Strona 1 z 1
Pierwszy raz w Play, kilka pytań (Internet)
Napisano 13 December 2010 - 09:48
Witam.
Mam następujący problem. Rok temu wzięłam dla siostry Play Internet 5GB za 45 zł. Rachunkami/fakturami i resztą zajmowała się ona, nigdy nie było żadnych problemów.
Jakiś czas temu postanowiłam kupić internet dla siebie. Wzięłam Play Internet 10GB za 45 zł (promocja dla Abonentów) + opłata aktywacyjna - 1 zł.
Zarejestrowałam się na Play 24 co by mieć kontrolę nad ilością zużytego transfer itd.
I w tym momencie nieco zgłupiałam.
Jeszcze nie tak dawno w zakładce Moje Konto - Stan Konta widziałam coś takiego:
"Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT) - 9 zł."
Wywnioskowałam, że suma jest taka a nie inna, ponieważ z internetu zaczęłam korzystać od 17 listopada.
Dzisiaj z kolei kwota w tym miejscu wynosi już 88,50 zł.
Skąd taki skok?
Czy po wykorzystaniu limitu i korzystaniu z intenetu z ograniczoną prędkością ponoszę jakieś dodatkowe koszty?
Kolejna sprawa. Rachunki z internet dla siostry przychodzą na jej adres. Przy drukowaniu mojej umowy Konsultant wpisał na niej również adres siostry. Ona swoje faktury dostaje, moja jeszcze się nie zjawiła.
I jeszcze coś. w Play 24 w zakładce Finanse - Faktury mam podgląd na coś, co wygląda na jej rachunki, moich brak.
I jeszcze:
"Łącznie do zapłaty 133,50 PLN"
Do tego historia połączeń, mogę się mylić, ale mam wrażenie, że cała lista połączeń tyczy się również internetu mojej siostry.
Pojęcia nie mam, co z tym wszystkim zrobić. Udałabym się do salonu i wszystko wyjaśniła, ale niedawno Play przeniósł się do sąsiedniego miasta i dostanie się tam to prawdziwa męka.
Bardzo proszę o pomoc!
Mam następujący problem. Rok temu wzięłam dla siostry Play Internet 5GB za 45 zł. Rachunkami/fakturami i resztą zajmowała się ona, nigdy nie było żadnych problemów.
Jakiś czas temu postanowiłam kupić internet dla siebie. Wzięłam Play Internet 10GB za 45 zł (promocja dla Abonentów) + opłata aktywacyjna - 1 zł.
Zarejestrowałam się na Play 24 co by mieć kontrolę nad ilością zużytego transfer itd.
I w tym momencie nieco zgłupiałam.
Jeszcze nie tak dawno w zakładce Moje Konto - Stan Konta widziałam coś takiego:
"Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT) - 9 zł."
Wywnioskowałam, że suma jest taka a nie inna, ponieważ z internetu zaczęłam korzystać od 17 listopada.
Dzisiaj z kolei kwota w tym miejscu wynosi już 88,50 zł.
Skąd taki skok?
Czy po wykorzystaniu limitu i korzystaniu z intenetu z ograniczoną prędkością ponoszę jakieś dodatkowe koszty?
Kolejna sprawa. Rachunki z internet dla siostry przychodzą na jej adres. Przy drukowaniu mojej umowy Konsultant wpisał na niej również adres siostry. Ona swoje faktury dostaje, moja jeszcze się nie zjawiła.
I jeszcze coś. w Play 24 w zakładce Finanse - Faktury mam podgląd na coś, co wygląda na jej rachunki, moich brak.
I jeszcze:
"Łącznie do zapłaty 133,50 PLN"
Do tego historia połączeń, mogę się mylić, ale mam wrażenie, że cała lista połączeń tyczy się również internetu mojej siostry.
Pojęcia nie mam, co z tym wszystkim zrobić. Udałabym się do salonu i wszystko wyjaśniła, ale niedawno Play przeniósł się do sąsiedniego miasta i dostanie się tam to prawdziwa męka.
Bardzo proszę o pomoc!
Napisano 13 December 2010 - 14:59
Ok, miło wiedzieć, że płacę też za jakiś pakiet smsów, o którym to nikt mi wcześniej nie powiedział.
Wyjaśnij mi ktoś teraz, dlaczego po tym, jak zalogowałam się na Play24, pojawiła mi się tam następująca informacja:
Nowa faktura z dnia 12.12.2010 na kwotę: 133,50 PLN nr: XXX termin płatności: 27.12.2010
Poniżej nadal widnieje następująca informacja:
Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT) 88,50 PLN
Za co ja mam tyle zapłacić?!
Wyjaśnij mi ktoś teraz, dlaczego po tym, jak zalogowałam się na Play24, pojawiła mi się tam następująca informacja:
Nowa faktura z dnia 12.12.2010 na kwotę: 133,50 PLN nr: XXX termin płatności: 27.12.2010
Poniżej nadal widnieje następująca informacja:
Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT) 88,50 PLN
Za co ja mam tyle zapłacić?!
Napisano 20 June 2011 - 12:25
podczępie się pod temat, zeby nie zakladać nowego
moje pytanie brzmi tak, otoz w play24 widze dwie oferty, internet play online w telefonie 100mb/5zl, oraz pakiet internet 25mb/5zl
oczywiscie, ten pierwszy gdy korzystam z nadajnikaow play, a ten drugi jak z plusowskich ;p, ale jak sprawdzic w internecie, gdzie i jakie sa rozmieszczone?
na stronie play? http://internet.play.pl/maps/map tutaj sa tylko ich nadajniki pokazane?
moje pytanie brzmi tak, otoz w play24 widze dwie oferty, internet play online w telefonie 100mb/5zl, oraz pakiet internet 25mb/5zl
oczywiscie, ten pierwszy gdy korzystam z nadajnikaow play, a ten drugi jak z plusowskich ;p, ale jak sprawdzic w internecie, gdzie i jakie sa rozmieszczone?
na stronie play? http://internet.play.pl/maps/map tutaj sa tylko ich nadajniki pokazane?
Napisano 20 June 2011 - 12:28
Możesz włączyć blokadę tego droższego Internetu i wówczas będziesz miał automatycznie TYLKO tańszy.
Rozmieszczenie znajdziesz tutaj - http://bts-gsm.eu/uke/
Rozmieszczenie znajdziesz tutaj - http://bts-gsm.eu/uke/
Napisano 20 June 2011 - 19:56
W nowych abonamentach lub w ofertach na kartę pakiety są tańsze i nie ma podziału na play i plusa :-)
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 21 June 2011 - 11:45
a jeszcze mam takie pytanie odnosnie playonline na karte 
doładowałem konto, kilak tyg temu za 50zl - zawsze, za tyle laduje!
co oznaczaja zaznaczone pozycje na czerwono 'konto' oraz 'pakiet zlotowek' ? zadna z tych pozycji mi nic nie daje, bo kiedys przekladalem karte sim do tel to i tak dzwonic, ani smsowac nie moglem :/
a kwoty sa duuuze

Uploaded with ImageShack.us
doładowałem konto, kilak tyg temu za 50zl - zawsze, za tyle laduje!
co oznaczaja zaznaczone pozycje na czerwono 'konto' oraz 'pakiet zlotowek' ? zadna z tych pozycji mi nic nie daje, bo kiedys przekladalem karte sim do tel to i tak dzwonic, ani smsowac nie moglem :/
a kwoty sa duuuze

Uploaded with ImageShack.us
Napisano 21 June 2011 - 14:38
Te kwoty są do wykorzystania na transfer danych to daje ileś tam dodatkowych mb 
W play online nie da się dzwonić ani pisać smsów
W play online nie da się dzwonić ani pisać smsów
Napisano 01 September 2011 - 14:55
Witam,
od niedawna posiadam internet na abonament w Playu. Próbuje zarejestrować się na Play 24 aby mieć kontrole nad stanem konta itd, ale nie mogę?
Podczas rejestracji wymagany jest numer telefonu, a ja mam telefon w Orange i nie wiem co wpisać, bo tego nie przyjmuje. Czy
Proszę o pomoc
od niedawna posiadam internet na abonament w Playu. Próbuje zarejestrować się na Play 24 aby mieć kontrole nad stanem konta itd, ale nie mogę?
Podczas rejestracji wymagany jest numer telefonu, a ja mam telefon w Orange i nie wiem co wpisać, bo tego nie przyjmuje. Czy
Proszę o pomoc
Napisano 01 September 2011 - 15:11
Numer możesz uzyskać wpisując w aplikacji modemu lub przekładając do telefonu numer *121#
Strona 1 z 1

Logowanie