Jakies 2 tygodnie temu dostalem sms'a, ze mam do zaplacenia rachunek na 1200 !!! PLN. Po zalogowaniu sie do P24 okazuje sie ze rachunek opiewa na ~430 PLN - skad oni biora takie rozbieznosci.
Dzwonie do Play na *600 a tam mnie co chwila rozlacza i tak z 10 razy. A kazde polaczenie platne 1 PLN netto !!!
Wysmarowalem im dwie reklamacje i czekam co dalej.
Teraz dostalem nastepnego sms'a, ze mam rachunek na 900 PLN.
Najlepsze jest to, ze rozmawiam jak zwykle, w abonamencie mam ponad 1000 minut miesiecznie + 500mb na internet, ktory wykorzystywalem w 20% max.
Wiec poszlo 3 zgloszenie.
Ale patrzac na liczbe zgloszen, moje maja numer 25 000 000 iles tam, to nie sadze zebym otrzymal szybko informacje zwrotna.
A za abonament nie mam zamiaru placic.
Na dodatek, od kiedy dostalem tego sms'a z kwota 1200 to telefon sie przestraszyl :-) i przestal mnie laczyc z internetem - pewnie Play mi to zablokowal.
Moze ktos sie ustosunkuje z Play do tego...
P.S.
Teraz wlasnie zauwazylem, ze nie moge nawet sms'a wyslac !!!
Strona 1 z 1
Problemy z firma Play (ogolnie)
Napisano 30 December 2010 - 18:13
Jakiś problem techniczny chyba,skoro masz na play 24 wystawioną fakturę na mniejszą kwotę to tyle masz zapłacić
Podaj nr tego zgłoszenia dla play4you może on pomoże
ale nie wiem jak to dzisiaj z tym jest ponieważ mają modernizację systemu
Podaj nr tego zgłoszenia dla play4you może on pomoże
ale nie wiem jak to dzisiaj z tym jest ponieważ mają modernizację systemu
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 30 December 2010 - 19:33
Dzieki za odpowiedz.
Chetnie podam numery zgloszen, ale nie dzis.
Czy ktos wie, jakie sa ustawienia internetu w telefonie?
Bo mi nie dziala, tylko poprzez wifi.
Mam ustawione:
apn - internet, protokol mms - wap 2.0, mcc - 260, mnc - 06, typ apn - default
To sa domyslne ustawienia Play, ale jednak nie dziala.
No i co z sms'ami, ktore nawet do Play nie chca wyjsc?
Cholera mnie juz bierze...
Dzis wieczorem sprawdze z inna karta sim jak to wyglada zeby byc pewnym czy nie jest to problem z telefonem.
Mam ustawione:
Dzis wieczorem sprawdze z inna karta sim jak to wyglada zeby byc pewnym czy nie jest to problem z telefonem.
Napisano 31 December 2010 - 14:47
Użytkownik rosol dnia 30 December 2010 - 19:33 napisał
Dzieki za odpowiedz.
Mam ustawione:
Mam ustawione:
Dostalem taka odpowiedz dotyczaca konfiguracji telefonu w kwestii polaczenia z Internetem:
MMS
Profil transmisji danych:
Nazwa profilu: MMS
Punkt dostępu (APN): mms.pl
Uwierzytelnianie: brak
Nazwa użytkownika: -
Hasło: -
Strona główna: http://10.10.28.164/mms/wapenc
Adres serwera proxy: 10.10.25.5
Port: 8080
Ustawienia wiadomości multimedialnych
Korzystanie z profilu MMS
Włączone pobieranie wiadomości multimedialnych w sieci macierzystej
Włączone pobieranie wiadomości multimedialnych w roamingu
WAP
Profil transmisji danych
Nazwa profilu: WAP
Punkt dostępu (APN): wap.pl
Strona główna: http://wap.playmobile.pl
Adres serwera proxy: 10.10.25.5
Port: 8080
Internet
Profil transmisji danych
Nazwa profilu: Internet
Punkt dostępu (APN): internet
Strona główna: http://www.playmobile.pl
Adres serwera proxy: 0.0.0.0
Port: 80
Czy to Wam dziala?
