Mój Play: Cwaniackie metody play na wyłudzenie pieniędzy od klientów z abonamentem - Mój Play

Skocz do zawartości

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Cwaniackie metody play na wyłudzenie pieniędzy od klientów z abonamentem Czyli jak by tu wyciągnąć trochę kasy od klienta bez jego wiedzy

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Yaro Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28
  • Rejestracja Tue, 17 Aug 10
  • Operator:PLAY
  • Telefon:czarny
  • Taryfa:Brak
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 07 September 2010 - 20:36

chłopaki wielki szacun za to, że tak długo wytrzymaliście :blink:
jak widać, nasycenie złością po swoim błędzie potrafi mocno przysłonić oczy
na początku z ciekawością i dozą humoru śledziłem wątek, ale później też już szło walić głową w ścianę
1

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1312
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 07 September 2010 - 21:59

Wyświetl postUżytkownik jas3miasto dnia 07 September 2010 - 13:58 napisał

[..]

"Wraz z wejściem w życie postanowień aneksu przepadają wszelkie pakiety minut lub sms, rabaty, uprawnienia lub usługi uzyskane przez Abonenta na podstawie dotychczasowych Ofert Promocyjnych
chyba, że warunki innych Ofert Promocyjnych stanowią inaczej oraz przepadają wszystkie pakiety minut lub SMS-ów, rabaty lub usługi przyznane w drodze indywidualnych ustaleń z P4."

Sformułowanie tak samo niejasne jak inne procedury stosowane przez Play i na pewno niejednoznaczne prawnie. Szczególnie, że w regulaminach brak definicji usług, ofert promocyjnych i innych definicji z tegoż regulaminu.

Nie wiem czy "Troskliwy Miś" czytał ten regulamin - albo czy co lepsze go rozumie. Ale skoro regulaminy nie są dla niego a dla klienta i podpiera się nim w co drugim słowie... to po co mu rozumieć takowy regulamin. Tylko że wtedy lepiej może niech nie zajmuje się doradzaniem klientowi czy to w Play czy to na tym forum.

Owszem czytałem, i go nawet zrozumiałem. Regulaminy są dla odbiorców usług. Czy to Enionu, czy Play'a, czy Poczty Polskiej - regulamin jest dla klienta. Rozumiem, że czasem takie proste trudno jest zrozumieć.
Jeśli chodzi o definicje usług, ofert itd. http://www.playmobil...adczenia-uslug/ - regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych definiuje podstawowe pojęcia. Szczegóły dotyczące poszczególnych usług, promocji są udostępnione w osobnych dokumentach. Regulaminy brzmią jak brzmią, bo musza być napisane językiem prawniczym, nie potocznym. W przeciwnym wypadku byłby nic nie wartym świstkiem.

Cytat

PS> Skoro taki jest "styl" prezentowany przez pracowników play, BOK to trudno się dziwić opinii którą ma obsługa klienta BOK. Hasło - "regulaminy są dla klienta nie dla konsultanta" - tak nie ma to jak przyjazna obsługa klienta :). Wiedzcie w play, że można inaczej traktować klienta.

Zapewne nie zauważyłeś Sz.P.Kliencie - ze jest to forum poświęcone Play'owi, nie zaś forum sieci Play. I tak samo ja, jestem tutaj Troskliwym Misiem, a nie Konsultantem Janem Kowalskim. Oczywiście, że można inaczej traktować Klienta - jak dziecko we mgle, które trzeba trzymać za rączkę i prowadzić przez ciemny las.

PS W kwestii minusów. Dostałeś za każdego posta w którym jesteś impertynencki w stosunku do innych: "[..]albo czy co lepsze go rozumie[..]", "[...]Nie zakładałem, że zrozumiesz[...].

OO
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
1

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19
  • Rejestracja Tue, 07 Sep 10
  • Miejscowość:3miasto
  • Telefon:HTC HD2/Nokia e52
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 07 September 2010 - 22:11

W żadnej ze swoich odpowiedzi nie odniosłeś się do meritum rozpoczętego przeze mnie wpisu. A meritum to błędnie działający serwis Play24 a nie tak lubiane przez Ciebie regulaminy. To że piszesz jako Jan Kowalski nie zmienia faktu, iż ostrze krytyki z Twojej strony raczej omija sieć Play.

