Mój Play: BOK Play i zalatwianie problemów - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

BOK Play i zalatwianie problemów

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   qualin Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja Wed, 15 Dec 10
  • Miejscowość:Poznań
  • Operator:PLAY
  • Telefon:SGS
  • Taryfa:Longplay Telefon
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 15 December 2010 - 18:26

Nie od dzis wiadomo, ze BOK Play to bardzo kulejacy twor. Wiec po kolejnych rozczarowaniach stwierdzilem, ze podziele sie swoimi przezyciami.
Zadzwonilem do BOK pare dni temu poniewaz od 2 miesiecy nie dostaje e-awizo oraz e-faktury na swoje konto mailowe, nigdy nie bylo problemu, a teraz nagle przestalo przychodzic. Oczywiscie po rozmowach z konsultantami niczego sie nie dowiedzialem poza tym, ze przeciez moge sobie sprawdzac faktury na play24, ktore jak wiadomo raz dziala, a raz nie, pozatym faktura jest mozliwa do podgladu po kilku dniach od jej "niby" wystawienia. No wlasnie, a sprawa podgladu faktury zainteresowalem sie z powodu dziwnie wysokiego abonamentu, niestety nie moglem nic zweryfikowac poniewaz faktura nei byla dostepna. Pozniej okazalo sie, ze skonczyla mi sie umowa na internet w play. Wielka szkoda, ze nikt nei pomyslal o informowaniu o konczacej sie umowie, tylko od razu wszedlem na normalne stawki poza promocja (zamiast 45 zl do zaplaty 80). Jak sie ma kilka numerow to ciezko wszystkie kontrolowac, a operatorowi nei zalezy na zadowoleniu klienta tylko nabijaniu wlasnych kieszeni. Jak juz sie dowiedzialem, ze tu chodzi o ten internet, postanowilem zakonczyc ta umowe (internety mialem dwa od nich i drugi nie byl mi zwyczajnie potrzebny juz). No i oczywiscie nie mozna tego zrobic od tak. trzeba jeszcze wyslac pismo, odczekac jakis tam czas na przyjecie. W sumie placilem jeszcze przez 2 miesiace, za cos czego nie uzywalem. No, ale coz zdarza sie, u innych operatorow bywa podobnie. wracajac do kwestii awizo i faktury, Pani w BOK stwierdzila, ze to napewno wina mojego konta mailowego, ze napewno do spamu trafiaja wiadomosci od play. Po utwierdzeniu jej, ze tak nie jest stwierdzila, ze musze skontaktowac sie z administratorem gmaila, bo to napewno wina konta mailowego. Poprostu brak slow. Zona rowniez przestala dostawac awizo na maila, ale ona od zawsze dostawala informacje o platnosciach poprzez smsa, o dziwo ja nigdy takich smsow nie dostawalem, a w tym miesiacu takowy sie pojawil. No wiec znowu telefon do BOK, opowiadam co i jak, posluchalem durnowatej melodyjki i Pani oznajmia mi, ze wlasnie mi wlaczyla powiadomienie o wystawieniu faktury smsem :| halo, to z jakiej racji dostalem teraz tego smsa skoro nie mialem aktywowanej takiej uslugi ? Czemu zona moja dostawala takiego smsa przez ponad 3 lata, skoro ona tez nei aktywowala nic takiego ? Najwyrazniej maja tam wielki syf, albo system im straszni emiesza, albo niekompetentni konsultancji. No wiec temat z awizo i faktura pozostal na etapie wadliwego konta email i aktywowaniu powiadomienia smsem bo przeciez od nich wychodza wiadomosci na wszystkie skrzynki mailowe i wogole jak uzytkownik moze miec do nich pretensje, przeciez oni bez sprawdzenia czegokolwiek wiedza lepiej, ze to nie ich wina tylko wszystkich dookola.
