[LG KU250] Co sądzicie?
Napisano 09 July 2007 - 10:39
"Telefon, który wygrał konkurs "3G for All", gdyż za niewielkie pieniądze oferuje wszystkie dobrodziejstwa usług 3G:
oglądanie wideoklipów,
słuchanie
pobieranie plików audio.
Dodatkowe zewnętrzne gniazdo pamięci sprawia, że telefon ten idealnie nadaje się do odtwarzania muzyki i filmów. Dodatkowo funkcja multitaskingu pozwala na korzystanie z telefonu bez wyłączania muzyki.
Napisano 09 July 2007 - 23:27
http://www.youtube.c...h?v=21_flFUISxg
Aktualizacja:
Instrukcja obsługi
Zdjęcia wykonane KU250
i sam KU250
Napisano 03 September 2007 - 00:00
http://youtube.com/watch?v=LpnlkVCgGxs
http://youtube.com/watch?v=kHPIMLqFUGI
Napisano 26 September 2007 - 10:52
ps. i czy moglby ktos przeslac mi fotke zrobiana tym telefonem??
pzdr:)
Napisano 26 September 2007 - 22:30
1. Ekran - średni, ale ładnie świeci.
2. Fotki - przy dobrym świetle - eleganckie jak na aparat bez AF. Nie ma macro.
3. Funkcje - multum. Najbardziej mi pasuje wyłączanie ekranu - 4 dni i nadal mam 3/4 baterii.
Nie działają gry w Java 3D.
Budzik (nawet kilka można ustawić), organizer etc. MP3 player.
Generalnie tel. ma bardzo dużo funkcji i łatwiej wymieniać czego nie ma (np. radio)...
Menu działa szybko (choć animacje czasami wymuszają ekundę lub dwie czekania przed wciskaniem kolejnych przycisków). Możemy po nim poruszać się błyskawicznie przy pomocy cyfr - również potwierdzenia etc można cyframi (1 - TAK, 2 - NIE) i nie musimy kierunkowego nawigatora używać.
Największa wada (dla mnie) - brak możliwości przypisania funkcji klawiszom funkcyjnym. Mamy tu na stałe Multimedia oraz Playnet.
Napisano 27 September 2007 - 09:52
Do tego ma multitasking!
Odpalam MP3. Klikam przycisk MENU i wybieram menu[/]. Odpalam Playneta. Klikam MENU i znowu [i]menu. Odpalam pisanie SMS... Wszystko działa! Przełączam się pomiędzy odpalonymi aplikacjami przyciskiem MENU
Napisano 03 October 2007 - 09:58
- klopoty z mikrofonem w czasie rozmow (rozmowcy prawie nic nie slysza!)
- niska glosnosc dzwieku w sluchawkach, sluchanie MP3 w autobusie niemozliwe, nieco pomaga wymiana sluchawek na takie od KU800
- firmware zainstalowany w aparacie sprzedawanym przez Play nie ma skrotow z ekranu glownego do Ulubionych (lista funkcji definiowana przez uzytkownika) ani Profili, mimo ze instrukcja o tym mowi. Przez to najbardziej banalna czynnosc wymaga przekopywania sie przez wiele poziomow menu
Napisano 21 January 2008 - 12:11
Cytat
- kłopoty z mikrofonem w czasie rozmów (rozmówcy prawie nic nie słyszą!)
- niska głośność dźwięku w słuchawkach, słuchanie MP3 w autobusie niemożliwe, nieco pomaga wymiana słuchawek na takie od KU800
- firmware zainstalowany w aparacie sprzedawanym przez Play nie ma skrótów z ekranu głównego do Ulubionych (lista funkcji definiowana przez użytkownika) ani Profili, mimo ze instrukcja o tym mówi. Przez to najbardziej banalna czynność wymaga przekopywania sie przez wiele poziomów menu
No cóż nie wszyscy dokładnie chyba obeznali się z tym cacuszkiem LG a swoją drogą telefonik miły i przyjemny jednak aż mnie korciło i muszę odpowiedzieć na te nie zawsze zgodne wersje z odpowiedzi mojego poprzednika.
Otóż kłopot z mikrofonem (możliwy) ale tylko widocznie w pierwszej partii taki był ja telefon 5.09.2007r. w mixie zakupiłem i nie mam żadnych problemów dodam że mam ustawione ręczne wybieranie sieci i zasięg PLUsa cały czas 3G u mnie jescze długo nie będzie :-( i dzwonię do wszystkich sieci PLUS ERA PLAY ORANGE SAMI SWOI itd. i wszytko dobrze słyszalne nikt nie mówi że mnie nie słychać czy cicho.
Pro 2.Co prawda możliwe,że trochę słabe te słuchaweczki są oryginalne ale lepiej od KG800 wziąść gdyż w 100% są kompatybilne (klawisz rozłączania jak i wyboru ostatnich 10 połączeń działa:-) ) sam sprawdzałem i sobie zamieniłem z bratem który niedawno miał KG800 No ale nie wszyscy chcą mieć bumboxa w telefonie :-).
Pro3. Jest w menu opcja ulubione i tam sobie robisz skróty do wszystkich rzeczy. a profile masz zaraz w menu pod cyferką 3 (banał w obsłudze). Więc w skrócie mówiąc w 100% udany telefonik i zdjęcia tez ciekawe tylko zależy od operatora :-). POZDRAWIAM JEŚLI ktoś cosik potrzebuje do tego telefonu tapetki java itd. pisać na emaila lub gg pozdr.
Napisano 31 January 2008 - 17:46
Martwypies napisał:
..ja też jestem zadowolony no ale nie mam wyboru umowa to umowa...gdyby jeszcze ta bateria wytrzymała te 4-5 dni....
pozdro
No to chyba masz cosik z softem skopcone ja przed chwilą sprawdziłem i u mnie skróty w ulubionych działają klikam na wybierz (OK klawisz) i działa przenosi mnie gdzie sobie wybrał sprawdź jeszcze raz może coś źle robisz
Napisano 31 January 2008 - 19:47
1. Wybiore se jakieś ulubione, niech to będzie "Konwerter jednostek"
-wchodze w 'Narzędzia" (7)
-wchodze w 'Ulubione' (1)
-pozycje nr 1 chce zmienić na ten "Konwerter Jednostek" dlatego klikam "opcje", 'dodaj',
-tu wybieram 'narzędzia' (7)
- i dalej "Konwerter jednostek' (3)
No i mam cacy ustawiony "Konw. Jedn." na pozycji nr jeden w "ulubionych"
No i co z tego że mam ustawione ? Co to za ułatwienie ?
Jak klikne (1) gdy na ekranie mam tapete to przeniesie mnie do "Poczty Głosowej", a jak klikne OK i potem (1) to przeniesie mnie do "Gier i Aplikacji" więc moje resumee to to że to jest du :/ pa blada a nie ulubione.
Pozdro
Napisano 31 January 2008 - 20:16
Martwypies napisał:
1. Wybiore se jakieś ulubione, niech to będzie "Konwerter jednostek"
-wchodze w 'Narzędzia" (7)
-wchodze w 'Ulubione' (1)
-pozycje nr 1 chce zmienić na ten "Konwerter Jednostek" dlatego klikam "opcje", 'dodaj',
-tu wybieram 'narzędzia' (7)
- i dalej "Konwerter jednostek' (3)
No i mam cacy ustawiony "Konw. Jedn." na pozycji nr jeden w "ulubionych"
No i co z tego że mam ustawione ? Co to za ułatwienie ?
Jak klikne (1) gdy na ekranie mam tapete to przeniesie mnie do "Poczty Głosowej", a jak klikne OK i potem (1) to przeniesie mnie do "Gier i Aplikacji" więc moje resumee to to że to jest du :/ pa blada a nie ulubione.
Pozdro
Według mnie źle rozumujesz słowo ulubione tzn. kategoria w której tworzysz sobie skróty do twoim zdaniem najczęściej wykonywanych opcji w telefonie np. wejście do karty pamięci, do ustawień profilu itd. A nie jak ty myślisz, że jeśli pod 1 masz takie ustawienie w ulubionych to, że po kliknięciu np. w twoim przypadku na 1 to telefon wejdzie sam w konwerter jednostek. Te cyfry oznaczają tylko pozycje i nic więcej po kliknięciu na daną pozycję telefon sam wykona to co mu ukazałeś w danej kombinacji zapisanej pod daną cyfrą w ulubionych. A propo tych cyfer to cyfry od 1 do 9 są tak zywanymi cyframi szybkiego wybory i jeśli masz telefon w stanie spoczynku tzn. masz tapete na wyświetlaczu to jeśli klikniesz 1 która standardowo we wszystkich telefonach jest przypisana do poczty głosowej to telefon zacznie się łączyc z pocztą gdy 2 to zkim kogo przypisałeś przy szybkim wybieraniu. A funkcja którą ty przedstawiasz to jak się nie mylę jeszcze żaden telefon narazie nie miał. Więc jak mówie ulubione działają a cyfry o które się pytasz są tzw. skrótami szybkiego wyboru. Pozdro i mam nadzieje że wyjaśniłem sprawę ulubionych i twojego problemu. jak coś potrzebujesz pisz na gg lub e-mail (gry itd.)

Logowanie