem w dniu wczorajszym, skorzystałem z promocji, około godziny 16:00 zakończyła się długa procedura oczekiwania na odpowiedź sieci w sprawie rezerwacji numeru i sprawa została sfinalizowana. Pomimo upływu 24 godzin numer pozostaje bez zmian. Zatem pytam czy jest to błędna informacja czy opóźnienie oraz kiedy nastąpi jego zmiana, ponieważ dobrze wiedzieć kiedy i na jakim numerze będzie można się do mnie dodzwonić czy też na jaki kod będę mógł otrzymać SMS autoryzacyjny z hasłem?"
Odpowiedź konsultanta:
"W odpowiedzi na zgłoszenie uprzejmie informuję, że poruszona przez Pana kwestia jest obecnie rozpatrywana w zgłoszeniu nr."
Podany numer zgłoszenia to numer dyspozycji złożonej w salonie której rozpatrzenie skutkuje zmianą numeru a ja chce wiedzieć KIEDY ZMIANA NASTĄPI I KIEDY BĘDĘ MÓGŁ AUTORYZOWAĆ PRZELEWY I KTO ZAWINIŁ - CO SIĘ DZIEJE, czy to tak wiele? Moja odpowiedź:
"Tezę odpowiedzi na ogłoszenie nr jakoby poruszana przez mnie kwestia była rozpatrywana w zgłoszeniu nr uważam za niedorzeczne.
Zgłoszenie to dyspozycja zmiany numeru złożona w salonie, natomiast moje zgłoszenie nr stawia pytanie czy pomylił się konsultant play 24 w zgłoszeniu nr informując mnie, że numer zostanie zmieniony w przeciągu 24 godzin czy też jest to opóźnienie sieci, ponieważ numer jak dotąd nie został zmieniony pomimo upływu takiego czasu.
Jeżeli odpowiedzi nie uzyskam wystąpię z powództwem cywilnym o stary wynikające z braku możliwości autoryzowania przelewów bankowych przeciwko sieci i odrębnym powództwem przeciwko konsultantowi a odpowiedzią na pytanie będzie to którą sprawę wygram. Sądzę, ze klika telekomunikacyjnych serwisów internetowych, również będzie zainteresowanych wynikiem takiego procesu."
Tak więc czekam i czekam na to czy i kiedy mój numer zostanie zmieniony, bo na zamianę numeru w terminie określonym przez konsultanta ani jakąkolwiek odpowiedź sieci co się dzieje liczyć jak na razie nie mogę. W międzyczasie zastanawiam się czy to przypomina antyczny dramat czy też "Proces" Franca Kafki - oby zakończenie było bardziej optymistyczne.
Stary, nie pisz tu takich rzeczy bo cię zniszczą!!! Przecież Play jest najlepszą siecią na świecie i nie można ich tak obrażać. A ty masz problem bo się nie znasz i nie czytałeś i w ogóle sobie to wszystko wymyślasz. Szkoda twojego czasu. PLAY TO BADZIEWIE
Napisano 17 April 2011 - 11:19
Cytat
Na pewno źle przeczytałeś regulamin albo w ogóle nie potrafisz czytać. Słuchaj z Play nie wygrasz, są najlepsi i tyle. Ja mówie że Play to BADZIEWIE ale ja przecież jestem głupi. Głupi byłem jak wszedłem w to BADZIEWIE. Teraz czekam cierpliwie na koniec umowy.
Napisano 17 April 2011 - 16:30
Ja powiem 1 zdaniem
Nic nie jest idealne!!
Napisano 25 April 2011 - 16:56
Zgodnie z tym co odpisuje sieć to pkt. 5 określa dodatkowe Oferty Podstawowe upoważnione do skorzystania Promocji, co musi być podyktowane tym, że pkt. 2 nie mówi o wszystkich ofertach w tym mojej, ale jednocześnie muszę wnieść opłatę zgodną z pkt. 2 ponieważ ten o mnie mówi. To, że to jest sprzeczne każdy chyba widzi. Sieć ewidentnie powołuje się tutaj na bardzo daleką analogię (bo dotyczącą okresów obowiązywania umów), a tak daleka analogia w umowie "niekonsumenckiej" może by mnie przekonała, ale tu muszę się zastanowić. Ba, nawet jakby tę analogie przyjąć to dlaczego nie wyciągnąć analogi do pkt c (bezpłatnie) skoro jej podstawą są okresy obowiązywania umów...?...