Tego samego dnia wieczorem co ostatnia rozmowa z BOK, chcialem wyslac MMSa i niestety nie udalo sie. Za kazdym azem wyskakiwal komunikat "Sending not allowed". Mysle sobie cos sie zwiesilo. Reset telefonu, zerkniecie w ustawienia, wszystko jest ok, ale wiadomosci dalej nie wychodza. Wchodze na play24 i sciagam na telefon smsy konfiguracyjne, po instalacji nadal to samo. zdzwonie do BOK, po wyjasnieniu o co chodzi slysze, ze dostane zaraz smsy konfuguracyjne i ze nic wiecej nei pomoga. Przyszly smsy i oczywiscie nadal to samo. Wyciagam karte sim i przekladam do innego telefonu, okazuje sie, ze nadal nei moge wysylac mmsow i pokazuje sie ten sam komunikat, natomiast po wlozeniu innej karty do mojego telefonu wszystko chodzi jak nalezy. znowu dzwonie do BOK, Pani stwierdzila, ze napewno karta SIM sie popsula, albo mam blokade na internet. Wiec zapewniam ja ze internet dziala, wideo rozmowy rowniez. Polecila mi udac sie do punktu sprzedazy i wymienic karte sim. Tak tez uczynilem i nadal to samo. Wiec znowu dzwonie do BOK, tym razem odzywa sie meski glos. Pomyslalem sobie, ze moze wkoncu ktos kompetentny sie trafil. Niestety na kazde moje pytanie Pan odpowiadal "Prosze chwile poczekac musze sie dowiedziec". Tym razem dowiedzialem sie, ze nie mam wlaczonej uslugi MMS :| To ci dopiero ciekawostka. To jak ja przez ponad 3 lata mmsy moglem wysylac skoro nie mialem ich aktywowanych ? O to samo zapytalem Pana konsultanta, na co on nei potrafil odpowiedziec i przelaczyl mnie do jakiegos fachowca. Po sluchaniu przez ok 30 minut melodyjki fachowiec sie nei odezwal, natomiast Pan konsultant oznajmil ,ze problem zostal usuniety i ze juz bede mogl uzywac mmsow, ale nie wie na chwile obecna czym problem byl spowodowany. Tak wlasnie wyglada kompetentnosc konsultantow i dzwine samoistne wlaczanie/wylaczanie sie przeroznych uslug. Jak to jest, ze cos dziala kiedy nei mamy tego aktywnego i nei dziala jak mamy. Normalnie czarna magia.
W wakacje koncza mi sie umowy i nei wiem czy bede przedluzal po tych coraz dziwniejszych przejsciach z tym operatorem. No i na oslode jeszcze pozwole sobei skomentowac internet w play. Niby ma ta predkosc 1 mbit/s tylko dlaczego non stop zrywa polaczenia, albo przelacza sie na wcdma. dodam, ze uzywam go tylko i wylacznie w jednym miejscu w centrum poznania. Przez takie rozlaczanie w ciagu 2 dni wykorzystalem caly limit, poniewaz pilnie potrzebowalem sciagnac jeden plik ktory mial ponad 2 gb, udalo sie dopier 4 razem bo ciagle zrywalo i zaczynac trzeba bylo od zera. No, ale to pikus w porownaniu do poprzednich problemow.
To dalem troszke upust swojej frustracji. pozostaje mi tylko zyczyc poprawy swiadczenia uslug naszemu operatorowi.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344
  • Rejestracja Sun, 04 Nov 07
  • Miejscowość:Nowy Sącz
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 15 December 2010 - 23:26

