Mój Play: Pozew Zbiorowy - Oszukani przez PLAY P4 - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pozew Zbiorowy - Oszukani przez PLAY P4 Ekstra Przychody po roku wspólpracy

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   giaur Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 306
  • Rejestracja Mon, 13 Apr 09
  • Miejscowość:?????????

Napisano 16 October 2010 - 13:48

Ja tez jestem ostro wkurwiony przez te ostatnie zmiany we freshu - profile, ok ale to ze zerują wszystko co do tej pory uzbieraliśmy to jest największa porażka jak może być. Mam uzbierane 2500 minut do wszystkich sieci, więc za cholerę nie wybiorę żadnego profilu żeby tego nie stracić. Dodatkowo piszę sporo smsów, więc pozostaje mi chyba tylko kupić drugi starter i z niego pisać smsy, a tego na którym mam uzbierane minuty nie ładować w ogóle (termin minut mi sie nie skończy nigdy, bo mogę bez problemu go przedłużać dzwoniąc do siebie z innej sieci).
-1

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   sirk75 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 110
  • Rejestracja Thu, 16 Sep 10
  • Miejscowość:poznan
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 16 October 2010 - 14:03

dzwoniąc do siebie z innej sieci?!baran...
-2

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   giaur Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 306
  • Rejestracja Mon, 13 Apr 09
  • Miejscowość:?????????

Napisano 16 October 2010 - 19:00

Sam jestes baran, debilu. Moge dzwonić do siebie do play za darmo (są np. strony internetowe, które to umożliwiają).
-2

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   sirk75 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 110
  • Rejestracja Thu, 16 Sep 10
  • Miejscowość:poznan
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 16 October 2010 - 19:06

a to przepraszam nie wiedzielem o takich bajerach a z jakiej strony to mozna zrobic?jeszcze raz przepraszam
-1

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344
  • Rejestracja Sun, 04 Nov 07
  • Miejscowość:Nowy Sącz
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 17 October 2010 - 20:48

Panowie bez wyrażeń !
Regret? That's fucked up word.
1

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   barman86 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Mon, 22 Aug 11
  • Operator:Era
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 22 August 2011 - 18:34

juz prawie 50 osob na http://wspolnypozew....show/pozwy/play jak myslicie, bedzie cos z tego ?
2

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   bethowen83 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 119
  • Rejestracja Sat, 29 May 10
  • Miejscowość:Grudziądz
  • Telefon:k800i
  • Taryfa:One Play Pro
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 22 August 2011 - 21:56

Wyświetl postUżytkownik barman86 dnia 22 August 2011 - 19:34 napisał

juz prawie 50 osob na http://wspolnypozew....show/pozwy/play jak myslicie, bedzie cos z tego ?

Oby tak!!! Niech ktoś w końcu zrobi z tą samowolką w Play!!! A najbardziej mnie wku...a jak ktoś mówi że tak jest u każdego operatora!!! Może i jest, ale to nie znaczy że cały czas wszyscy mają się na to godzić i nic z tym nie robić!!!

0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 22 August 2011 - 22:58

Czytając opis sprawy, to nic nie będzie.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   avt31 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 57
  • Rejestracja Thu, 27 Aug 09
  • Miejscowość:PL
  • Operator:inne
  • Taryfa:Brak
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 22 August 2011 - 23:56

Byłem w wielu sieciach. Aneks zawsze powodował kasowanie warunków poprzedniej umowy. Zakładanie na to pozwu i to zbiorowego jest co najmniej śmieszne.
Kasowanie w PF pakietów, ZM, itp. nie jest dobre, ale bez przesady z narzekaniem, bo inne sieci stosują podobne metody. Przy odrobinie oleum w głowie da się z tym żyć i się nic nie traci. Szczególnie w PF.
Jak widzę wielu z Was całą winą obarcza operatora, a to tak naprawdę w wielu wypadkach wasza wina.
Co do konsultantów to niestety są różni i to w każdej sieci. Nawet w Erze zdarzyło się, że nie uruchomili nowego aneksu po rozmowie z BOK. Co ciekawe nie było, żadnych dowodów, że taka rozmowa się odbyła.
To my musimy posiadać wiedzę oraz sprawdzać co oni robią.
W przeciwnym wypadku pozostaną żale i zgrzytanię ząbkami.
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   praglowski Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Thu, 04 Aug 11
  • Miejscowość:Sędziszów Młp
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 23 August 2011 - 19:48

witaj, ja miałem podobną sytuację którą tu opisywałem - poradzę ci co zrobić bo ktoś uprzejmy mnie również to poradził: znajdź na forum telepolis użytkownika play4you2 (lub napisz na adres forum@playmobile.pl) przedstaw mu sytuację i poproś o pomoc. ja się cieszę uznaniem reklamacji i zmniejszeniem faktury o 900 zł.
pozdrawiam, Piotr
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   alle-electro Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Fri, 20 Jan 12
  • Miejscowość:Głogów
  • Telefon:511164466, 506667866
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 20 January 2012 - 18:12

