Chciałbym się dowiedzieć w jakim czasie mam załatwiać formalności związane przeniesieniem numeru z Plus-a ,a także ile czasu zajmuje przeniesienie. Przy okazji zapytam czy można dostać Sony Ericsson-a Xperię X8 w kolorze czarnym, czy w ogóle jest ona dostępna? z góry dzięki za odpowiedzi.
Przeniesienie numeru od innego operatora
Napisano 21 November 2010 - 14:05
Chciałbym się dowiedzieć w jakim czasie mam załatwiać formalności związane przeniesieniem numeru z Plus-a ,a także ile czasu zajmuje przeniesienie. Przy okazji zapytam czy można dostać Sony Ericsson-a Xperię X8 w kolorze czarnym, czy w ogóle jest ona dostępna? z góry dzięki za odpowiedzi.
Napisano 21 November 2010 - 17:01
Wniosek o przeniesienie numeru i umowę z Play można bezpiecznie podpisać nawet 90dni przed zakończeniem umowy z obecnym operatorem.
Nie napisałeś czy masz abonament, mix czy pre paid w plusie. A to by ułatwiło odpowiedzi ;-)
Napisano 21 November 2010 - 17:35
Użytkownik Jarem dnia 21 November 2010 - 17:01 napisał
Wniosek o przeniesienie numeru i umowę z Play można bezpiecznie podpisać nawet 90dni przed zakończeniem umowy z obecnym operatorem.
Nie napisałeś czy masz abonament, mix czy pre paid w plusie. A to by ułatwiło odpowiedzi ;-)
Mam abonament . Naprawdę można 90 dni wcześniej? Dostanę wtedy telefon czy muszę czekać? Dziękuję Panu za odpowiedź.
Byłoby wspaniale
Napisano 21 November 2010 - 20:17
Masz abonament więc Play za Ciebie już wypowie umowę, za jednym pobytem wszystko załatwisz.
I nie Pan, nie Pan. Tutaj wszyscy jesteśmy równi
Napisano 22 November 2010 - 15:36
No to z tego co zrozumiałem to robię tak : idę do Play ok. 90 dni przed wygaśnięciem umowy z Plusem. Podpisuję papierki dostaję telefon (?
PS. Mogłem ,źle zrozumieć dziś nie myślę odpowiednio ,przepraszam
Napisano 22 November 2010 - 16:26
2. podpisujesz papierki
3. dostajesz telefon.
4. rozumiem, że w Play wybierasz MIXTURĘ, więc płacisz za telefon + aktywację 29zł.
5. dostajesz karte z numerem tymczasowym.
6. NIE zrywasz umowy z Plusem, więc żadnej kary nie będzie.
7. Umowa z Play wchodzi w życie jak numer przejdzie i dopiero wtedy doładowanie robisz.
NIE płacisz w obu firmach jednocześnie.
NIE płacisz za przeniesienie numeru. W Play dostaniesz 150min do wszystkich sieci w nagrode za przyjście z numerem.
Napisano 25 November 2010 - 10:23
Napisano 25 November 2010 - 11:38
Co będzie od stycznia to jeszcze nie wiadomo. Zacytuję rzecznika Play:
Cytat
To ogólnie bardzo skomplikowany temat. Jak na przykład potraktować z podatkowego punktu widzenia kwotę doładowania zrealizowaną 30 grudnia 2010, która zostanie wydana w styczniu 2011, już zgodnie z nowymi stawkami VAT itd…
www.blogplay.pl
Napisano 25 November 2010 - 15:13
nawet jak ktoś kupuje telefon za 600zł to 1 % to trzeba dodać tylko 6zł
każde 100zł-1zł
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 26 November 2010 - 13:06

Logowanie