Mój Play: [SE K800i] sms konfiguracyjny - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

[SE K800i] sms konfiguracyjny

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   soboliero Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja pon, 09 lip 07
  • Miejscowość:Radom

Napisano 09 lipiec 2007 - 18:18

Chce skonfigurować telefon K800i pod internet i MMS-y. Wysyłam sms o treści play pod numer 9999. W pierszym smsie każe mi wpisać kod "0000" lub "0" gdy zostane o to poproszony i gdy go wbijam pokazuje mi komunikat "Błędne hasło. Spróbuj ponownie" Próbowałem też wbić 8 zer, ale to też nie pomaga.
Co można poradzić na to?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Nemo Ikona

  • Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 1384
  • Rejestracja nie, 04 lut 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Jankowice
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:One Play

Napisano 09 lipiec 2007 - 18:26

soboliero któryś z tych dwóch kodów musi zadziałać! innych nie ma spróbuj jedno 0 a jak nie zadziała to cztery 0
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   soboliero Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja pon, 09 lip 07
  • Miejscowość:Radom

Napisano 09 lipiec 2007 - 18:33

Nemo napisał:

soboliero któryś z tych dwóch kodów musi zadziałać! innych nie ma spróbuj jedno 0 a jak nie zadziała to cztery 0

Musi to wiesz gdzie...:o(
Dostaje drugiego smsa z nowymi ustawieniami z pytaniem czy zainstalować, daje na tak, pokazuje sie pole wprowadź hasło wpisuje jedno zero - tekst za krótki, wpisuje 4 zera - błędne hasło. Spróbuj ponownie. 8 zer też to samo, tak 3 razy potem pojawia sie komunikat:"Nieudane uwierzytelnienie, odrzucono ustawienia"
Tak samo mam z K700i. Na samsungu Z400 zainstalowało bez wklepywania kodu, ale go nie używam, bo go sprzedałem a kupiłem SE K800i.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Nemo Ikona

  • Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 1384
  • Rejestracja nie, 04 lut 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Jankowice
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:One Play

Napisano 09 lipiec 2007 - 18:40

dzisiaj instalowałem klientowi ustawienia w SE T630 i nie było problemu :)
nie pamiętam jaki kod (0 czy 0000) wpisałem ale chyba 0000
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   soboliero Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja pon, 09 lip 07
  • Miejscowość:Radom

Napisano 09 lipiec 2007 - 18:47

Nemo napisał:

dzisiaj instalowałem klientowi ustawienia w SE T630 i nie było problemu :)
nie pamiętam jaki kod (0 czy 0000) wpisałem ale chyba 0000

Na tyle jestem rozgarnięty, żeby wbić w klawiature cztery zera, Jednego nie mogę bo dostaje komunikat, że za krótki tekst. Jest to dla mnie dziwne, że tylko z Ericssonami są problemy i z K800i i z K700i.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --



#6 Użytkownik nie jest zalogowany   DaNTe Ikona

  • Wyrywacz
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 4245
  • Rejestracja czw, 10 maj 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Rybnik/Dzimierz
  • Zainteresowania:to i tamto....i jeszcze to
  • Operator:PLAY
  • Telefon:komórkowy, paletka
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 09 lipiec 2007 - 18:50

moja rada pewnie Cie nie ucieszy ale proponuje zmienic telefon na inny :)
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Nemo Ikona

  • Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 1384
  • Rejestracja nie, 04 lut 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Jankowice
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:One Play

Napisano 09 lipiec 2007 - 18:51

DaNTe napisał:

moja rada pewnie Cie nie ucieszy ale proponuje zmienic telefon na inny :)

albo przejść się z nim do salonu Play lub ręczna konfiguracja
Dołączona grafika
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   soboliero Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja pon, 09 lip 07
  • Miejscowość:Radom