Co do tego co komu co przesłania - o sprawie napisałem ze sporym opóźnieniem. Kilkumiesięcznym. Nie o środki mi chodzi, nie o regulaminy a o bezczelna postawę BOK, oraz cwaniackie praktyki sieci Play.
-2

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1312
  • Zainteresowania:

Napisano 07 September 2010 - 23:30

Nie odniosłem się? A stwierdziłem że Play24 działa poprawnie, czy może stwierdziłem że działa błędnie? Nic na ten temat się nie wypowiedziałem. Sprostowałem Twoje kłamstwo, oraz wyjaśniłem jak wyglądają dwie kwestie które poruszyłeś w swoim poście. W podziękowaniu zostałem obrażony i zmieszany z błotem. I jednak masz problem ze zrozumieniem treści: "[...]jestem tutaj Troskliwym Misiem, a nie Konsultantem Janem Kowalskim[...]". Dlatego mogę sobie pozwolić na pewien luz wypowiedzi.

PS Dawaj minusa.

PS 2 Szkoda, że nie dałeś linka do forum telepolis: http://www.telepolis...der=asc&start=0
-1

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 08 September 2010 - 06:37

Nigdzie w tym watku nie kłamałem. Ba ja podałem merytoryczne argumenty i włożyłem trochę wysiłku w napisanie wątku dokumentując go zrzutami z interfejsu Play24. Sam zresztą stwierdzasz, że poza osobistym uwagami w moją stronę nie koncentrowałeś się na meritum mojego wpisu. Gdzie odniosłeś się do uwag dotyczących nieprawidłowo skonstruowanego serwisu Play24, który prowadzi do cwaniackich praktyk o których jest cały mój wpis. Nigdzie. Piszesz o swoich odczuciach i komentujesz w stylu "prowadzić jak dziecko we mgle", "regulaminy nie są dla sprzedawcy ale dla klienta".

PS Minusa dostałeś bo sam zacząłeś je rozdawać bez powodu. Ja swoje wcześniej umieściłem z racji braku merytorycznej odpowiedzi na argumenty.

PS 2 Czytałeś regulamin forum MojPlay? Jeśli tak często powołujesz się na regulaminy to regulamin tego forum zabrania umieszczania linków, które napędzałyby ruch konkurencyjnym serwisom.

PS 3 Pisząc o zbyt małym dystansie do spraw nieistotnych miałem też na myśli stosunek do "minusów" i reputacji na forum.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   macoo Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 42
  • Rejestracja Mon, 21 Jun 10
  • Taryfa:Longplay Telefon

Napisano 08 September 2010 - 08:43

Czy ktoś piszący w tym wątku zastanowił się choć przez chwilę dlaczego play rozwiązało aktywację pakietu o godz 0 dnia następnego?
Miałem identyczny problem jak user, który utworzył ten temat. Tyle, że ja przeczytałem regulamin. Powiedzcie mi jak mam zareagować skoro w regulaminie jest napisane, że pakiet zostanie odpalony o godzinie 0-1 dnia następnego po czym wklepuję magiczny kod i otrzymuję informację, że pakiet jest aktywny???? Klient otrzymuje dwie sprzeczne informacje. Nie wiadomo czy wierzyć regulaminowi czy informacji w telefonie. To JEST PROBLEM i nie wciskajcie nikomu kitu, że czytając regulamin nikt się na to nie natnie.

Wracając do pierwszego zdania w tym poście. Dlaczego? Moim zdaniem wszystko rozbija się o ilość danych do wykorzystania. Dane przeliczane są na dni i klient dostaje ilość danych proporcjonalną do ilości dni do końca okresu rozrachunkowego. Aktywacja w ciągu dnia może rodzić roszczenia, że dane powinny być rozliczone dodatkowo wg godzin itd itp. Aktywacja o północy załatwia problem.
Ja rozwiązałbym to trochę inaczej - i tu propozycja do zmiany w regulaminie. Aktywacja pakietu przebiega automatycznie. Wiemy to doskonale, że operator nie musi czekać do północy aby pakiet ruszył (informuje nas o tym wprowadzającym w błąd smsem).
Proponuję by pakiet faktycznie ruszył od razu po włączeniu ALE LIMIT był obliczany tak jak obecnie - czyli z godziny 0 dnia następnego.
1

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 08 September 2010 - 08:57

Wyświetl postUżytkownik macoo dnia 08 September 2010 - 08:43 napisał

Ja rozwiązałbym to trochę inaczej - i tu propozycja do zmiany w regulaminie. Aktywacja pakietu przebiega automatycznie. Wiemy to doskonale, że operator nie musi czekać do północy aby pakiet ruszył (informuje nas o tym wprowadzającym w błąd smsem).

Jak widać nie tylko komunikaty w Play24 są mylące, również w innych kanałach Play podaje mylne informacje. Tym bardziej potwierdza to cwaniackie praktyki Play mające na celu nieuczciwe zarabianie na klientach w okresie - pozorna aktywacja (komunikaty z systemu) a aktywacja związana z terminami regulaminowymi. Takie celowe wprowadzanie w błąd jest moim głównym zarzutem wobec sieci. Play doskonale sobie zdaje z tego sprawę a nie zmienił swoich procedur od ponad pół roku kiedy to sam przyznał, że procedury są mylące.
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1312
  • Zainteresowania:

Napisano 08 September 2010 - 10:44

Wyświetl postUżytkownik jas3miasto dnia 08 September 2010 - 07:37 napisał

Nigdzie w tym watku nie kłamałem.

W pierwszy poście Twierdzisz, że "[...]pracownik autoryzowanego punkty sprzedaży [...] miał przed oczami moje konto i usługi do niego podpięte[...]". Kłamstwo, czy nie wiedza. Oto jest pytanie. Ale skoro Swój problem z Play24określasz mianem cwaniactwa i oszustwa, to to równie dobrze może być kłamstwo.

Cytat

Ba ja podałem merytoryczne argumenty i włożyłem trochę wysiłku w napisanie wątku dokumentując go zrzutami z interfejsu Play24. Sam zresztą stwierdzasz, że poza osobistym uwagami w moją stronę nie koncentrowałeś się na meritum mojego wpisu. Gdzie odniosłeś się do uwag dotyczących nieprawidłowo skonstruowanego serwisu Play24, który prowadzi do cwaniackich praktyk o których jest cały mój wpis. Nigdzie. Piszesz o swoich odczuciach i komentujesz w stylu "prowadzić jak dziecko we mgle", "regulaminy nie są dla sprzedawcy ale dla klienta".

W swoim pierwszym poście odniosłem się merytorycznie do trzech poruszonych przez Ciebie spraw. Nie komentowałem pozostałych. Jeżeli chciałeś tylko klakierów piszących jaki Play24 jest be, trzeba było napisać. Wtedy bym się nie odzywał. Swoje odczucia - negatywne przyznaję - zacząłem pisać po tym, kiedy mnie obraziłeś. Kiedy obraziłeś też innych piszących. Kiedy ktoś - kto jest lub chce za takiego być brany, czyli wykształcony i inteligentny - oczekuje specjalnego traktowania, podsuwania wszystkiego pod nos, no to chyba faktycznie chodzi o specjalne traktowanie i deklamowanie regulaminów. Co do "regulaminy nie są dla sprzedawcy ale dla klienta" - to jest święta formułka w każdej instytucji, urzędzie, firmie. Jak na forum telepolis o komunikacji miejskiej. Skąd konsultant może wiedzieć, który konkretnie zapis jest dla Ciebie najbardziej istotny? Dlatego cały, kompletny regulamin możesz dostać w salonie, ściągnąć z internetu.

Cytat

PS Minusa dostałeś bo sam zacząłeś je rozdawać bez powodu. Ja swoje wcześniej umieściłem z racji braku merytorycznej odpowiedzi na argumenty.

Niestety - ale ja nie dałem pierwszy minusa. I już napisałem, że dałem Ci minusy za impertynencję.

Cytat

PS 2 Czytałeś regulamin forum MojPlay? Jeśli tak często powołujesz się na regulaminy to regulamin tego forum zabrania umieszczania linków, które napędzałyby ruch konkurencyjnym serwisom.

Pewnie nie. Ale co najwyżej dostanę bana od admina, co mnie nic nie kosztuje. Taka nieistotna różnica.

