Uciążliwy komunikat
Napisano 03 November 2010 - 13:06
Napisano 03 November 2010 - 14:32
wcześniej tego nie miałem i było ok
mam pakiet internet w telefonie więc mnie ten komunikat nie obchodzi
jedyny sposób aby nie pojawiał się ten komunikat to być cały czas na sieci playa
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 03 November 2010 - 15:29
Użytkownik P@weŁ dnia 03 November 2010 - 14:46 napisał
wiem o tej blokadzie ale oczywiscie jej nie wlaczalem bo po co? mam pakiet ktory dziala na wszystkich nadajnikach.
Napisano 03 November 2010 - 15:51
zresztą jak miałem sam pakiet playonline to też nie wlączałem
blokadę sobie ustawiłem w telefonie
Napisano 03 November 2010 - 18:31
Ten komunikat pojawia sie nawet tym ktorzy ani nie właczyli tej blokady, ani nie mają nawet pakietu Play Online w telefonie.
Napisano 04 November 2010 - 10:52
Witam czy da się jakoś wyłączyć komunikat po zmianie sieci na plus który jest bardzo wkurzający
Jesteś poza strefą taniego internetu transfer zgodny z cennikiem ...,mam pakiet internet w telefonie 100 MB i mi ten komunikat nie potrzebny bo mam go na Playa i Plusa do tego wiem kiedy jestem na necie plusa a kiedy Playa bo kiedy jestem na plusie to telefon mi wyświetla r.Wcześniej tego nie było ale od jakiś 2 tygodni jest
Odpisali
Szanowna Pani,
pragnę poinformować, że 30 października 2010 roku za pośrednictwem portalu Play24, otrzymałam zgłoszenie dotyczące komunikatów informujących o lokalizacji w strefie Taniego Internetu.
Chcę uprzejmie poinformować, że w celu uniknięcia komunikatów informujących o znajdowaniu się w strefie Taniego Internetu, może Pani zablokować transmisję danych poza tą strefą. Umożliwi to kod *111*51*1#. Dzięki blokadzie będzie Pani mogła korzystać z internetu tylko w zasięgu 3G UMTS.
Wyrażam nadzieję, iż nasza dalsza współpraca będzie owocna i pomyślna.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem: ok@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetową www.24.playmobile.pl.
W celu zapewnienia jak najwyższej jakości obsługi zapraszam do wypełnienia ankiety znajdującej się pod adresem http://4p.info.pl/ocen_obsluge4.pg. Wyrażona w ankiecie opinia pozwoli nam jeszcze lepiej dostosować się do Państwa oczekiwań. Dziękuję za poświęcony czas.
Z poważaniem
konsultant back office ds. obsługi klienta
A weź z tym bokiem konsultant pisze mi o możliwości włączenia blokady transferu poza strefa play
jak ja nie chcę tego blokować bo mam pakiet który działa i na to i na to
do tego pisze że net na zasięgu playa działa tylko na 3g a to nie prawda
Abonament jest na moją mamę ale ja korzystam i opłacam rachunki temu jest droga pani ...
Napisałem do play4you może on pomoże
Napisano 04 November 2010 - 16:02
Użytkownik play4you1 dnia 04 November 2010 - 14:35 napisał
Problem jest mi znany. Jeżeli ktoś nie życzy sobie tego komunikatu to proszę o utworzenie zgłoszenia i podesłanie mi go na PW. Zajmę się sprawą.
Pozdrawiam serdecznie,
P4Y1
jak dokladnie ma wygladac to zgloszenie?
Napisano 16 November 2010 - 15:16
o np. takiej treści.Witam proszę o pomoc w pozbyciu się komunikatu:"jesteś poza strefa taniego internetu, nie korzystasz z pakietu play online w telefonie, koszt transferu danych zgodny z cennikiem".
Napisano 28 January 2011 - 20:27
Użytkownik maca dnia 28 January 2011 - 10:40 napisał
Ja mam telefon w abo i mam dodatkowo Play Online. Komunikat pojawia mi się notorycznie od kilku miesięcy. Zgłoszenie zrobiłem w Play24 tak dawno, że nawet nie pamiętam. Dostałem odp. że to problem techniczny i go usuną. Niestety nic nie zrobiono w tej kwestii.

Logowanie