Jak w temacie, moj modem bardzo czesto przelcza sie w tryb pracy WCDMA, w ustawieniach widac ze ma ten tryb ustawiony jako priorytetowy, a jego edycja jest niestety niemozliwa. Uzywam internetu w poznaniu, gdzie jest pelna infrastruktura HSPA,wiec nei rozumiem dlaczego sie przelacza (sygnalizowane jest to zapaleniem sie ciemno niebieskiej diody).
Nie ukrywam, ze jest to bardzo uciazliwe, poniewaz internet w takim trybie praktycznie stoi w miejscu, predkosc rowna zeru ;/
Strona 1 z 1
Notoryczne przelaczanie sie w tryb WCDMA
Napisano 17 January 2011 - 20:14
Użytkownik qualin dnia 17 January 2011 - 01:46 napisał
Jak w temacie, moj modem bardzo czesto przelcza sie w tryb pracy WCDMA, w ustawieniach widac ze ma ten tryb ustawiony jako priorytetowy, a jego edycja jest niestety niemozliwa. Uzywam internetu w poznaniu, gdzie jest pelna infrastruktura HSPA,wiec nei rozumiem dlaczego sie przelacza (sygnalizowane jest to zapaleniem sie ciemno niebieskiej diody).
Nie ukrywam, ze jest to bardzo uciazliwe, poniewaz internet w takim trybie praktycznie stoi w miejscu, predkosc rowna zeru ;/
Szkoda,że nie napisałeś jaki masz modem. Ja mam Huawei 156 G i mam podobny problem, myślę o wymianie modemu, może to pomoże.
Kaz.
Napisano 17 January 2011 - 20:25
Spróbuj:-)
a może jest to wina karty sim
a może jest to wina karty sim
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Strona 1 z 1

Logowanie