ależ spokojnie i bez Panów mi tutaj. Wyjdzie, że bronie opa albo to spisek, ale ja dostałem dzisiaj e awizo. a próba kontaktu z kims "wyżej" w bok to jest tak jak w tym kawale:
(K) Klient
(O) operator (bok)
K- czy moge rozmawiac z kims wyzej? wy konsultanci jestesci mili ale ja jestem prezesem firmy i nie chce rozmawiac z byle kim
O- o widzi Pan, takie samo zdanie ma nasz prezes.
;-)
jakkolwiek głupie, że trzeba szukać specjalistycznej pomocy, to jedyne co pozostaje to znaleźć play4you i zgłosić brak dostawania e awizo.
dziennikarze powinni być uprzywilejowani, nie musieli by krzyczeć: ja to w gazecie opisze!
prawnicy również powinni mieć fory, nie musieliby oni krzyczeć: ja sobie z wami w sądzie poradzę!
dresiarze też by mogli, nie mówiliby: ja Ci szyby w aucie powybijam!
i tak dalej i tak dalej!
BOK Play i zalatwianie problemów
Napisano 12 January 2011 - 23:27
U mnie też wystąpił cud w Kanie Galilejskiej i dostałam dziś e-awizo. Ciekawe...
Mój mąż dziś przez 2 godz. nie mógł się zalogować do Play24. Ja kilka dni temu też - chciałam sprawdzić, co tym razem ciekawego napisało BOK:)
To, że jestem klientem Play od blisko 4 lat, to mój nieprzymuszony wybór - i polecałam go do tej pory wszystkim znajomym, za darmo. Wcześniej byłam w Plusie i klęłam na rachunki rzędu 100 zł.
A to, że jestem dziennikarzem, to inna bajka - gdybym pracowała np. w marketingu i w jakiejś firmie ktoś, kogo namiary są podane publicznie w internecie, nie odbierał telefonu przez tydzień, a numer na centrali też by milczał, na wysyłanie maili przychodziły odpowiedzi, że adres nie istnieje - to także bym dostawała piany, że ktoś olewa swoją pracę i mnie swoją utrudnia.
To samo, gdybym sprzedawała marchewkę na bazarze.
Niestety u nas nadal jest kultura obsługi klienta jak na Dzikim Zachodzie - zarobić jak najszybciej i mieć gdzieś stałego klienta, który na dodatek polecał firmę innym.
Mój mąż dziś przez 2 godz. nie mógł się zalogować do Play24. Ja kilka dni temu też - chciałam sprawdzić, co tym razem ciekawego napisało BOK:)
To, że jestem klientem Play od blisko 4 lat, to mój nieprzymuszony wybór - i polecałam go do tej pory wszystkim znajomym, za darmo. Wcześniej byłam w Plusie i klęłam na rachunki rzędu 100 zł.
A to, że jestem dziennikarzem, to inna bajka - gdybym pracowała np. w marketingu i w jakiejś firmie ktoś, kogo namiary są podane publicznie w internecie, nie odbierał telefonu przez tydzień, a numer na centrali też by milczał, na wysyłanie maili przychodziły odpowiedzi, że adres nie istnieje - to także bym dostawała piany, że ktoś olewa swoją pracę i mnie swoją utrudnia.
To samo, gdybym sprzedawała marchewkę na bazarze.
Niestety u nas nadal jest kultura obsługi klienta jak na Dzikim Zachodzie - zarobić jak najszybciej i mieć gdzieś stałego klienta, który na dodatek polecał firmę innym.
Napisano 31 March 2011 - 16:22
To i ja dorzucę kilka swoich słów odnośnie BOK.
Niestety i ja mam nie do końca miłe doświadczenia, może inaczej, na jakośc rozmów nie mogę narzekac, konsultanci są mili ale denerwuje mnie to, że nikt nic nie wie:( Wynika to z tego, że tego samego dnia, tą samą sprawą zajmuje się 6 różnych osób. Każdej trzeba tłumaczyc to samo, po czym odpowiedzi i postanowienia bywają różne. Nie wiem czy polityka firmy polega na tym, że mają w BOK swoją linie obronną stworzoną z biednych konsultantów i robienie wszystkiego żeby klient w końcu się się znudził i temat odpuścił ale tak to wygląda. Szkoda bo siec w moim odczuciu jest niezła, ma fajny zasięg i dobre telefony ale w chwili kłopotów Play za przeproszeniem "pali głupa"
Niestety i ja mam nie do końca miłe doświadczenia, może inaczej, na jakośc rozmów nie mogę narzekac, konsultanci są mili ale denerwuje mnie to, że nikt nic nie wie:( Wynika to z tego, że tego samego dnia, tą samą sprawą zajmuje się 6 różnych osób. Każdej trzeba tłumaczyc to samo, po czym odpowiedzi i postanowienia bywają różne. Nie wiem czy polityka firmy polega na tym, że mają w BOK swoją linie obronną stworzoną z biednych konsultantów i robienie wszystkiego żeby klient w końcu się się znudził i temat odpuścił ale tak to wygląda. Szkoda bo siec w moim odczuciu jest niezła, ma fajny zasięg i dobre telefony ale w chwili kłopotów Play za przeproszeniem "pali głupa"
Napisano 17 January 2012 - 18:36
U mnie e-awizo zadziałało, lepiej niż bym chciał dostałem informację że wystawiono fakturę i jest do porania na play24. Wchodzę na play24 - a tam faktury nie ma , tak samo usługa przelew do Play, zamiast 10dni roboczych na uruchomienie zajęło to firmie play prawie 20 i to po 2zgłoszeniach na play24 w tej sprawie. Na infolinie nie dzwonie bo tak niestety konsultant w jednej rozmowie może 3razy zmienić zdanie i nikt nie wyciąga z tego wniosków. Dlaczego ? bo nie zerwiesz umowy (mnie nie stać na zapłacenie 800zł kary) więc konsultant siedzi i robi co chce. A szkoda.
Napisano 22 January 2012 - 12:52
Czy wystawiasz zgłoszenie czy dzwonisz do BOK na jedno wychodzi - to że konsultanci mają wiedzę na poziomie dziecka z przedszkola przekonał się już chyba każdy kto dzwoni ( przynajmniej mi ani razu nie udało by się trafić na kogoś kompetentnego).
Jednostka BO w Play to ubijacze zgłoszeń bo im się psuje statystyki.
Dostałem odpowiedz na zgłoszenie x.
Kolejne moje zgłoszenie y to w odpowiedzi przeprosiny że w zgłoszeniu x odpowiedz była błędna.
W między czasie 3 inne zgłoszenia - chęci pomocy 0, nikt się nawet nie zainteresował tematem.
Tyle zgłoszeń i ani razu ani 1 osoba nie zadzwoniła do mnie - szczytem było ubicie po 3 tygodniach oczekiwania zgłoszenia a w odpowiedzi
informacja typu ctr c ctr v.
Jednostka BO w Play to ubijacze zgłoszeń bo im się psuje statystyki.
Dostałem odpowiedz na zgłoszenie x.
Kolejne moje zgłoszenie y to w odpowiedzi przeprosiny że w zgłoszeniu x odpowiedz była błędna.
W między czasie 3 inne zgłoszenia - chęci pomocy 0, nikt się nawet nie zainteresował tematem.
Tyle zgłoszeń i ani razu ani 1 osoba nie zadzwoniła do mnie - szczytem było ubicie po 3 tygodniach oczekiwania zgłoszenia a w odpowiedzi
informacja typu ctr c ctr v.

Logowanie