Witam!
Mam taki problem: otrzymałem starter Play w akcji "Spróbuj Play z Onet.pl". Został on nadany 12.06.2007. Starter nie jest aktywowany, na opakowaniu nie ma daty ważności karty SIM. Jak się dowiedziałem od OK Play, ma on ważność 30 dni od dnia nadania (czas na aktywację). Dzisiaj jest 9 lipca, więc mam jeszcze trzy dni na aktywację startera. Niestety, wyjechałem, starter został w domu, myślałem że wrócę przed 12 lipca i aktywuję ten starter. Niestety, nie mogę wrócić do domu, w domu też nie ma nikogo, kto mógłby ten starter aktywować. Czy karta SIM bez wydrukowanej daty ważności jest rzeczywiście ważna tylko 30 dni? Czy jest jakaś możliwość, żeby przedłużyć ważność karty SIM lub zdalnie aktywować starter? Nie chcę tracić tych 30 zł. Problem jest też taki, że nie pamiętam numeru telefonu przypisanego do startera. Chyba już nic nie da się z tym zrobić, jedyną możliwością jest powrót do domu i aktywacja startera...
Taką samą wiadomość wysłałem do OK, ale zależy mi na czasie, a w Play odpisują na maile zwykle po dwóch - trzech dniach, więc może być za późno. Wiem, że na tym forum są też pracownicy Play, więc może któryś z nich coś będzie wiedział na ten temat.
Strona 1 z 1
Aktywacja startera
Napisano 09 July 2007 - 15:04
starter jest wazny okolo 2 lata
wiec spokojnie go aktywujesz
Napisano 09 July 2007 - 16:12
Na forum Telepolis o tych starterkach play znalazłem takie coś:
Jest to odpowiedź na maila o ważność startera Play.
Znalazłem jeszcze to:
Potem znalazłem jeszcze jedną wypowiedź o tym, że starter jest ważny bezterminowo.
A oto treść odpowiedzi na mojego maila do Playa:
BXL twierdzi że starter jest ważny ok. 2 lata. Już nie wiem co o tym wszystkim sądzić... Można mieć nadzieję, że tym, którzy napisali o 30 dniach ważności pomyliło się z okresem ważności połączeń wychodzących już po aktywacji startera.
Cytat
Witaj
Dziękuję za e-mail. Gratuluję wygranej. Bardzo się cieszę, że do nas dołączysz. Otrzymany zestaw startowy Play Karta jest ważny bezterminowo, czyli spokojnie możesz aktywować go w dowolnym dla Ciebie terminie. Aktywacja następuje w momencie wykonania pierwszego połączenia i od tej chwili również liczona jest ważność połączeń wychodzących. Życzę wielu przyjemności z Play.
Pozdrawiam serdecznie, Agnieszka Obsługa Klienta Play
Dziękuję za e-mail. Gratuluję wygranej. Bardzo się cieszę, że do nas dołączysz. Otrzymany zestaw startowy Play Karta jest ważny bezterminowo, czyli spokojnie możesz aktywować go w dowolnym dla Ciebie terminie. Aktywacja następuje w momencie wykonania pierwszego połączenia i od tej chwili również liczona jest ważność połączeń wychodzących. Życzę wielu przyjemności z Play.
Pozdrawiam serdecznie, Agnieszka Obsługa Klienta Play
Jest to odpowiedź na maila o ważność startera Play.
Znalazłem jeszcze to:
Cytat
eh, wlasnie dzwonilem do BOK'u P4, dowiedzialem sie ze jesli na kartach nie ma daty waznosci sa one wazne do 30 dni
prosilem zeby sie upewnila jeszcze raz, i odpowiedz taka sama - 30 dni waznosci czyli do 10-15 czerwca br.? ;/
prosilem zeby sie upewnila jeszcze raz, i odpowiedz taka sama - 30 dni waznosci czyli do 10-15 czerwca br.? ;/
Potem znalazłem jeszcze jedną wypowiedź o tym, że starter jest ważny bezterminowo.
A oto treść odpowiedzi na mojego maila do Playa:
Cytat
Witam serdecznie
Dziękuję za zgłoszenie. Starter jest ważny 30 dni od momentu wysłania go.
W razie dalszych pytań proszę o ponowny kontakt.
Pozdrawiam
Gniewko, obsługa Klienta Play
Dziękuję za zgłoszenie. Starter jest ważny 30 dni od momentu wysłania go.
W razie dalszych pytań proszę o ponowny kontakt.
Pozdrawiam
Gniewko, obsługa Klienta Play
BXL twierdzi że starter jest ważny ok. 2 lata. Już nie wiem co o tym wszystkim sądzić... Można mieć nadzieję, że tym, którzy napisali o 30 dniach ważności pomyliło się z okresem ważności połączeń wychodzących już po aktywacji startera.
Strona 1 z 1

Logowanie