Bo mnie nijak nie chce.
Co ciekawe, sprawdzilem dzis telefon z karta sim Plus GSM i po zarejestrowaniu w sieci od razu moglem wysylac sms'y, korzystac z Internetu.
Wiec wina telefonu odpada.
Napisano 31 December 2010 - 14:52
Użytkownik rosol dnia 30 December 2010 - 16:07 napisał
Jakies 2 tygodnie temu dostalem sms'a, ze mam do zaplacenia rachunek na 1200 !!! PLN. Po zalogowaniu sie do P24 okazuje sie ze rachunek opiewa na ~430 PLN - skad oni biora takie rozbieznosci.
Dzwonie do Play na *600 a tam mnie co chwila rozlacza i tak z 10 razy. A kazde polaczenie platne 1 PLN netto !!!
Najlepsze jest to, ze rozmawiam jak zwykle, w abonamencie mam ponad 1000 minut miesiecznie + 500mb na internet, ktory wykorzystywalem w 20% max.
Ale patrzac na liczbe zgloszen, moje maja numer 25 000 000 iles tam, to nie sadze zebym otrzymal szybko informacje zwrotna.
Na dodatek, od kiedy dostalem tego sms'a z kwota 1200 to telefon sie przestraszyl :-) i przestal mnie laczyc z internetem - pewnie Play mi to zablokowal.
P.S.
P.S.
Juz wiem skad te kwoty sie wziely.
Oto odpowiedz BOK Play:
Po analizie aktywności na Państwa koncie abonenckim informuję, że opłata w wysokości 1052,06 zł naliczona na fakturze numer F/30472187/12/10 za okres od 20 listopada do 19 grudnia 2010 roku, wynika z zainicjowanej transmisji danych. W przypadku, gdy nie są aktywowane żadne pakiety danych, opłata za połączenie z Internetem nalicza się w ramach salda poza abonamentem, zgodnie z Cennikiem obowiązującej Oferty. Poniżej przytaczam przykłady transmisji danych, która w efekcie skumulowała się na wartość 184230 kB, co poskutkowało wystawieniem faktury na wymienioną wcześniej kwotę:
- 18-12-2010 15:12:42 Internet Transmisja danych strefa Play 28070 kB 140,35 PLN,
- 15-12-2010 12:36:44 Internet Transmisja danych strefa Play 31880 kB 159,40 PLN,
- 05-12-2010 07:08:04 Internet Transmisja danych strefa Play 17650 kB 88,25 PLN,
- 25-11-2010 09:46:54 Internet Transmisja danych strefa Play 17200 kB 86,00 PLN.
Podobnie kwestia przedstawia się jeżeli chodzi o fakturę numer F/30436376/11/10, za okres od 20 października do 19 listopada 2010 roku. Wartość transferu wyniosła 106730 kB na łączną kwotę w wysokości 231,50 zł. Analogicznie, podaje przykładowe, zainicjowane połączenia z Internetem:
- 15-11-2010 11:53:56 Internet Transmisja danych strefa Play 43050 kB 215,25 PLN,
- 04-11-2010 03:27:07 Internet Transmisja danych strefa Play 3700 kB 16,15 PLN.
Wszystko sie zgadza. Tylko, ze ja mialem wlaczony pakiet Internet w telefonie 500mb.
Podpisalem nowa umowe z Play w listopadzie i przypuszczam, ze ktos/cos z Play mi wylaczyl ta usluge bez konsultacji ze mna.
Przeciez samobojca nie jestem zeby korzystac z Intenetu po duzo wyzszej stawce, dlatego wlaczylem sobie ten pakiet.
P.S.
Jak mozna sie skontaktowac z osobami z Play na tym forum, ktore nam pomagaja?
Dzieki.
Strona 1 z 1

Logowanie