a ja chce zwrócić uwagę na fakt, iż czasem to informatycy, IT czy ogolnie system nie działa poprawnie, bądź przechodzi jakiś remont w środku dnia i mało co działa albo wyświetla pierdoły. Oczywiście Was jako klientów też mało co to obchodzi. Czasem nie jest to wina konsultanta. a czasem jest.
Regret? That's fucked up word.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   qualin Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 15 December 2010 - 23:52

Wyświetl postUżytkownik Jarem dnia 15 December 2010 - 23:26 napisał

a ja chce zwrócić uwagę na fakt, iż czasem to informatycy, IT czy ogolnie system nie działa poprawnie, bądź przechodzi jakiś remont w środku dnia i mało co działa albo wyświetla pierdoły. Oczywiście Was jako klientów też mało co to obchodzi. Czasem nie jest to wina konsultanta. a czasem jest.

W takim razie jezeli system nie dziala poprawnie, albo ktos robi jakas jego aktualizacje to dlaczego konsultanci, ale ktorzy sa na pierwszej linii frontu walki z problemami klientow o takich sprawach nie wiedza ? Osoba taka powinna byc kompetentna, poinformowana i znajaca sie na tym co ma robic. Wyobraz sobie sytuacje taka: pracujesz w duzej korporacji zajmujacej sie produkcja czegos tam, pracujesz na systemie SAP albo Axapta, siedzisz sobie w module produkcyjnym i operujesz na zleceniach, nagle nie mozesz uruchomic badz wycenic jakiegos zlecenia bo wywala blad. No wiec bierzesz telefon i dzwonisz do pomocy technicznej/administratora (osoby kompetentnej, wyznaczonej do rozwiazywania problemow z systemem) i mowisz, ze masz taki i taki problem, a koles w odpowiedzi rzuca Ci, ze masz poczekac on sobie podzwoni i sie sprobuje dowiedziec, albo ze nie ma pojecia o co chodzi, ewentualnie nie chce wyjsc na glupka i zamiast pomoc w problemie rzuca pierwsze co na mysl przyjdzie, czyli zresetuj se Panie system. Takie sytuacjie nie powinny miec wogole miejsca.
No, ale abstrachujac juz od niewiedzy konsultantow jak to jest mozliwe, ze rozne uslugi zyja sobie wlasnym zyciem. Nie wierze, ze maja system ktory ciagle jakies krzaki produkuje, to musi byc wina czlowieka, w tym przypadku przewaznie konsultantow, ktorzy nieumiejetnie sie z ów systemem obchodza i kaszania w nim co popadnie. Bo dziwne, ze przestalem miec mozliwosc wysylania mmsow, po tym jak kobietka w bok nagrzebala zeby wlaczyc mi usulge powiadomienia o fakturze poprzez sms (ktore i tak dostalem mimo, ze nie bylo aktywne).Przez 3 dni kilku konsultantow nei moglo dojsc do tego, ze mam jakims cudem zablokowane mmsy, niewiadomo czemu. Naprawde pelen profesjonalizm, nie ma co. Jakby we wspomnianej na poczatku firmie produkcyjnej naprawa bledu trwala 3 dni to takie wsparcie techniczne od razu zostaloby pozegnane bo to generowaloby tylko straty finansowe.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   macoo Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 42
  • Rejestracja Mon, 21 Jun 10

Napisano 16 December 2010 - 12:03

Ja też nie dostaję awizo na maila!!!
Dajcie znać co z tym robić.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   qualin Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 16 December 2010 - 12:57

Wyświetl postUżytkownik macoo dnia 16 December 2010 - 12:03 napisał

Ja też nie dostaję awizo na maila!!!
Dajcie znać co z tym robić.

Zadzwon do bok to ci powiedza, zebys sie z administratorem swojej skrzynki skontaktowal bo u nich wszystkie przeciez jest cacy.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   macoo Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 42
  • Rejestracja Mon, 21 Jun 10

Napisano 16 December 2010 - 13:13

Dlatego nie dzwonię bo szkoda mi złotówki.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   qualin Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 16 December 2010 - 13:39

Wyświetl postUżytkownik macoo dnia 16 December 2010 - 13:13 napisał

Dlatego nie dzwonię bo szkoda mi złotówki.

No wiesz co, ale moglbys sobie esktra muzyczki posluchac przez dobrych pare(nascie) minut :P
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   candy Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Rejestracja Mon, 13 Dec 10
  • Miejscowość:3city
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 16 December 2010 - 21:40

Play zrezygnowal juz po prostu z uslugi e-awizo, skoro i tak wszystko jest na play24, lub mozna fakture sprawdzic kodem *125# [pokazuje sie to samo co w awizo tylko na wyswietlaczu telefonu]...Wiec polecam zaoszczedzic czas, nie dzwoniac do BOK w tej sprawie
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   qualin Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 18 December 2010 - 00:22

Wyświetl postUżytkownik candy dnia 16 December 2010 - 21:40 napisał

Play zrezygnowal juz po prostu z uslugi e-awizo, skoro i tak wszystko jest na play24, lub mozna fakture sprawdzic kodem *125# [pokazuje sie to samo co w awizo tylko na wyswietlaczu telefonu]...Wiec polecam zaoszczedzic czas, nie dzwoniac do BOK w tej sprawie

Ztego co pamietam to nie ma po wpisaniu kodu wszystkich informacji jakie zawieralo e-awizo, teraz nei sprawdz bo mam zaplacone faktury, ale chyba nie zawieralo nr faktury, ale glowy sobie uciac nie dam w tej chwili bo nie pamietam.
Co do awizo to operator a obowiazek powiadomic mnie na maila o wystawieniu faktury:

Regulamin udostępniania faktur VAT w formie elektronicznej

§3. Opis i warunki świadczenia Usługi

Cytat

6. Powiadomienie o wystawieniu i udostępnieniu e-Faktury wysyłane jest na adres e-mail Abonenta, o którym mowa w punkcie ust. 3
lit B) powyŜej, w terminie 3 dni od udostępnienia danej e-Faktury.

no i faktura uznawana jest za dostarczona, kiedy operator powiadomi o tym fakcie za pomoca awizo wyslanego na skrzynke email:

Cytat

7. Chwilą doręczenia e-Faktury jest chwila wysłania powiadomienia do Abonenta o jej wystawieniu i udostępnieniu, zgodnie z ust. 6
powyŜej.

No i co teraz jezeli operator nie wywiazuje sie ze zobowiazan wlasnego regulaminu ?
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344

Napisano 19 December 2010 - 01:58

konsultanci powinni wiedzieć czemu system na ktorym maja pracowac nie dziala i kiedy bedzie dzialac. nawet wspracie techniczne sprzedazy czesto nie wie co przekazac konsultantom - a im sie obrywa bo powinni wiedziec. moze powinni miec kawe i z fusów wrozyc?
Co innego niekompetencja a co innego bubel techniczny na ktory nikt z pierwszej lini kontaktu nie ma wplywu.

szeroko pojetym systemem, opiekuje sie jakas firma, nawzwijmy dzial IT. Z działem IT ma kontakt kilka osob. z tymi osobami kilka osob, a setka osob dalej jest konsultant.

konsultant jako ostatnia osoba w łancuchu pokarmowym ma wiedziec. szkoda, ze rzeczywistość to nie swiat idealny.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Pracownik Play Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 111
  • Rejestracja Tue, 18 May 10
  • Miejscowość:Olsztyn
  • Taryfa:Longplay Premium

Napisano 19 December 2010 - 10:01

Wyświetl postUżytkownik Jarem dnia 19 December 2010 - 01:58 napisał

konsultanci powinni wiedzieć czemu system na ktorym maja pracowac nie dziala i kiedy bedzie dzialac. nawet wspracie techniczne sprzedazy czesto nie wie co przekazac konsultantom - a im sie obrywa bo powinni wiedziec. moze powinni miec kawe i z fusów wrozyc?
Co innego niekompetencja a co innego bubel techniczny na ktory nikt z pierwszej lini kontaktu nie ma wplywu.

szeroko pojetym systemem, opiekuje sie jakas firma, nawzwijmy dzial IT. Z działem IT ma kontakt kilka osob. z tymi osobami kilka osob, a setka osob dalej jest konsultant.

konsultant jako ostatnia osoba w łancuchu pokarmowym ma wiedziec. szkoda, ze rzeczywistość to nie swiat idealny.

Zgadzam się w zupełności dodam jeszcze że konsultanci o wszelkich awariach dowiadują sie dopiero kiedy system się posypie tak że nic a nic zrobić nie mozna... a gdy do naszego wsparcia dzwonimy dowiadujemy sie tylko tyle że oni wiedzą że jest problem i że naprawią jak naprawią ;(
Dla kobiety przymierzyć a nie kupić to jak dla faceta rozebrać a nie zaliczyć ;P
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   mar Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 86
  • Rejestracja Thu, 28 Oct 10
  • Miejscowość:mar
  • Zainteresowania:. dlapilota.pl
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 19 December 2010 - 13:57

Wyświetl postUżytkownik Pracownik Play dnia 19 December 2010 - 10:01 napisał

Zgadzam się w zupełności dodam jeszcze że konsultanci o wszelkich awariach dowiadują sie dopiero kiedy system się posypie tak że nic a nic zrobić nie mozna... a gdy do naszego wsparcia dzwonimy dowiadujemy sie tylko tyle że oni wiedzą że jest problem i że naprawią jak naprawią ;(

Czytając te wypowiedzi, nie znajduję tu żadnego wytłumaczenia. Nie jesteście już "młodym" operatorem i fakt, iż nie potraficie wypracować działającego systemu obiegu informacji, świadczy o Waszej ułomności. Być może problem polega na tym, iż ludzie tym się zajmujący, znaleźli się tam przypadkiem. Owszem, awarie zdarzają się wszędzie, ale sprawnie działający help.desk, powinien rozwiązywać problem komunikacji. Naprawdę, abonentów, którzy płacą Wam kasę nie interesują Wasze problemy i ułomności, działa to również w drugą stronę, jeżeli mam kłopoty finansowe i nie płacę swoich zobowiązań, Wy odcinacie mnie od usług. Macie asa w rękawie, a co mają abonenci?. Możliwość reklamowania?, to również Wasza słaba strona. Zdecydowanie szybciej zapada decyzja o odłączeniu Klienta, niż odpowiedź operatora na reklamację. Podsumowując, Wasze problemy nas nie interesują, macie zobowiązania wobec Klientów i powinniście dokładać starań, aby je wypełniać, abonent powinien móc się skupić na swobodnym korzystaniu z usług i terminowo opłacać rachunki. Jesteście dla nas i dzięki nam, nie tłumaczcie więc problemów, obwiniając inne struktury Waszej firmy, bo to Wy wszyscy (pracownicy) ją tworzycie.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344

