Witam!
Na jaka odleglosc "sieja" nadajniki UMTS 900 ?? Mieszkam ok 15 km w linii prostej od tego bts'a i zastanawiam sie czy dam rade z niego korzystac ??
Strona 1 z 1
UMTS 900 - jaki zasieg ?
Napisano 08 March 2011 - 17:46
Najprościej zobaczyć na teoretycznej mapie zasięgu na playmobile.pl w rozbiciu o poszczególne technologie.
Ciężko powiedzieć jaki jest zasięg, bo zależne to jest od wielu czynników.
Ciężko powiedzieć jaki jest zasięg, bo zależne to jest od wielu czynników.
Napisano 10 November 2011 - 01:02
Sprawdź dokładnie co jest na obszarze tych 15km między tobą a masztem play. Z doświadczenia wiem, że mimo bliskiej odległości zasięg może być bardzo słaby, wręcz zerowy jeśli po drodze będą przeszkody np duża ilość wysokich lasów.
15km od siebie mam maszt Play UMTS900, ale teren jest mocno zalesiony i E173-u2 nie złapał ani jednej kreski zasięgu z tego masztu.
Za to bez problemu złapałem nawet 64% zasięgu bez żadnej dodatkowej anteny z masztu UMTS2100, który jest położony 25km ode mnie.
15km od siebie mam maszt Play UMTS900, ale teren jest mocno zalesiony i E173-u2 nie złapał ani jednej kreski zasięgu z tego masztu.
Za to bez problemu złapałem nawet 64% zasięgu bez żadnej dodatkowej anteny z masztu UMTS2100, który jest położony 25km ode mnie.
Strona 1 z 1

Logowanie