Strona 1 z 1
blokada numeru
Napisano 03 July 2007 - 06:57
Da się zmienić numer bez problemu.
Lepiej to załatwić poprzez policję. Jak chcesz sama chyba tylko wysyłając mu smsa, żeby nie pisał bo zaczniesz czynić pewne kroki prawne jeśli nadal będzie Cię nękał.
Lepiej to załatwić poprzez policję. Jak chcesz sama chyba tylko wysyłając mu smsa, żeby nie pisał bo zaczniesz czynić pewne kroki prawne jeśli nadal będzie Cię nękał.
Kinetic Humanoid Responsible for Infiltration and Scientific Sabotage
Napisano 03 July 2007 - 09:34
Raz dzwoniac do jednego abonenta Playa uslyszalem "abonent ma zablokowane polaczenia przychodzace". Moze jednak jest sposob?
Napisano 03 July 2007 - 09:48
RaptoR napisał:
Raz dzwoniac do jednego abonenta Playa uslyszalem "abonent ma zablokowane polaczenia przychodzace". Moze jednak jest sposob?
No ale tym sposoben blokujesz wszystkie połączenia przychodzące. To równie dobrze można wyłączyć telefon.
Poza tym novalinka ma chyba problemy z SMSami
novalinka napisał:
żeby nie móc otrzymywać wiadomości od niego?
Kinetic Humanoid Responsible for Infiltration and Scientific Sabotage
Napisano 03 July 2007 - 10:04
RaptoR, można sobie zablokować wszystkie przychodzące (SMSy też) - barring codes z hasłem 0000. :-) Tutaj raczej potrzeba jest zablokowania jednego numeru. :-P
<script src="https://www.blue.pl/echoBanner?idAgent=MjM3MjE=&idBanner=MTE=&idUser=NjY="></script>
Napisano 04 July 2007 - 17:27
Żeby zmienić numer też trzeba mieć uzasadnioną przyczynę. Takie pismo z policji o przyjęciu zgłoszenia może nie pomoże zlokalizować upierdl... kandydata, ale przynajmniej będziesz miała podkładkę dla operatora, żeby taki numer zmienił, a jak pójdzie Ci na rękę to (choć nie wiem czy to możliwe) nawet bezpłatnie.
1. Użyj "szukaj"
2. Czytaj playmobile.pl --> regulaminy
3. Użyj google/wiki
4. Użyj mózgu
5. Jeżeli 4 powyższe nie przyniosły efektu powtórz
6. Kliknij na nowy temat
2. Czytaj playmobile.pl --> regulaminy
3. Użyj google/wiki
4. Użyj mózgu
5. Jeżeli 4 powyższe nie przyniosły efektu powtórz
6. Kliknij na nowy temat
Napisano 04 July 2007 - 21:12
Miałem podobną historię z erą. Maałem mnostwo esów i gluchych z kilku numerow i między innymi dowiedzialem się ze jestem ojcem jakiegoś tam Alanka. Generalnie chodzi o to ze jesli jakiś numer jest długo nieaktywny lub już nieużywany to po pewnym czasie wraca do puli operatora i przydzielają go gomuś innemu jako nowy. Kiedy kontaktowałem się z erą o proponowali mi wymiane tego numeru na inny nieodpłatnie. Ja sobie darowałem zmiany a i tak się w końcu uspokoiło bo chyba dotarło do tej dziewczyny że nęka niewinnego faceta. I jeszcze raz wydaje mi się że chcieli mi zmienić numer za darmo ale nie jestem na 100% pewien.

Google Głupcze!
#18 Gość_kowi_*
Napisano 05 July 2007 - 06:21
Ale w tym przypadku "odziedziczyłeś" numer po innej osobie... a autorka tematu ma telefon w PLAY, w którym jak wszystkim powinno być wiadomo nie było jeszcze okazji do odziedziczenia numeru, który przechodzi do puli operatora po (prawdopodobnie) 12 miesiącach.
Napisano 19 July 2007 - 12:12
khriss napisał:
W tym telefonie nie ma takiej możliwości. Telefony SE oraz te na platformie Symbian mają taką możliwość.
Pozostaje Ci wizyta na komendzie Policji tak jak wspomniał DaNTe.
Pozostaje Ci wizyta na komendzie Policji tak jak wspomniał DaNTe.
Ja, w Samsungu D500 mam opcję blokowania numerów. Co prawda różni się on trochę od wersji europejskiej (kupiłem go na chińskim E-Bayu i gość mi go podrzucił z Korei do HK). Wiele Siemensów też miało taką możliwość, można było ustawić np. sygnał niedostępności dla danego numeru itp.
W sumie dziwi mnie brak takiej funkcji w nowszych od mojego D500 telefonach Samsunga - mówię oczywiście o tych, które nie są na Windows Mobile, bo tam można sobie zainstalować np. Novosec Smartfilter i ustawić tak, że np. w weekendy szef będzie zrzucany automatycznie na pocztę głosową, a reszta nie
Strona 1 z 1

Logowanie