Witam Wszystkich OSZUKANYCH (to nie zaszczyt)

Od 2 lat korzystałem z wifi po kablu w domu + 3 mobilne Play Online 45zł za 10GB
Wymówiłem 2 Play Online bo nikt nie używał, płaciłem bo umowa wiązała.
Skończyło się wifi (szukam atrakcyjniejszego operatora)
Ponadto mam w Play 2 abonamenty firmowe Firmowa 150 i Firmowa 50 od 2008r. Miesieczne rachunki od 200 do 400zł (załącznik) płacę co prawda po terminie, ale to nie istota sprawy.

Na czas poszukiwania nowego operatora postanowiłem użyć Firmową 50 do internetu. Zadzwoniłem na *600, konsultant wybrał najlepszą ofertę 1GB za jedyne 25zł. Drożej tylko w "erze", byłem głodny więc się zgodziłem. 100 razy przy tym upewniając się że rachunek wyniesie 39zł abonament + 5zł 25MB promocyjne + 25zł 1000 MeeegaBajtów. Czyli korzystam tylko w domu (mieszkam obok anteny), bo w innej sieci mnie policzą!!!
Korzystałem od 27.12.11r do 2.01.11r godz 17.19... jeszcze będąc nie świadomym sytyacji!!!
Statystyki aplikacji PLAYONLINE pokazywały zużyte około ponad połowę zakupionego transferu.

internet zaczął "kuśtykać", później rozłączało... na drógi dzień poklikałem, ale były kłopoty z łącznością. zadzwoniłem zatem na *600 konsultant stwierdził, że na koncie mam nadpłatę, ba 0.62zł. Dostępne GB do wykorzystania. Pewnie kłopoty z kartą stwierdził, błąd to 690 to 628: komputer zdalny nie odpowiedział itp. Polecił iść do salonu sprawdzić kartę. Nie znalazłem czasu niestety...
Wyjechałem do pracy na tydzień wróciłem i znowu klikałem. Znowu rozłączło. Znowu zadzwoniłem na *600... i tak conajmniej 6 razy.
Gość znowu stwierdza, że coś z kartą, nie ma żadnych blokad, przecież jest dostępny transfer, i tu moje zdziwienie 9GB, pazerność nie pozwoliła zapytać dlaczego tak dużooo. Próbowałem nadal korzystać.
Przyszedł sms o treści:
"Zbliżasz się do osiągnięcia limitu kredytowego. Więcej informacji w Biurze Obsługi Klienta pod numerem (+48)790500500 / Biurze Obsługi Klienta Biznesowego (+48)790600600
Czas: 2012-01-12 13:38:43"
Znowu zadzwoniłem na *600...
Konsultant po sprawdzeniu opowiada tę samą bajkę. Na koncie są GB też 9. Ja nadal próbuję korzystać z neta. Znowu błędy 628.
Pamiętam, że tego 12-tego potrzebowałem wydrukować załącznik z maila w sprawach pracy. Wypełnionego, podpisanego, zeskanowanego miałem go odesłać czym prędzej. (zamówienie podnośnika nożycowego na piątek rano na halę pewnej firmy). Owszem - zalogowałem się na pocztę, ale na załącznik "nie starczyło"...
dwa dni opóźnienia z przeglądami cctv to nie małe straty!!!
To wszystko przez PLAYA!!!???

Poszedłem dziś do Playa!!!
Dowiedziałem się tego co jest w załączniku niżej.
Dowiedziałem się również o "oszukani przez play"
Założyłem zgłoszenie i wniosek o anulowanie 1300zł
Wypowiedziałem pisemnie także umowę na ten nr. Drugi kończy się dopiero w październiku.
i czekam...

Wniosek
za "jedyne" 25 zł kupiłem 1GB
zużyłem licząc z wykazu połączeń 822 421 kB w ramach zakupionego transferu oraz 281 738 kB za 1300zł

matematyka kłamie na rzecz oszustów

Załączone pliki

0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2