Strona 1 z 1
Poczta Głosowa
Napisano 20 December 2010 - 09:41
Witam, przeszukując google (to forum też) szukając odpowiedzi "jak wyłączyć pocztę głosową w Play Fresh" wszędzie trafiałem na nieaktualne kody. Kod, który ponoć działał jeszcze miesiąc temu (##002#) w tej chwili wyłącza przekierowania lecz poczty głosowej nie. W Play24 w zakładce usługi widnieje opcja "zmień", można tam jedynie zmienić hasło dostępu. Chciałbym to wyłączyć jak najszybciej i bezpłatnie.
Napisano 20 December 2010 - 10:38
Wbijając ten kod aktywuje się tzw. Notka SMS jest to "darmowa" usługa, w której osoba dzwoniąca do ciebie usłyszy że jesteś nieosiągalny lub zajęty i że może ci wysłać wiadomość. Niestety osoba która do ciebie dzwoni płaci za wysłuchanie głupiego komunikatu. Dlatego po wbiciu tego kodu ##002# wejdź w USTAWIENIA POŁĄCZEŃ, potem PRZEKAZYWANIE POŁĄCZEŃ, potem KIEDY ZAJĘTY i wpisz numer +48790998725 i tak samo GDY NIE ODBIERA oraz GDY POZA ZASIĘGIEM. Dezaktywuje to zarówno pocztę głosową jak i usługę notka sms, dzwoniący do ciebie gdy będziesz miał np. wyłączony telefon usłyszą: Wybrany numer jest w tym momencie nieosiągalny spróbuj później.
Ps Napisz czy pomogło
Ps Napisz czy pomogło
Napisano 22 December 2010 - 11:53
Jeszcze się dopytam. Czy są kody żeby nie szperać w telefonie? Na niektórych modelach znaleźć tą opcje to trzeba się namęczyć. Znalazłem coś takiego (nie umiem ładniej wstawić):
Po użyciu wyskakuje błąd.
Kody przekierowań: Przekierowanie Aktywacja Dezaktywacja bezwarunkowe *21*numer# #21# gdy zajęty *67*numer# #67# gdy nie odpowiada *61*numer# #61# gdy nieosiągalny *62*numer# #62#
Po użyciu wyskakuje błąd.
Napisano 22 December 2010 - 16:15
Użytkownik bunnyhoney dnia 22 December 2010 - 15:33 napisał
Te kody nie wyłączają a włączają.
Doprawdy, całkiem doprawdy?
Kiedy Play wywinęło ten numer z notką i wszystkim ją włączyło toczyliśmy tu na forum dyskusje:
http://www.mojplay.p...hl__notka%20sms
jest o tym także tu:
http://blogplay.pl/2010/08/notka-sms/
i na każdym portalu telekomunikacyjnym, np tu:
http://www.telepolis...9090&limit=1000
Jak Play włączył mi nagle notkę pamiętnego sierpnia sam kombinowałem z wieloma kodami.
Te które podałem wyłączyły i pocztę głosowa i notkę sms.
Mam tak ustawione przekierowania do dziś i wszystko działa jak należy.
Napisano 23 December 2010 - 23:00
Użytkownik P@weŁ dnia 20 December 2010 - 10:38 napisał
Wbijając ten kod aktywuje się tzw. Notka SMS jest to "darmowa" usługa, w której osoba dzwoniąca do ciebie usłyszy że jesteś nieosiągalny lub zajęty i że może ci wysłać wiadomość. Niestety osoba która do ciebie dzwoni płaci za wysłuchanie głupiego komunikatu. Dlatego po wbiciu tego kodu ##002# wejdź w USTAWIENIA POŁĄCZEŃ, potem PRZEKAZYWANIE POŁĄCZEŃ, potem KIEDY ZAJĘTY i wpisz numer +48790998725 i tak samo GDY NIE ODBIERA oraz GDY POZA ZASIĘGIEM. Dezaktywuje to zarówno pocztę głosową jak i usługę notka sms, dzwoniący do ciebie gdy będziesz miał np. wyłączony telefon usłyszą: Wybrany numer jest w tym momencie nieosiągalny spróbuj później.
Ps Napisz czy pomogło
Ps Napisz czy pomogło
Twoja rada jak najbardziej pomogła rozwiązać mój problem z pocztą a później z notką sms, tylko mam pytanie ponieważ te ustawienia, które tu opisałeś dokonuje się na telefonie ale one są jakoś zapisywane na sim ?
Chodzi mi dokładnie o to czy to będzie działało jak przełoże kartę do innego telefonu ?
Napisano 28 December 2010 - 12:43
Użytkownik Quetzal dnia 22 December 2010 - 15:12 napisał
Wyłączenie i poczty głosowej i notki:
gdy zajęty: *67*790998725#
gdy nie odpowiada: *61*790998725#
gdy nieosiągalny: *62*790998725#
gdy zajęty: *67*790998725#
gdy nie odpowiada: *61*790998725#
gdy nieosiągalny: *62*790998725#
Użyłem tych powyższych kodów i ...
... np. po wyłączeniu telefonu zainicjowałem z innego aparatu połączenie (do tego wyłączonego numeru) i ... usłyszałem sygnał nieodbieranego telefonu.
Czyli mając np. wyłączony telefon, osoba dzwoniąca zrozumie, że najzwyczajniej nie odbieram.
====================================
Ale wyszukałem na Play24 innych i po ich zastosowaniu wygląda na to, że poczta z notką wyłączyła się (chyba) 'na dobre'.
Cytat
Numer poza zasięgiem - dezaktywacja: #62#
Brak odpowiedzi - dezaktywacja; #61#
Numer zajęty - dezaktywacja: #67#
Połączenie oczekujące - dezaktywacja: #43#
Brak odpowiedzi - dezaktywacja; #61#
Numer zajęty - dezaktywacja: #67#
Połączenie oczekujące - dezaktywacja: #43#
Napisano 05 January 2011 - 17:29
Tia ...
'NOTKA SMS' - po wyłączeniu poczty głosowej powyższymi kodami - samoczynnie włącza się jednak każdego następnego dnia.
Napisałem kolejne zgłoszenie - na Play24 - i ... błyskawicznie otrzymałem odpowiedź:
p.s.: doprawdy jestem pod wrażeniem szybkości reakcji na zgłoszenia
(a miało być tak 'kiepsko' ...)
'NOTKA SMS' - po wyłączeniu poczty głosowej powyższymi kodami - samoczynnie włącza się jednak każdego następnego dnia.
Napisałem kolejne zgłoszenie - na Play24 - i ... błyskawicznie otrzymałem odpowiedź:
Cytat
(...)
Uprzejmie informuję, iż aby wyłączyć usługę "Notka sms" należy wysłać bezpłatny sms pod darmowy numer 8042 o treści "STOP NOTKA".
(...)
Uprzejmie informuję, iż aby wyłączyć usługę "Notka sms" należy wysłać bezpłatny sms pod darmowy numer 8042 o treści "STOP NOTKA".
(...)
p.s.: doprawdy jestem pod wrażeniem szybkości reakcji na zgłoszenia
(a miało być tak 'kiepsko' ...)
Strona 1 z 1

Logowanie