Mój Play: Nie łączy internet - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nie łączy internet Sony Ericsson k750

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   sliz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Rejestracja Sat, 29 Aug 09
  • Miejscowość:Z tamtąd :P

Napisano 25 January 2011 - 17:03

Witam, mam problem z połączeniem się z internetem. Korzystam z pakietu play online. Telefon w żaden sposób z nie chce się połączyć z internetem, zarówno przez przeglądarkę wbudowaną w oprogramowanie, opere mini (java), komunikatory... Nie odbiera także i nie wysyła wiadomości MMS. Skasowałem wszystkie profile internetowe i przysłałem sobie nowe (sms "play" na nr 9999), nic się nie zmieniło. W MMSach zmieniłem port z 8080 na 9201, nie pomogło. Wpisywałem ustawienia ręcznie od podstaw - nie ma różnicy. Mam zablokowany transfer poza siecią miacierzystą (usługa do pakietu play online), aczkolwiek nieważne czy jestem pod nadajnikiem play, czy plusa, internet nie działa. Pytałem w salonie co może być przyczyną, aczkolwiek pracownik powiedział, że nie ma pojęcia, i żebym zgłosił się z tym do serwisu... Co jakiś czas telefon podejmuje jednak próby połączenia, bo widzę, że za pakietu play online ubyło trochę danych. Ma ktoś jakieś pomysły co mogę z tym zrobić? Czego nie próbuje wyświetla się błąd profilu internetowego, lub błąd komunikacji...
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Htc Desire Z
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 25 January 2011 - 21:13

Może coś jest na twoim koncie abonenckim lub coś z kartą sim ja gdybym miał blisko do salonu play to bym poszedł wymienić
skoro ustawienia wgrałeś to powinno działać
a może czegoś nie skonfigurowałeś
jeszcze jedne coś mnie ciekawi dostałeś konfigurację internet
czy tylko wap,mms jeśli nie dostałeś konfiguracji internetu to pewnie temu może ci nie chodzi ...
A może w miejscu którym chcesz skorzystać z netu jest jakiś problem z nadajnikiem moja mama tak miała w plusie net nie działał a akurat był potrzebny
pojechała gdzie indziej i działał
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   given44 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 36
  • Rejestracja Sat, 15 Jan 11
  • Operator:Orange
  • Telefon:nokia c3
  • Taryfa:Brak
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 25 January 2011 - 23:04

Wyświetl postUżytkownik sliz dnia 25 January 2011 - 17:03 napisał

Witam, mam problem z połączeniem się z internetem. Korzystam z pakietu play online. Telefon w żaden sposób z nie chce się połączyć z internetem, zarówno przez przeglądarkę wbudowaną w oprogramowanie, opere mini (java), komunikatory... Nie odbiera także i nie wysyła wiadomości MMS. Skasowałem wszystkie profile internetowe i przysłałem sobie nowe (sms "play" na nr 9999), nic się nie zmieniło. W MMSach zmieniłem port z 8080 na 9201, nie pomogło. Wpisywałem ustawienia ręcznie od podstaw - nie ma różnicy. Mam zablokowany transfer poza siecią miacierzystą (usługa do pakietu play online), aczkolwiek nieważne czy jestem pod nadajnikiem play, czy plusa, internet nie działa. Pytałem w salonie co może być przyczyną, aczkolwiek pracownik powiedział, że nie ma pojęcia, i żebym zgłosił się z tym do serwisu... Co jakiś czas telefon podejmuje jednak próby połączenia, bo widzę, że za pakietu play online ubyło trochę danych. Ma ktoś jakieś pomysły co mogę z tym zrobić? Czego nie próbuje wyświetla się błąd profilu internetowego, lub błąd komunikacji...

Zadzwoń do boku i powiedz, żeby wyłączyli w Twoim telefonie blokadę poza strefą taniego Internetu..
Jak to zrobisz to napisz czy pomogło..karty sim nie wymieniaj.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   sliz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 26 January 2011 - 03:01

Co ma karta sim do łączenia z czymkolwiek? Z tego co mi wiadomo na karcie jest zapisany jej numer, książka i ze 20 smsów. Żeby było ciekawiej, numeru telefonu na niej nie ma, tym bardziej ustawień internetowych. Profile mam wszystkie 3 tj. INTERNET, WAP, MMS. Ale nawet jak bym nie miał tego pierwszego, WAP i MMSy powinny brykać, bo one nie są od siebie zależne.

Wyłączyłem blokadę transferu poza strefą taniego internetu zobaczymy co to zmieni. Do bok nie dzwoniłem, załatwiłem sprawę kodem, ale to raczej na jedno wychodzi. Na dłuższą metę blokadę jednak i tak trzeba będzie włączyć, bo ciężko przed każdym skorzystaniem z internetu sprawdzać czy jestem pod nadajnikami plusa czy play, i modlić się, żeby w między czasie telefon się nie przelogował i nie zaczął liczyć jak za zborze... Przy okazji zerknąłem do regulaminu:

Cytat

19. Abonent Mix II oraz Użytkownik Oferty Play Fresh może zablokować transfer danych poza strefą taniego Internetu. Blokada powoduje brak możliwości korzystania z WAP-u oraz wysyłania i odbierania MMS.

Rozumiem, że w domyśle poza strefą taniego internetu.. W przeciwnym razie po co jest ta blokada?! W literalnym rozumieniu punktu 19. blokada jest bez sensu...

Dodam tylko, że ustawienia zepsuły się tak o same z siebie. W poprzednim miesiącu również korzystałem z pakietu play online, i wszystko działało, choć czasami też były problemy z połączeniami (mimo korzystania z nadajników play)...

Po przełożeniu karty do innego telefonu udało mi się z trudem wysłać mmsa, połączenie z internetem w strefie taniego internetu wciąż nie łączy, Mój telefon z inną kartą mmsów nie odbiera... wychodzi na to, że problem z ustawieniami i z usługami u operatora tez, tylko co z tym zrobić, żeby zaczęło wreszcie normalnie działać?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   sliz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 01 February 2011 - 16:30

W istocie rzeczy, problem leżał w "blokadzie połączeń poza strefą taniego internetu". Po wyłączeniu internet zaczął chodzić normalnie, nie wiem jak mmsy, jeszcze nie zdążyłem sprawdzić, a wiadomość którą otrzymałem wcześniej wygasła na serwerze...
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

Strona 1 z 1