Muzyka na czekanie. Co z nowymi utworami?!
Napisano 29 December 2010 - 14:07
Napisano 29 December 2010 - 15:21
Użytkownik Staleczka dnia 29 December 2010 - 14:07 napisał
Najgorsze, że Play te idiotyzmy włącza w standardzie i niektórzy ludzie (zwłaszcza w wieku 50+) mają przez kilka tygodni albo i miesięcy jakieś disco-polo (a do tego pocztę głosową i inne cuda) bo nie wiedza nawet, że to można wyłączyć.
Napisano 29 December 2010 - 17:21
Użytkownik Staleczka dnia 29 December 2010 - 14:07 napisał
No to wstaw coś swojego ? czy możne nie zauważyła banera "włącz swoją muzykę na czekanie" ?
http://multimedia.pl...&mode=3&p=41883
Mi się też nie podoba że w play choćby takie usługi jak ta są prowadzone po najmniejszych kosztach aby w ogóle działało ale co poradzić.
Napisano 29 December 2010 - 17:53
Użytkownik Staleczka dnia 29 December 2010 - 17:48 napisał
Nie wiem, ale ja prywatnie bym tego nie sprawdzał na sobie.
Własne melodie lepiej sobie ustawić w swoim telefonie po prostu jako sygnały połączeń, wiadomości itd.
Ps.Standardowy sygnał oczekiwania w zupełności mi wystarcza - zresztą ja go i tak nie słucham, a to co słyszą inni to już ich problem
Napisano 29 December 2010 - 18:13
Użytkownik Staleczka dnia 29 December 2010 - 17:59 napisał
Nie wiem, zapewne pięciu prawników napisałoby pięć różnych ekspertyz, ale ja prywatnie wolałbym się nie tłumaczyć przed Wysokim Sądem czy to było rozpowszechnianie czy tylko posiadanie czy jeszcze co innego.
A niestety tak to już u nas jest, ze łatwiej złapać dziecko za kradzież lizaka niż recydywistę za rozbój.
Napisano 29 December 2010 - 18:44
Możesz sobie wgrać swoją muzykę, ale Ty za nią odpowiadasz. A tak gdyby oni wgrywali te utwory, to musieliby płacić wykonawcom, czy komu tam się płaci za udostępnienie utworu na swojej stronie, tylko dziwne, że tylko oni robią takie problemy, w innych sieciach bez problemu znajdę wybrany przez siebie utwór. ;/
Napisano 29 December 2010 - 20:05
Choć to fakt że ZAiKS to mafia i pasożyt a pożytek jaki mają artyści z działalności tego stowarzyszenia jest praktycznie zerowy.
Napisano 29 December 2010 - 20:39
Użytkownik HiS dnia 29 December 2010 - 20:05 napisał
Nie sieje zamętu.
Powiedziałem jedynie, ze ja bym tego nie robił.
Podobnie jak nie ściągam z sieci nielegalnego oprogramowania i innych rzeczy.
Ale przecież każdy może robić co chce - przynajmniej do czasu.
W regulaminie "Muzyki na czekanie" jest napisane wyraźnie:
17. Utwory wgrane przez Użytkownika Usługi jako własne, nie mogą naruszać praw osób trzecich oraz dobrych obyczajów. Użytkownik Usługi ponosi pełną odpowiedzialność za utwory wgrane jako własne, w szczególności odpowiada za naruszenie autorskich praw osobistych lub majątkowych poprzez wykorzystanie we wgranych przez Użytkownika Usługi plikach utworów osób trzecich bez zgody i wynagrodzenia dla twórców takiego utworu lub podmiotów uprawnionych lub organizacji zbiorowego zarządzania w zakresie prawa autorskiego i praw pokrewnych.
18) W przypadku naruszenia zapisu z pkt. 17, utwór może zostać przez Operatora usunięty, a Użytkownik Usługi zostanie zobowiązany do pokrycia wszelkich strat Operatora związanych z żądaniami osób, których prawa zostały naruszone.
Źródło: http://www.playmobil...na_czekanie.pdf
Użytkownik HiS dnia 29 December 2010 - 20:05 napisał
Fakt, ale niestety tak to już jest, ze zamiast dopasować prawo do realiów dzisiejszego świata i jego możliwości technologicznych to niestety wymyśla się DRM i inne głupoty pisane tylko dla korzyści takich instytucji jak ZAiKS.
Ale niestety tak jest i raczej tak będzie.

Logowanie