Strona 1 z 1
Gwarancja Problem z serwisantem
Napisano 12 November 2010 - 20:13
Witam, chciałem się zapytać ludzi bardziej doświadczonych co mam czynić. Oddałem swój telefon na gwarancję miesiąc temu (11.10), do dzisiaj nie miałem o nim żadnej wiadomości. Wypytałem się w salonie, powiedzieli, że oni tylko pośredniczą, nie są w stanie nic załatwić. W takim razie skontaktowałem się z serwisantem drogą mailową. Oni też nic nie wiedzą o moim telefonie, przynajmniej po numerze imei. Jest jeszcze możliwość sprawdzenia czy doszło jeżeli podałbym numer listu przewozowego. Jednak minął już miesiąc a telefon prawdopodobnie nie został nawet tknięty. Macie jakieś porady jak to przyspieszyć, jakoś pomóc? Wszelkie rady mile widziane i z góry dziękuje.
Napisano 12 November 2010 - 22:33
chyba 1.5 tygodnia
,wiesz co lepiej by było jakbyś oddał bezpośrednio do serwisu ja tak zawsze robię i zawsze telefon naprawiają w takim terminie jaki mi powiedzą.Oddałeś do salonu to wg mnie powinieneś się kontaktować z nimi oni przyjęli zgłoszenie do serwisu.Masz może jakieś potwierdzenie.Ja jak oddawałem telefon bezpośrednio do serwisu to otrzymywałem kartkę dzięki niej mogłem sprawdzić na stronę internetowej jaki jest stan naprawy,nie wiem jak jest z dawaniem do operatora
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 13 November 2010 - 00:05
Niestety jesteście w błędzie, 14 dni roboczych obowiązuje w momencie reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową (klienci indywidualni) lub rękojmi (klienci biznesowi TYLKO 12 m-cy!). W momencie napraw gwarancyjnych mogą go trzymać tyle ile potrzeba. Zapoznajcie się z kartą gwarancyjną np. Nokii. Wiem, że jest to jawne lecenie w ch*** ale tak niestety jest.
Napisano 21 August 2011 - 20:56
Jeśli w czwartek nadany, to w piętek powinien być w salonie, chyba że coś się stało w firmie kurierskiej, wtedy warunkowo dostarczą w sobotą. Ale tak, to serwisy wysyłają paczki z odbiorem i nadaniem w dni powszednie.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
Napisano 07 November 2011 - 21:58
Witam,
dziś chciałem oddać na gwarancję telefon - odmówiono przyjęcia, gdyż nie jestem jego właścicielem tj. nie podpisałem na niego umowy. Czy zmieniły się jakieś zasady? Z tego co wiem do gwarancji jest potrzebny dokument gwar + paragon, oraz jest na okaziciela. Proszę o pomoc, bo jutro raczej wybieram się tam ponownie.
dziś chciałem oddać na gwarancję telefon - odmówiono przyjęcia, gdyż nie jestem jego właścicielem tj. nie podpisałem na niego umowy. Czy zmieniły się jakieś zasady? Z tego co wiem do gwarancji jest potrzebny dokument gwar + paragon, oraz jest na okaziciela. Proszę o pomoc, bo jutro raczej wybieram się tam ponownie.
Strona 1 z 1

Logowanie