Napisano 09 lipiec 2007 - 18:56

Ha ha ha nie po to kupowałem nowego K800i, żeby zmienić na inny telefon. Pozostaje ręczna konfiguracja. Nie wiecie może jak to zrobić, używa ktoś SE? W880 ma chyba podobne ustawienia, czy nie?
A może wysyłam złego smsa?
Wysyłam smsa o treści Play (K800i) i dostaje zwrotnego smsa "Błędna komenda. Aby otrzymać ustawienia telefonu wyślij SMS o treści "PLAY (model telefonu)" pod numer 9999.
Jak wysyłam o treści "PLAY" dostaje ustawienie których nie mogę zainstalować.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   dARYl Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 899
  • Rejestracja nie, 07 sty 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Poznań
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 09 lipiec 2007 - 21:06

Smsa wysyłasz dobrze. Może pięć zer?
<script src="https://www.blue.pl/echoBanner?idAgent=MjM3MjE=&idBanner=MTE=&idUser=NjY="></script>
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   soboliero Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja pon, 09 lip 07
  • Miejscowość:Radom

Napisano 09 lipiec 2007 - 22:22

Dobrego, czyli sama komenda PLAY?
Nie żadna ilość zer nie wchodzi w rachubę.
Zacząłem od jednego skończyłem na 12 :D
Tylko dziwna sprawa, bo w smsie każą mi wysłać komende "PLAY (model telefonu)", czyli np. PLAY (K800i)?

Problem rozwiązany dzięki temu forum!!!!!!!!!!
Należało wysłać smsa o treści Play SE K800i
I samo sie instaluje, chociaż wcześniej sam ręcznie to zrobiłem;o)
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   dARYl Ikona

  • Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 899
  • Rejestracja nie, 07 sty 07
  • Płeć:Mężczyzna
  • Miejscowość:Poznań
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 10 lipiec 2007 - 06:54

soboliero, myślałem, że dostajesz tego SMSa konfiguracyjnego skoro wpisujesz pin. :-)

Jeszcze prościej czasami jest wysłać SMSa o treści: "Play (tutaj IMEI)" na 9999
<script src="https://www.blue.pl/echoBanner?idAgent=MjM3MjE=&idBanner=MTE=&idUser=NjY="></script>
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   BXL Ikona

  • Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 162
  • Rejestracja pią, 19 sty 07
  • Miejscowość:Warszawa

Napisano 10 lipiec 2007 - 07:21

Pamiętaj: Zapisanie ustawień w telefonie wymaga podania kodu PIN: 1234. Po zapisaniu ustawień należy wybrać Menu->Ustawienia->Łączność->Ustawienia Internetowe->Profile Internetowe i wybrać otrzymany profil
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   soboliero Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja pon, 09 lip 07
  • Miejscowość:Radom

Napisano 10 lipiec 2007 - 08:58

dARYl napisał:

soboliero, myślałem, że dostajesz tego SMSa konfiguracyjnego skoro wpisujesz pin. :-)

Jeszcze prościej czasami jest wysłać SMSa o treści: "Play (tutaj IMEI)" na 9999

Tak, dostawałem smsa konfiguracyjnego po wysłaniu smsa o treści PLAY. Ale wtedy pojawiały się opisane wyżej kłopoty, że nie przyjmował PIN-u. A po wysłaniu smsa o treści Play SE K800i
przyszedł do mnie sms konfiguracyjny, który sie sam zainstalował i nie wymagał żadnego wpisywania PIN-u
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Marudok Ikona

  • Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 65
  • Rejestracja sob, 16 cze 07
  • Miejscowość:Łódź

Napisano 10 lipiec 2007 - 09:17

mam ten sam problem z lg ku800
za kazdym razem wysyla mi smsa zwrotnego z "ustawienia twojego telefonu nie mogly zostac wyslane"
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   soboliero Ikona

  • Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja pon, 09 lip 07
  • Miejscowość:Radom

Napisano 10 lipiec 2007 - 09:33

Marudok napisał:

mam ten sam problem z lg ku800
za kazdym razem wysyla mi smsa zwrotnego z "ustawienia twojego telefonu nie mogly zostac wyslane"

U mnie jak pisałem wystarczyło wysłać prawidłowego sms'a. W moim przypadku: Play SE K800i. I samo sie zainstalowało, beż żadnych pinów i innych cudów.
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych