Mam następujący problem. Posiadam praktycznie od początku istnienia sieci play abonament. Odkąd pojawiły się darmowe rozmowy do wszystkich pojawił się problem z połączeniami. Podczas prowadzenia rozmowy co jakiś czas automatycznie rozmowy są rozłączane, na ekranie telefonu pojawia się komunikat "błąd połączenia". Sprawę reklamowałem już na play24, ale nie przyniosło to żadnego efektu. Poradzono mi jedynie abym w ustawieniach telefonu zmienił tryb pracy telefonu na 2G/3G. Problem jednak w tym, że od początku tak miałem ustawione, więc diagnoza nietrafiona.
Myślę, że problem polega na przeciążeniu sieci i to było by najbardziej logiczne wyjaśnienie, w końcu widać, że sieć rozwija się bardzo dynamicznie. Problem w tym, że wraz ze zwiększaniem liczby użytkowników sieci nie wzrasta niestety jakość połączeń, a wręcz przeciwnie. Chyba nie muszę mówić jak bardzo bywa to kłopotliwe, zwłaszcza kiedy prowadzone rozmowy nie mają charakteru prywatnego.
Rozmawiając wśród znajomych posiadających telefon w play'u dostrzegłem, że u nich ww. problem również występuje. Mniemam zatem, że występuje w znacznie szerszym gronie użytkowników. Jeśli macie podobny problem piszcie, może w końcu uda się go rozwiązać. Nadmienię jeszcze, że problem z połączeniami mam na terenie Wrocławia, więc całkiem sporego miasta, o różnych porach dnia (o nocy nic nie wiem - wtedy śpię).
Kiedyś takich problemów nie miałem
Pełen nadziei, zwolennik Play!

Logowanie