MOTOROLA MILESTONE OPINIE, WADY, ZALETY
Napisano 14 February 2011 - 12:36
Jestem głęboko zainteresowany Motorolą Milestone w abo All Inclussive MAX. Chciałbym poznać Wasze opinie na temat tego telefonu.
Jakie ma wady i zalety?
Czy często trafia do serwisu? Jeśli tak to z jakich przyczyn?
Ewentualnie jeśli odradzacie Milestona to co w zamian w podobnej cenie?
Napisano 14 February 2011 - 14:53
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 15 February 2011 - 09:23
Czy są jacyś pracownicy salonów, którzy mogliby napisać czy Milestone często trafia do napraw gwarancyjnych a jeśli tak to z jakich przyczyn?
Podobno niektórzy użytkownicy MM skarżą się na odpryski lakieru oraz zchodzącą złotą farbę z przycisku aparatu. Podobno jest to tylko wada jakiejś partii wyprodukowanych telefonów. Czy tego typu wady ujawniają się w egzemplarzach sprzedawanych w Play? (to samo było gdy brałem E71. Na forach pisano, że odpada lakier ze srebrnej obwódki telefonu pod wyświetlaczem zbiera się masa kurzu. Moja E71 kupiona w Play prawie 2 lata temu wygląda jak nowa a pod wyświetlaczem mam zaledwie kilka pyłków)
Sprawa następna: wyczytałem na kilku forach, że Milestone produkowana była w dwóch wersjach klawiatury: jedna z klawiaturą płaską a druga z lekko wypukłą. Jaką klawiaturę posiada Milestone sprzedawana obecnie przez Play?
Napisano 15 February 2011 - 13:39
Użytkownik Jarem dnia 15 February 2011 - 13:23 napisał
Klawiaturę sprawdzę i dopiszę poźniej.
Dzięki wielkie. Dwa lata temu jak brałem w Playu E71 Jarem był na posterunku i jak widzę nic się nie zmieniło:)
Napisano 15 February 2011 - 22:40
Posiadany przeze mnie egzemplarz ma klawiaturę wypukłą tak jak: http://www.telepolis...ny.php?id=1650#
Z dostawy ze stycznia.
pozdrowienia
Napisano 16 February 2011 - 08:58
Oprócz opinii Jarema mam jeszcze opinie z dwóch salonów w Płocku, których pracownicy mówią, że nie zdarzyły się jeszcze reklamacje tego telefonu.
Przeczytałem już tysiące opinii na dziesiątkach forów dotyczących Milestone i coraz bardziej skłaniam się ku temu modelowi. Może i telefon trochę starszy, ale w niektórych testach wypada o niebo lepiej niż dużo nowsze smart-fony.
Jeszcze jedna kwestia. Podobno Play jakiś czas temu do Milestona dodawał stację dokującą (informacja zaczerpnięta z jednego z forów dot. Motoroli) Czy to prawda? A może nadal można gratisowo otrzymać od Play takie coś?
Napisano 16 February 2011 - 09:04
Napisano 20 February 2011 - 22:59
Napisano 27 February 2011 - 20:10
Ogromnym minusem jest bateria, która trzyma mi max. 24 godziny (2-letnia bateria w Nokii trzyma mi 4-5 dni).
W miarę zagłębiania się w funkcje Motoroli opiszę więcej wad i zalet Milestona.
Napisano 27 February 2011 - 22:36
Wyłącz neta+włącz tylko 2g to może będzie dłużej trzymać
Napisano 28 February 2011 - 09:11
Użytkownik pakierhakierxd dnia 27 February 2011 - 22:36 napisał
Wyłącz neta+włącz tylko 2g to może będzie dłużej trzymać
Co do baterii to kupując Milestona wiedziałem ile będzie trzymać, liczyłem się z tym.
Jednak nie ukrywam, że gdy bateria trzyma 1 dzień doznaje po prostu lekkiego szoku, hehe.
Co do wyłączenia neta to w moim przypadku bez sensu. Mam All Inclusive Max, więc...hmmm;-)
Napisano 28 February 2011 - 11:34
też od 1 marca będę miał all inclusive ale 250 mb;]
Ja tez używam ale w Samsungu Wave i ładuje od 1 do 3 dni
Zależne od użytkowania;]
Ps. i jak tam Milestone się sprawuje sam zastanawiam się nad zmianą w kwietniu na ten telefon.
Mieści się w kieszeni:)

Logowanie