Napisano 19 December 2010 - 17:08

bo z tym wszystkim jest błędne koło. Uwierz mar, że konsultanci chcieli by wiedzieć. Na wszelkiego typu spotkaniach z górą są przekazywane takie prośby i sugestie. Co góra z tym robi? nie wiele, bo widocznie nie ma to z punktu widzenia ekonomicznego uzasadnienie, albo coś innego. Więc skoro góra nie pomaga, a dół nie może to winna jest filozofia firmy. Oczywiście z punktu widzenia klienta to nic nie jest ważne i nie obchodzi, bo Ty masz inne oczekiwania.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   mar Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 86
  • Rejestracja Thu, 28 Oct 10
  • Miejscowość:mar
  • Zainteresowania:. dlapilota.pl
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 19 December 2010 - 17:32

No nie jest tak do końca. Owszem, oczekuję, czy wiele?, tylko tyle, ile mam zagwarantowane umową.
Co do priorytetów firmy, to rzecz jasna, wszędzie cenione jest to, co daje nam wymierne korzyści "dziś" (pozyskanie Klienta), a obsługa po sprzedażowa?, wiem, pracownicy "pierwszego kontaktu" najczęściej obrywają, ale sami nic nie zmienią. Może, gdyby zdenerwowani Klienci, telefonowali bezpośrednio "na górę", do osób odpowiedzialnych za bałagan, ci czuliby się bardziej zmotywowani :). Heh, wiemy, że to niemożliwe.
Pozostaje tylko liczyć na chęć pomocy ze strony konsultantów i wyrozumiałość Klientów, czego życzę wszystkim w kontaktach z Play.
Pozdrawiam.

0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   seba12a Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 211
  • Rejestracja Wed, 21 Apr 10
  • Miejscowość:Wrocław
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 19 December 2010 - 22:04

Play ma chyba 24/7 remonty bo tam nic nie działa
Nie pracuje w konkurencyjnej firmie.

Piszę tak jak jest i co mi nie podoba się w PLAY. Że Ty dajesz kopać się w dupę za to, że masz 29gr/min to już Twoja sprawa.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   qualin Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 10 January 2011 - 06:01

Mamy kolejny miesiac i po raz kolejny nie dostalem zadnego powiadomienia o wystawieniu faktury, ani na maila ani smsem.
Co z tego, ze moge sprawdzic wpisujac *125# skoro nie ma tam najwazniejszej informacji czyli nr faktury, ktora mam oplacic, pozatym logujac sie na play24 numer ten oczywiscie widnieje, ale jak chce sprawdzic fakture, za co dokladnie i ile mam naliczone to niestety okazuje sie to niemozliwe, bo pomimo, iz faktura wystawiona byla dnia 03.01 to dzisiaj, wiec po 7 dniach jej podglad jest nieaktywny. Nie wiem jak wy, ale ja raczej nie place za niewiadome rachunki, skoro mam placic to chcialbym wiedziec za co. Zeby mnie nie spotkalo znowu jakies rozczarowanie jak sie okaze, ze cos mi naliczaja po innych kosztach jak dotychczas.
Tym razem sprawe zglosilem poprzez play24, moze tam ktos bardziej kompetentny odczyta i sie zainteresuje bo do BOK juz mi sie nei chce dzwonic i sluchac bzdur jakie konsultanci wciskaja ludziom.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   chinagirl Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Tue, 11 Jan 11
  • Miejscowość:Białystok
  • Taryfa:One Play Pro

