Mój Play: Internet przes. danych - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Internet przes. danych pobieranie opłaty

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mr.locash Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Rejestracja Mon, 27 Dec 10
  • Operator:PLAY
  • Telefon:3Gs
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 28 December 2010 - 10:50

witam,
wczoraj zalogowałem się na play24 i w historii połączeń mam czasami (dosyć często) pobieraną opłatę za przes. danych 0,12zł
i jest ona mi pobierana z konta. Dzieje się to nawet wtedy gdy jestem w domu i mam przez cały czas połączenie z wifi.
Potrafi mi pobrać kwotę z konta klika razy dziennie. Wielkość danych to zawsze albo 10kB albo 20kB.
BOK twierdzi albo że nie umie wyjaśnić albo jak dziś że zależy to od przełączania się z nadajnika play na plus.
Ale czemu ja mam za to płacić ? Skoro nie korzystam z internetu wtedy.
Mam wykupiony pakiet netu 100MB za 5zł - korzystam wtedy gdy znajduję się w strefie taniego internetu.

Zgłosiłem dziś reklamację (gdyby ktoś mógł zobaczyć nr zgłoszenia 25595557) ponieważ nie uznaję za zasadne pobieranie mi opłaty za niby przełączanie z nadajnika na nadajnik.
Opłatę pobiera nawet gdy jestem w centrum łodzi gdzie mieszkam i mam zasięg 3G play...bez przełączania na nadajniki.

Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2025
  • Rejestracja Sun, 07 Sep 08
  • Miejscowość:Poznań
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 28 December 2010 - 11:40

Powiem tak jeśli jesteś w internecie na zasięgu Play to pobiera z pakietu ale jak akurat się przełączy na Plusa to płacisz już bo pakiet masz tylko na Playu. Tam gdzie korzystasz jest ciągle zasięg Playa czy się zmienia? Bo jeśli jest ciągle Play i jesteś pewien że byłeś w zasięgu Play a Ci pobrali to jak najbardziej reklamacja słuszna.
Napisz do play4you1 to przyśpieszy sprawę, chyba że sam tu zajrzy...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mr.locash Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 28 December 2010 - 12:14

ok , jasne to wszytsko rozumiem.

akurat teraz jestem w miejscu gdzie w domu zasięg zmienia się (przełącza) w zależności której części domu jestem.
mam cały czas podłączenie do wifi 24h.

więc dlaczego mam płacić za przełączanie się skoro nie korzystam celowo z netu, wszelkie usługi typu push mam wyłączone.

wszystko byłoby zrozumiałe jak pisałem gdybym celowo korzystał z netu a nie płacenie za to że się przełącza.

zresztą zobacz na ilość pobieranych danych 10kB, 20kB ni w ząb ni w oko otworzyć stronę z tak małą ilością danych.

powiedz mi jeszcze czemu mam napisane że korzystam z bezpłatnej strony playnet skoro nigdy na niej nie byłem. a główną stronę w safari mam google.com
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2025

Napisano 28 December 2010 - 12:21

No jak masz połączenie wifi, to nie ma prawa ci pobierać bez względu jaki masz zasięg. Oczywiście reklamacja jak najbardziej słuszna.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mr.locash Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 28 December 2010 - 23:18

no tak dostałem odpowiedź o karcie która nie jest zarejestrowana więc jutro udam się do salonu playa.
dziś robię kolejny test czyli ... na sztywno przypisałem w telefonie zasięg tylko i wyłącznie PLAY.
pewnie nie będzie mi pobierało danych.
dla mnie to istna paranoja żebym ja musiał płacić za to że będę przełączał się z nadajników play na plus, wytłumaczeniem byłoby chociaż to że łączyłem się z netem ale ja tego nie robiłem.

dla mnie to jest oszukiwanie klienta i tyle.

wszystkim proponowałem play-a bo jest taki fantastyczny pakiety,cuda itd. ale czuje niesmak teraz...
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinwalczak87 Ikona

• Pociskacz
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2025

Napisano 28 December 2010 - 23:56

Nie ma takiej opcji żebyś płacił za przełączanie między nadajnikami, nikt za to nie płaci więc nie możesz być wyjątkiem. Jeśli masz pewność że się nie łączyłeś bo byłeś połączony przez wifi to nie możesz zapłacić. A tak w ogóle jaki masz model telefonu?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   mr.locash Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 29 December 2010 - 07:47

Wyświetl postUżytkownik marcinwalczak87 dnia 28 December 2010 - 23:56 napisał

Nie ma takiej opcji żebyś płacił za przełączanie między nadajnikami, nikt za to nie płaci więc nie możesz być wyjątkiem. Jeśli masz pewność że się nie łączyłeś bo byłeś połączony przez wifi to nie możesz zapłacić. A tak w ogóle jaki masz model telefonu?

model telefonu to Iphone 3GS

mam wyłączone wszelkie powiadomienia w telefonie typu push żeby nie łączył mi się z netem sam.

wczoraj włączyłem an sztywno sieć Play a nie automat i nie pobrało mi nic kasy.

niestety dziś musiałem włączyć bo mam takie miejsca w domu że mam brak sieci ale za to włączyłem blokade transferu danych poza tanim internetem, to z automatu włącza mi się blokada połączeń z nr. zastrzeżonych rozumiem że tak ma nie być?

już zaczynam sądzić że zmuszają mnie do zarejestrowania numeru żebym miał normalnie:)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 30 December 2010 - 17:01

blokada transferu danych poza tanim internetem nie ma nic wspólnego z zastrzeżeniem numeru. Musiałeś ją sobie założyć z pozycji tel. Zresztą zarejestruj numer to posprawdzamy co tam się u cibie na koncie dzieje.

Pzdr
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Telefon:Htc Desire Z
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 30 December 2010 - 18:11

A przypadkiem nie włączałeś tej blokady tranferu danych na play24 tam tak jest że jak włączysz 1 usługę to pokazuje że niby włącza inne usługi
ale po godzinie czy tam innym czasie już jest ok:D
to taki bug ...
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
0

Strona 1 z 1