Użytkownik jas3miasto dnia 08 September 2010 - 12:11 napisał
To czy pracownicy punktów sprzedaży widzą jakie usługi są podpięte do konta czy nie - to nie jest chyba najistotniejsze z całego przekazu i nie jest to jedyny argument podpierający tezy, które podnoszę. To jak te mechanizmy działają lub nie nie ma większego znaczenia. Sam w dwóch kolejnych postach potwierdziłeś kolejno że:- nie odnosisz się do tematu poruszanego przeze mnie - wybiórczo podważasz pewne argumenty kierując argumenty ad personam
Stwierdziłem, że odniosłem się do trzech spraw które wynikają z Twojej wypowiedzi. Wszystkie wzajemnie się zazębiają. Jeśli miałem napisać esej pod tytułem: "Play24 jest be, i dlaczego", to trzeba było napisać jaka chcesz odpowiedź.
Cytat
Sposób dyskusji, który starasz się narzucać również jest sprzeczny z regulaminem forum, który nakazuje odpowiadać w temacie i nie pozostaje mi nic innego jak zreplikować:Ja odniosłem się do niektórych uwag ad personam podobnymi uwagami w drugą stronę (i tak wydaje mi się byłem dość litościwy)
Nie - to Ty narzucasz dyskusje, w której jest jeden dobry tok myślenia, zgodny z Twoim. Bo Twoje jest bardziej twojsze, niż mojsze. Dziękuję za litość o wielmożny Panie, ale wszelako wskaż Ty mi kiedy byłem dla Ciebie nie miły w swym pierwszy poście, po którym to zaatakowałeś mnie ad personam zamiast ad meritum. Wow - też znam łacinę
Cytat
Wydaje mi się, że postawa w której odwracamy role i to my jesteśmy dla dostawców jakichkolwiek usług a nie oni dla nas jest powodem nie zrozumienia przez Ciebie uwag (nie tylko moich) co do sposobu traktowania przez Play.Co do telepolis - nie przywoływałem szeregu argumentów poruszanych tam - w tym przykładu dotyczącego umów adhezyjnych, ich charakteru i różnych stosunków klient - sprzedawca, przedsiębiorca - przedsiębiorca, gdyż już po pierwszych wpisach zrozumiałem, że aż w takie zawiłości nikt tu nie będzie chciał wnikać.
Oczywista oczywistość, że nie my dla usług, ale usługi dla nas.
Cytat
Co do bana - nie dostaje się go za darmo. Moje minusy plusy nic tu nie zmieniają. Jeśli Cię to tak zabolało, że zacząłeś je rozdawać na prawo i lewo to nie u mnie szukaj winy.
Ty czytasz to co inni piszą? Czy żółć tak Ci oczy zakryła, że nie potrafisz zrozumieć co napisałem?
Mogę dostać bana - to jedyne co mi grozi za link do Twojego tematu na telepolis. A nie że dostałem. I to nie ja zacząłem rozdawać minusy, a te które dostałeś to były za Twoje podejście do innych osób.
Cytat
Wracając do meritum:Mój post traktował o: - nieprawidłowym traktowaniu klientów przez play- próbie osiągania nienależnych przychodów dzięki procedurom stosowanym przez siec.Próby odwracania kota ogonem poprzez zwracanie uwagi, że klient mógł inaczej, że mógł dokładniej sprawdzić nie mogą zasłonić tych dwóch spraw. Podpieranie się regulaminami, tym że dla kogoś coś jest oczywiste lub nie, tym że przecież można przejść na inną zakładkę, wysłać smsa lub inne podobne jest własnie takim niemerytoryczny podejściem do tematu. To że ktoś widzi świat na 1 sposób nie oznacza, że nie można na niego spojrzeć inaczej. Firmy telekomunikacyjne mają, często zasłużoną opinię, firm marnie wspierających swoich klientów. Pewnie też z racji modelu biznesowego opierającego się na masowym dostarczaniu usług. Takowe marne praktyki postanowiłem opisać i wydaje mi się, że budowanie frontu obrony sieci wokół regulaminu, kiedy to temat tyczy się spraw szerzej rozumianych jest niemerytorycznym odniesieniem się do wpisu.
No własnie sam sobie przeczysz. Inni mieli inne spojrzenie i ich zminusowałeś i/lub obraziłeś. Co dla Ciebie jest oczywiste, dla innego takie być nie musi, i na odwrót.
PS Robisz ze Swoja firmą całkiem niezłe strony, wymagające logicznego myślenia, dopasowania ich pod potrzeby przeciętnego użytkownika sieci, a jednocześnie nie potrafisz kompletnie zrozumieć naszych racji i poglądów. Co więcej - odmawiasz im prawa bytu. Ja na prawdę rozumiem Twój ból i problem, i nie negowałem Twojego twierdzenia że Play24 jest złe, nie twierdziłem że jest święte, ale jak na człowieka obeznanego z przepisami, ustawami, uchwałami itd.. itd.. Twoje postępowanie dla mnie jest irracjonalne.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.