Napisano 29 April 2011 - 00:30
Ps. Przypominam administratorom forum, że pewien czas temu nastąpiła zmiana czasu na letni a na forum godziny wciąż "zimowe". Chyba da się to zmienić?
Napisano 13 December 2011 - 03:21
Pozwoliłem sobie podłączyć się pod wątek, ponieważ mój problem również dotyczy zmiany numeru na "Złoty Numer w Play".
Po pierwsze, mimo, że autor pisał w kwietniu, to do dzisiejszego dnia regulamin nie zawiera informacji o czasie oczekiwania na zmianę numeru. Co więcej, informacje od konsultantów są nadal sprzeczne.
W moim przypadku oczekiwanie trwało ponad dwa tygodnie. Inaczej, odpowiedź na zgłoszenie zmiany numeru w salonie przyszła w tym czasie, bo... sam numer nie został zmieniony, mimo rezerwacji i pobrania opłaty!
W "dramacie w II aktach" użytkownik miał problem z realizacją przelewów przez okres trzech tygodni, w moim przypadku jest jeszcze ciekawiej - WYBRANY przeze mnie numer był wolny, następnie zarezerwowany, a po opłacie przypisany ponoć do mego konta. Ponoć, bo w odpowiedzi na zgłoszenie... odesłano mnie do salonu po nowy numer!
Wybieram "złoty numer", płacę tylko, gdy numer mi odpowiada, a po ponad dwóch tygodniach okazuje się, że zapłaciłem w ciemno za jakikolwiek numer, a nie ten który wybrałem, bo "w wyniku modernizacji systemu" numer nie jest już dostępny!
Ciekawe co by powiedział Pan Marcin Gruszka, gdyby po obejrzeniu próbek lakieru zapłacił lakiernikowi za przemalowanie auta na niebiesko, a ten po skasowaniu oznajmił mu, że została mu tylko farba różowa i seledynowa - zapraszam do salonu po wybór nowego koloru lakieru...
Do kogo mogę zgłosić się po pomoc? UOKiK, UKE?
Napisano 13 December 2011 - 08:15
Napisano 13 December 2011 - 14:06
Ja nie zapłaciłabym tyle za usługę, która jest świadczona w taki sposób...
Napisano 13 December 2011 - 16:20
Użytkownik andre dnia 13 December 2011 - 03:21 napisał
Pozwoliłem sobie podłączyć się pod wątek, ponieważ mój problem również dotyczy zmiany numeru na "Złoty Numer w Play".
Po pierwsze, mimo, że autor pisał w kwietniu, to do dzisiejszego dnia regulamin nie zawiera informacji o czasie oczekiwania na zmianę numeru. Co więcej, informacje od konsultantów są nadal sprzeczne.
W moim przypadku oczekiwanie trwało ponad dwa tygodnie. Inaczej, odpowiedź na zgłoszenie zmiany numeru w salonie przyszła w tym czasie, bo... sam numer nie został zmieniony, mimo rezerwacji i pobrania opłaty!
W "dramacie w II aktach" użytkownik miał problem z realizacją przelewów przez okres trzech tygodni, w moim przypadku jest jeszcze ciekawiej - WYBRANY przeze mnie numer był wolny, następnie zarezerwowany, a po opłacie przypisany ponoć do mego konta. Ponoć, bo w odpowiedzi na zgłoszenie... odesłano mnie do salonu po nowy numer!
Wybieram "złoty numer", płacę tylko, gdy numer mi odpowiada, a po ponad dwóch tygodniach okazuje się, że zapłaciłem w ciemno za jakikolwiek numer, a nie ten który wybrałem, bo "w wyniku modernizacji systemu" numer nie jest już dostępny!
Ciekawe co by powiedział Pan Marcin Gruszka, gdyby po obejrzeniu próbek lakieru zapłacił lakiernikowi za przemalowanie auta na niebiesko, a ten po skasowaniu oznajmił mu, że została mu tylko farba różowa i seledynowa - zapraszam do salonu po wybór nowego koloru lakieru...
Do kogo mogę zgłosić się po pomoc? UOKiK, UKE?
MOżesz podac mi numer telefonu albo numer sprawy?
Napisano 13 December 2011 - 16:41
Użytkownik annika dnia 13 December 2011 - 14:06 napisał
Ja nie zapłaciłabym tyle za usługę, która jest świadczona w taki sposób...
Już zapłaciłem więcej swoim wolnym czasem, bo procedura zmiany, to istna droga przez mękę: wybieram "wzór" numeru w salonie, gdy dostępne numery wygenerowane na podstawie mojej prośby nie odpowiadają mi, to... system się wylogowuje i pracownik salonu musi wypełniać pola związane z abonentem od nowa, znów podać wzór i tak w kółko, aż trafię na numer, co wydaje się być ok, czyli faktycznie przypomina "złoty". W końcu, po dłuuugim czasie szukania/logowania akceptuję wygenerowany numer... i czekam godzinę na odpowiedź centrali Play, by na ogół usłyszeć - numer niedostępny... I powtórka z rozrywki...
Dzień drugi - trzy godziny przed pracą nie wystarczyły, do sfinalizowania zmiany numeru, odpowiedź nt. dostępności ostatniej propozycji nie przyszła przed zamknięciem salonu.
Dzień trzeci, rozpoczynam wizytę dużo wcześniej, ale najpierw pracownicy osbługują tych, co chcą nowe umowy, a ja mam ewidentnie najajniższy priorytet, w końcu przy pustym salonie otrzymuję potwierdzenie, że mój wybrany numer nadal jest dostępny, ale.... został tylko kwadrans do zamknięciem salonu, co wg. pracownika Play dyskwalifikuje dalszą procedurę! Otrzymuję informację, iż kontynuację zmiany numeru mogę dokonać w dowolnym punkcie Play - uff, bo następnego dnia nie widzi mi się jechać na drugi koniec miasta (wcześniej przy okazji spraw służbowych), aby tylko zaakceptować zmianę numeru.
Dzień czwarty - udaję się do pobliskiego salonu Play. Przekazuję info za pracownikiem z poprzedniego punktu, jaki numer, że zarezerwowany, że wystarczy zaakceptować wniosek i git - "niestety, dzisiaj nie możemy drukować paragonów, zapraszam do innego punktu". OK, problemy techniczne się zdarzają, idę dalej, a tam słyszę najpierw "a po co pan zmienia" (!?!?) - dalej - "jak zaczął pan zmianę numeru w jednym punkcie, to niech pan tam kończy, ja panu nie pomogę". Tłumaczę, że wg. pracownika poprzedniego punktu TEJ SAMEJ SIECI wszystko jest już załatwione, wystarczy zatwierdzić, proponuję rozmowę telefoniczną z pracownikiem tamtego punktu - "nie, nie ma takiej możliwości, u nas pan tego nie zrobi"....
W ten sposób załatwienie zmiany numeru przedłuża się do tygodnia, wracam do pierwszego punktu, mój zarezerwowany numer nadal jest wolny, pracownik rejestruje go na moje konto, po godzinie otrzymuje pozytywną odpowiedź, pobiera opłatę, potwierdza, że mam nowy numer, kwestia tylko odczekania na zmianęę na końcie. Super, zmieniam czym prędzej kontakt we wszystkich serwisach, bankach itd, rozsyłam, póki co mailem, znajomym, a po dwóch tygodniach..... patrz pierwszy wpis....
Nie upieram się na ten, konkretny numer telefonu, ale jeśli z winy Play numer został przypisany komuś innemu, to oczekuję w ramach zadośćuczynienia propozycji jakiegoś sensownego numeru w stylu "żłoty", a nie kolejnej drogi przez mękę w salonie i kolejnego tygodnia poza pracą na poszukiwania, oczekiwania, rejestrację, a na końcu brak gwarancji, że numer wybrany będzie faktycznie mój...
Straciłem tydzień na wybór, zapłaciłem 49 zł, straciłem ponad dwa tygodnie na oczekiwanie na zmianę, a ostatecznie, po miesiącu czasu, nadal nie mogę normalnie użytkować swojego numeru....

Logowanie