Mój Play: Zbieraj minuty w Play Fresh oraz Poleć Play znajomemu - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zbieraj minuty w Play Fresh oraz Poleć Play znajomemu o co kaman

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   zakk87 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja Mon, 10 Jan 11
  • Miejscowość:lubelskie
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Samsung Galaxy i5700 Spica CyanogenMod 8.3 Android 2.2.1 Froyo
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 10 January 2011 - 12:36

Witam, od piątku mam aktywny numer w Play Fresh po przejściu z Simplusa. Dopiero dziś ludzie z Plusa mogą się ze mną połączyć ale to była wina Plusa i nie dotyczy w sumie tego tematu. Jestem początkujący więc chcę zadać kilka pytań:
1. Dlaczego nie nalicza mi system minut za przychodzące połączenia z innych sieci (pakiet wykupiłem w piątek, potwierdzenie dostałem po kilkudziesięciu minutach) cały czas mam 0min i No Expiration Date? (wg tego trzeba pójść do salonu http://www.playmobil...resh/index.html, nie wstukiwałem kodów tylko zrobiłem to przez Play24. - muszę iść do salonu jeszcze to aktywować? Jest napisane, że mam to aktywne)
2. Dlaczego nie mogę Polecić znajomemu Play? jak próbuję przez stronę to wyskakuje błąd polecenia, próbuję kodami: Twój numer nie ma aktywnych połączeń wychodzących.

Dziwna sprawa, ponieważ:
1. Aktywował mi się numer,
2. Załadowałem za 5zł (dostałem bonus 60zł),
3. Zmieniłem taryfę na Darmowe SMS'y i rozmowy w Play, (taką mi pokazuje Play24 i jak patrzę kodami)
4. Uzupełniłem konto przez Facebooka za 25zł (przyszedł komunikat, że dostanę 7,50 ale przy sprawdzaniu konta nadal mam 28zł-tyle było po doładowaniu),
5. Czy coś trzeba zgłaszać w salonie? Jakieś pakiety itp? Nie wiem czy pisać do nich, dzwonić? Coś to bardzo długo trwa. W simplusie było wszystko Just-in-time...
6. Jak wyłączyć pocztę głosową?
7. Dlaczego telefon w zasięgu Play przełącza mi się na roaming Plusa (gdzie przez kilka dni miałem 3-4 kreski Play - ogólnie nie wiem jakim cudem mam lepszy zasięg w Play niż Plus- tzn tam gdzie nie miałem zasięgu w plusie mam w play)

z góry dzięki za pomoc...
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   P@weŁ Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 133
  • Rejestracja Sat, 02 Oct 10
  • Miejscowość:Świdnica
  • Telefon:NOKIA 2700 CLASSIC
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 10 January 2011 - 15:59

Witam, co do bonusa za doładowanie z Facebooka według regulaminu dochodzi w ciągu 24 H (10. Bonus
przyznawany jest w ciągu 24 godzin od Doładowania). Kolego po każdej zmianie taryfy trzeba na nowo aktywować usługę zbieraj minuty oraz program doładowań. Co do poczty głosowej to wpisujesz kod na wyłączenie przekierowań (##002#), następnie w USTAWIENIACH->UST. POŁĄCZEŃ->PRZEKAZYWANIE POŁ., następnie aktywujesz po kolei gdy telefon zajęty, gdy poza zasięgiem, gdy niedostępny z podaniem numeru: +48790998729 i masz dezaktywowaną pocztę :P . Może zależy to od ustawień sieci, ja korzystam tylko z 2G, mój telefon nie obsługuje 3G i przełącza się na Plusa jak straci swój zasięg w 100%.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   zakk87 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 10 January 2011 - 16:32

sęk w tym, że usługa Zbiera minuty... została aktywowana na końcu, jest aktywna (play24 status - włączona) a rozmawiałem 7 min wczoraj z gościem z Ery i nic mi nie naliczyło... druga sprawa, korzystam czasem z kodów USSD, strasznie się bez przerwy to badziewie wykrzacza... macie na to jakiś sposób?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Telefon:Htc Desire Z
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 10 January 2011 - 19:23

Nic z tym nie zrobisz mi jakoś zawsze działa :P
tylko że ja korzystam z *108#
itp nie chodzenie po menu play 24 tylko bezpośrednio:D
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   marianosum Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 21
  • Rejestracja Mon, 08 Mar 10
  • Miejscowość:II irlandia :-(
  • Taryfa:Mixtura

Napisano 13 January 2011 - 22:12

Witam minuty za rozmowy przychodzace powinny byc widoczne pod *102# jezeli niema to uruchom usluge tym krotkim kodem jezeli jest aktywna to bedzie komunikat ale 3pln nie zabierze z konta. Wpisz w google SPRAWDZ NUMER wpisz w tabelke ten niby numer z ery moze tez przeniesiony do play a ty o tym nie wiesz? Nastepna sprawa to bonus 30% dodalo do tej kwoty 60pln ktora otrzymales za przeniesienie zawsze tak jest napisz co i jak po mojej podpowiedzi.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   zakk87 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 17 January 2011 - 07:10

temat do zamknięcia, telefon na pewno z Ery, bo firmowy ojca, sprawa sama się rozwiązała po kontakcie z BOK...
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   seba12a Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 211
  • Rejestracja Wed, 21 Apr 10
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 17 January 2011 - 10:41

sprawdź w play24gówno czy masz aktywne zbieranie minut. Bonus nie wchodzi w stan konta tylko w pkaiety złotówek i przepada po 30dniach. Pakiet złotówek jest pod stanem konta więc musisz strzałeczkami przesunąć wiadomość SMS w dół i zobaczysz czy masz bonus.

ewentualnie Pla24gówno sprawdź czy masz ten bonus w pakietach złotówek. Uwazaj bo nie ma daty wazności ale przepada po 30dniach.
Nie pracuje w konkurencyjnej firmie.

Piszę tak jak jest i co mi nie podoba się w PLAY. Że Ty dajesz kopać się w dupę za to, że masz 29gr/min to już Twoja sprawa.
0

Strona 1 z 1