Napisano 11 January 2011 - 11:21

Witam!
Przeszukując internet w celu znalezienia jakiegokolwiek kontaktu do siedziby Play i jego BOK (nie po raz pierwszy zresztą), natrafiłam na to forum.
Mam podobny problem - od 3 miesięcy nie dostaję e-awizo na maila. W spamie go nie ma. Pisałam w tej sprawie już 3 razy na Play 24 i dostaję "wyczerpujące" odpowiedzi: że można sprawdzić fakturę na Play24 logując się (jakbym tego nie wiedziała, mając konto na Play 24 od 2 lat:), że sprawdzono ,że e-awiza są regularnie wysyłane itp. Taką konwersację prowadzę od 1,5 miesiąca. Oni swoje, ja swoje: że ostatnie e-awizo dostałam 18 października o godz. 18 z takiego a takiego adresu; BOK - że sprawdzono, fakturę można sobie zobaczyć na podglądzie - nie można, już 2 razy sprawdzałam i wisi ikonka, że jest w trakcie przetwarzania itp. Szczerze mówiąc, mam dość. Czy to coś nienormalnego - taki mój kaprys, że chcę wiedzieć, ile wydaję na rozmowy i gdzie dzwonię najczęściej - żeby zobaczyć, gdzie mam szukać oszczędności?
Sposób traktowania "petentów" oceniam teraz na 2 ("pałę").
Ze względów zawodowych (jestem dziennikarzem) jakiś czas temu usiłowałam przez blisko tydzień dodzwonić się na numer rzecznika prasowego P4 (Hasło na jego stronie: "Dziennikarzu! Walczymy, by odebrać Twój telefon!"... bez komentarza). Jednocześnie widziałam jego aktywność na Facebooku. W końcu ktoś odebrał telefon, ta osoba miała nawiązać współpracę i cisza. Nawet nie było maila, że "nie, nie jesteśmy zainteresowani".
Tak się składa, że 3 lata temu miałam kontakt z poprzednim rzecznikiem prasowym - i moją prośbę spełnił błyskawicznie. To samo z konsultantami - na 3 kontakty wszystko przebiegło sprawnie i było przeprowadzone w bardzo fajnej atmosferze (nawet w dziale windykacji:).
Rok Tygrysa tak działa, czy kierownictwo się zmieniło?
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344

Napisano 11 January 2011 - 14:24

ze niby dziennikarze, prawnicy i lekarze to lepsza grupa społeczna i ich problemy powinny być załatwiane piorytetowo i poprzez PR Play? A Marcin Gruszka nie miał poprzednika raczej.

do BOK:
z tel Play *500 lub 790500500, ok@pomocplay.pl - słabo szukane, bo jest na stronie głównej.

e awizo nie jest wysyłane do osób które nie mają e faktury. A to gdzie dzownisz najczęściej jest na play 24 a nie na fakturze ;-)

czy masz e fakture aktywną a mimo to nie dostajesz e awizo?
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   qualin Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 11 January 2011 - 15:22

Wyświetl postUżytkownik Jarem dnia 11 January 2011 - 14:24 napisał

e awizo nie jest wysyłane do osób które nie mają e faktury

Ja mam efakture i jakos nie dostaje eawizo.
Wlasnie sprawdzalem na play24, minelo juz 8 dni od wystawienia faktury, a ja nadal nie moge jej zobaczyc.
To jes normalnie kpina. To tak jakbym oddal samochod do mechanika i zaplacil mu za robote nie wiedzac za co tak naprawde place.
Jak mam placic to chce wiedziec za co, play leci sobie w kulki. potrafia tylko powiedziec, ze to nie ich wina. Wiec czja to wina sie pytam ? Pewnie moja i reszty klientow, ze korzystamy z uslug tak niekopetentnego operatora. ehhhh
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   chinagirl Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Tue, 11 Jan 11
  • Miejscowość:Białystok
  • Taryfa:One Play Pro

Napisano 11 January 2011 - 22:50

E-faktura włączona ale do wglądu jest dopiero po upływie terminu jej płatności, e-awizo włączone ale nie przychodzi, telefony do BOKu znam ale tam cały czas mówią, że albo zaraz naprawią albo, że wszystko działa mimo iż tak nie jest dla tego chciałam numer telefonu do kogokolwiek kto się tymi sprawami zajmuje w sp. P4 a nie jest konsultantem powtarzającym ciągle te same formułki.

Panie Jarem, napisałam, że dzwonię do rzecznika prasowego ze względów zawodowych czyli służbowo. Nie rozumiem czemu Pan wywnioskował z tej wypowiedzi, że chodzi mi o to, że moja grupa zawodowa powinna być uprzywilejowana.
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2