Przedłużenie umowy możliwe tylko 2 razy drożej
Napisano 19 October 2010 - 15:44
Dla firm 25
Bez telefonu
Oferta cały czas dostępna dla nowych abonentów, których Play próbuje nałapać.
I zostałbym w play, gdybym, mógł przedłużyć ofertę na tych samych warunkach.
Już bonusów dla starych klientów nie oczekuję.
Nic z tego!
Najniższa taryfa, jaką mogę wybrać przy przedłużaniu umowy to Dla firm 50, dwa razy droższa.
Mam więcej niż jeden abonament, zatem nie uśmiecha mi się płacenie dwa razy więcej za abonamenty, jeżeli chciałbym zostać w Play.
By nie było,
Wiele lat korzystam z ofert operatorów, Play był ostatnim od lat dziewięćdziesiątych, jaki zdążyłem wybrać.
Ale nigdy jak dotąd nie zaoferowano mi "korzystnej" oferty pod nazwą Musisz Przejść Na Dwa Razy Droższy Abonament Jeżeli Chcesz Zachować Numer.
O fuj! Tak się nie robi, jeżeli nie chce się stracić zupełnie zaufania dotychczasowych klientów.
By nie było, że nie doczytałem, nie doinformowałem się.
Dzwonił konsultant w sprawie przedłużenia umowy. Potem sam to jeszcze raz potwierdzałem w BOK.
Nie da się, chcąc zachować numery muszę płacić dwa razy więcej za abonament.
Play 25 nie jest dostępny dla przedłużających, a jedynie dla nowych klientów.
Przedłużamy tylko podnosząc do dwukrotnie droższego abonamentu.
Napisano 19 October 2010 - 15:50
Mam telefon stacjonarny i internet w Netii.
Przedłużyłem umowę na telefon na dotychczasowych warunkach, bez zmuszania mnie do wzięcia nowej oferty (stara mi odpowiadała).
Podobnie mogłem postąpić z internetem, choć za 5 zł więcej zwiększyłem parametry łącza z 1 do 6 Mb/s.
Tym bardziej nie rozumiem, dlaczego Play dla firm kpi z dotychczasowych klientów.
Napisano 19 October 2010 - 18:13
Użytkownik Play25Firma dnia 19 October 2010 - 16:44 napisał
(...)
Najniższa taryfa, jaką mogę wybrać przy przedłużaniu umowy to Dla firm 50
(...)
No no ... bacznie obserwuje poczynania P4 - również planuję zmianę operatora na Play
Nie powiem ... 'interesujące' posunięcie.
A czy wzięcie oferty bez telefonu (50-tki) jest chociaż możliwe ?
Napisano 19 October 2010 - 18:31
http://dlafirm.playm...znes/index.html
jest tam Firmowa 25
z rabatem 10 %(oferta z telefonem)
i z rabatem 50 %(oferta bez telefonu)
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 19 October 2010 - 19:10
Użytkownik pakierhakierxd dnia 19 October 2010 - 18:31 napisał
http://dlafirm.playm...znes/index.html
jest tam Firmowa 25
z rabatem 10 %(oferta z telefonem)
i z rabatem 50 %(oferta bez telefonu)
Przypatrz się uważnie
Z telefonem jest oferta Firmowa 25 i dodatkowo rabat 10% na abonament.
Czyli stary klient dostaje 10% taniej.
Bez telefonu nie tylko nie ma bonusu, ale stary klient dostaje, ale w tyłek, 200% drożej.
Bez telefonu oferta startuje od 50!!!
RePlay Ekstra dla biznesu Firmowa 50
W promocji RePlay Ekstra dla biznesu - oferta bez telefonu otrzymasz:
50% rabatu na abonament na czas nieokreślony
Nie ma oferty Firmowa 25 przy przedłużaniu umowy (bez telefonu), choć jest ona wciąż dostępna przy zawieraniu nowej umowy.
Taki brzydki sposób trzymania klienta.
Chcesz zatrzymać numer? Płać dwa razy więcej.
Albo płać tyle samo, ale z nowym numerem, bo stary diabli wezmą.
Zagranie na poziomie ofert dla gimnazjalistów, którzy co miesiąc zmieniają numer i operatora prepaida.
Przy jednym telefonie skok abonamentu o 200% jest do wytrzymania, ale kto kupił wiele aktywacji dla każdego w pracownika w małej firmie (by wszyscy byli w jednej sieci) ten się czuje robiony w...
Napisano 21 October 2010 - 13:04
Minusy:
- papierologia
- wizyta kilka razy w pos
- aktywacja.
Plusy:
Oferta jaka chcesz.
nie płacisz 2razy więcej
zachowujesz numer.
Napisano 21 October 2010 - 16:26
Użytkownik Jarem dnia 21 October 2010 - 13:04 napisał
Minusy:
- papierologia
- wizyta kilka razy w pos
- aktywacja.
Plusy:
Oferta jaka chcesz.
nie płacisz 2razy więcej
zachowujesz numer.
Można i tak.
Ale to dziecinada dla mnie i dziecinne traktowanie klienta.
Choć jest to sposób by zyskać rok na spokojną zmianę operatora i pożegnanie Play na zawsze.
Napisano 21 October 2010 - 20:52
inaczej to się ma w przypadku taryf Long Play, gdzie upusty czy pakiety sa dawane na caly czas.
@playFirma25 , zgadzam się. Za duzo komplikacji do tak błahej sprawy, jednak to jakieś wyjście.
Pamietaj, że wypowiedzenie umowy to 30 dni i na koniec okresu rozliczeniowego przechodzi do play fresh.
Napisano 22 October 2010 - 07:04
Użytkownik Jarem dnia 21 October 2010 - 21:52 napisał
Rozumiem, że warunki dalszego korzystania - już w czasie nieokreślonym - nie ulegają zmianie (??)
A gdyby była umowa z telefonem, to czy również ta umowa przechodzi na czas nieokreślony (na niezmienionych warunkach) ?
Napisano 22 October 2010 - 22:07
Użytkownik hsurim dnia 22 October 2010 - 05:04 napisał
A gdyby była umowa z telefonem, to czy również ta umowa przechodzi na czas nieokreślony (na niezmienionych warunkach) ?
Obecna oferta z telefonem Firmowa, posiada pakiety i zniżki na czas nieokreślony, czyli nawet po okresie zastrzeżonym (24m-ce) nie tracisz żadnych zniżek czy pakietów.
Warunki zmieniają się natomiast przy Firmowej bez telefonu. Tam upust jest dawany na czas określony. Gdy taka umowa przechodzi na czas nieokreślony, obowiązuje bez przyznanych wcześniej upustów.
Wniosek:
Przy umowie z tel mniej stracisz nie przedłużając umowy.
Przy umowie bez telefonu wiele tracisz.
Napisano 23 October 2010 - 07:42
Użytkownik Jarem dnia 22 October 2010 - 23:07 napisał
Przy umowie z tel mniej stracisz nie przedłużając umowy.
Przy umowie bez telefonu wiele tracisz.
A próbując przedłużyć umowę nie można (bezpośrednio) korzystać nadal z Firma25 - ciekawe, czy tak to wymyślili, czy ... samo im tak wyszło (??)
Dziękuję Jarem za rzeczowe odpowiedzi.
Napisano 23 October 2010 - 11:08
Dla przykładu W ofercie Play Online jest promocja dla abonentów, gdzie rabat na abonament jest na 18 m-cy, tyle ile trwa umowa. Wiele osób zapomniało, umowa przeszła na czas nieokreślony a faktura wystawiona na 80zł a nie 45zł.
Ziarnko do ziarnka....
Napisano 09 December 2010 - 14:17
Użytkownik hsurim dnia 21 October 2010 - 11:10 napisał
Otrzymałem automatycznie numer zgłoszenia i ... czekam.
Oczywiście poinformuję o szczegółach odpowiedzi.
Dzisiaj otrzymałem odpowiedź.
Półtora miesiąca czekania, to jakby 'trochę' długo ...
Ale jak to mówią ... lepiej późno, niż wcale
Cytat
Uprzejmie informuję, iż aktualnie w ofercie na przedłużenie umowy z nowy aparatem na 24 miesiące występują wszystkie taryfy począwszy od firmowej 25 kończąc na firmowej 250. Natomiast w ofercie bez telefonu w umowie na 12 miesięcy najniższą dostępną taryfą jest firmowa 50. Dodam także, iż posiada wcześniej przez klienta taryfa nie wpływu na dostępność niższych taryf.
(...)
Napisano 04 January 2011 - 21:05
Jesli nie masz zadnego znajomego doradcy - wypelnij formularz na stronie Play - wtedy jeden z takich doradcow sam zadzwoni do Ciebie.
Plusy:
- brak kombinowania
- brak chodzenia do Salonu
- brak placenia ponownie oplaty aktywacyjnej
- Doradca sam do Ciebie przyjedzie, tam gdzie bedziesz chcial i kiedy bedziesz chcial
Minusy:
- brak?
Napisano 05 January 2011 - 10:46
Skorzystałem z DB - jeszcze w listopadzie - i wybrałem jednak plan złotówkowy.
Zdecydowanie korzystniejszy cenowo i wydaję kwotę abonamentu na co potrzebuję - jeśli nie przekroczę kwoty abonamentowej, to nie mam dodatkowych kosztów.
A tę odpowiedź z BOK - dotyczącą F25 - zamieściłem jedynie informacyjnie, dla osób zainteresowanych.

Logowanie