Witam. Jestem użytkownikiem PLAY i mam problem. Moja dziewczyna, która obecnie przebywa za granicą ma angielski numer. Wcześniej miała kartę u operatora O2 - nie miałem problemu z dzwonieniem do niej ani pisaniem smsów. Jednak kiedy przeszła do angielskiego ORANGE, nie mogę ani do niej zadzwonić, ani napisać smsa. W drugą stronę jednak działa wszystko dobrze, może ona do mnie napisać albo zadzwonić. Ja jednak, gdy chcę do niej zatelefonować włącza się Pani i mówi: "Nie można zrealizować połączenia", a przy pisaniu smsa: "Nie udało się wysłać wiadomości". Muszę roaming włączyć?
Strona 1 z 1
Dzwonienie za granice
Napisano 17 March 2011 - 21:57
Roamingu nie musisz włączać. Ja bym się doszukiwał winy po stronie któregoś z operatorów.
Miałem podobną sytuację. SMSy z Play'a nie dochodziły na brytyjski numer O2 (w drugą stronę działało wszystko bez zarzutów). Po dochodzeniu przeprowadzonym przez operatorów, okazało się, że błąd leży po stronie O2 UK. Problem rozwiązano wymieniając kartę SIM z kilkudziesięcioma funtami ekstra w ramach przeprosin.
Proponuję zrobić zgłoszenie u jednego i drugiego OPa opisując całą sytuację i czekać na rozwój zdarzeń.
Pzdr,
silver
Miałem podobną sytuację. SMSy z Play'a nie dochodziły na brytyjski numer O2 (w drugą stronę działało wszystko bez zarzutów). Po dochodzeniu przeprowadzonym przez operatorów, okazało się, że błąd leży po stronie O2 UK. Problem rozwiązano wymieniając kartę SIM z kilkudziesięcioma funtami ekstra w ramach przeprosin.
Proponuję zrobić zgłoszenie u jednego i drugiego OPa opisując całą sytuację i czekać na rozwój zdarzeń.
Pzdr,
silver
Głupie, głupsze i... najciekawsze historie z BOK Play
No Fair Play
No Fair Play
Strona 1 z 1

Logowanie