Zarówno na Play24 jak i włączając usługi przez samoobsługę konta pod *111# pojawia się komunikat o czasie aktywacji usługi. Owszem, sprawdzenie stanu usługi kodem lub w zakładce Usługi może mylić, ale jak rogmaniek w Twoim temacie na telepolis zauważył, nie sprawdziłeś stanu MB - co przyznajesz - więc równie dobrze mógłbyś potem szaty drzeć, że nie dostałeś całego pakietu MB.
Taki sposób aktywacji jest od zawsze. Nie wiem czy zostanie to zmienione - tzn. komunikat z AKTYWNE na np. W TRAKCIE AKTYWACJI. Propozycja macoo wydaje się całkiem sensowna, ale czy na to pozwala platforma bilingowa? To już nie do mnie pytanie. Na Play24 jest zakładka SUGESTIA, czy jakoś tak.
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 08 September 2010 - 11:11

To czy pracownicy punktów sprzedaży widzą jakie usługi są podpięte do konta czy nie - to nie jest chyba najistotniejsze z całego przekazu i nie jest to jedyny argument podpierający tezy, które podnoszę. To jak te mechanizmy działają lub nie nie ma większego znaczenia.

Sam w dwóch kolejnych postach potwierdziłeś kolejno że:

- nie odnosisz się do tematu poruszanego przeze mnie
- wybiórczo podważasz pewne argumenty kierując argumenty ad personam

Sposób dyskusji, który starasz się narzucać również jest sprzeczny z regulaminem forum, który nakazuje odpowiadać w temacie i nie pozostaje mi nic innego jak zreplikować:

Ja odniosłem się do niektórych uwag ad personam podobnymi uwagami w drugą stronę (i tak wydaje mi się byłem dość litościwy)

Wydaje mi się, że postawa w której odwracamy role i to my jesteśmy dla dostawców jakichkolwiek usług a nie oni dla nas jest powodem nie zrozumienia przez Ciebie uwag (nie tylko moich) co do sposobu traktowania przez Play.

Co do telepolis - nie przywoływałem szeregu argumentów poruszanych tam - w tym przykładu dotyczącego umów adhezyjnych, ich charakteru i różnych stosunków klient - sprzedawca, przedsiębiorca - przedsiębiorca, gdyż już po pierwszych wpisach zrozumiałem, że aż w takie zawiłości nikt tu nie będzie chciał wnikać.

Co do bana - nie dostaje się go za darmo. Moje minusy plusy nic tu nie zmieniają. Jeśli Cię to tak zabolało, że zacząłeś je rozdawać na prawo i lewo to nie u mnie szukaj winy.

Co do Twojego odniesienie się do treści mojego wpisu - jeśli przejrzałbyś dokładnie post to zauważyłbyś, że play prezentuje status "W trakcie aktywacji" a potem zmienia go na aktywne co jest mylące.

Wracając do meritum:

Mój post traktował o:

- nieprawidłowym traktowaniu klientów przez play
- próbie osiągania nienależnych przychodów dzięki procedurom stosowanym przez siec.

Próby odwracania kota ogonem poprzez zwracanie uwagi, że klient mógł inaczej, że mógł dokładniej sprawdzić nie mogą zasłonić tych dwóch spraw. Podpieranie się regulaminami, tym że dla kogoś coś jest oczywiste lub nie, tym że przecież można przejść na inną zakładkę, wysłać smsa lub inne podobne jest własnie takim niemerytoryczny podejściem do tematu. To że ktoś widzi świat na 1 sposób nie oznacza, że nie można na niego spojrzeć inaczej. Firmy telekomunikacyjne mają, często zasłużoną opinię, firm marnie wspierających swoich klientów. Pewnie też z racji modelu biznesowego opierającego się na masowym dostarczaniu usług. Takowe marne praktyki postanowiłem opisać i wydaje mi się, że budowanie frontu obrony sieci wokół regulaminu, kiedy to temat tyczy się spraw szerzej rozumianych jest niemerytorycznym odniesieniem się do wpisu.
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1312
  • Zainteresowania:

Napisano 08 September 2010 - 12:02

Wyświetl postUżytkownik jas3miasto dnia 08 September 2010 - 12:11 napisał

To czy pracownicy punktów sprzedaży widzą jakie usługi są podpięte do konta czy nie - to nie jest chyba najistotniejsze z całego przekazu i nie jest to jedyny argument podpierający tezy, które podnoszę. To jak te mechanizmy działają lub nie nie ma większego znaczenia. Sam w dwóch kolejnych postach potwierdziłeś kolejno że:- nie odnosisz się do tematu poruszanego przeze mnie - wybiórczo podważasz pewne argumenty kierując argumenty ad personam

Stwierdziłem, że odniosłem się do trzech spraw które wynikają z Twojej wypowiedzi. Wszystkie wzajemnie się zazębiają. Jeśli miałem napisać esej pod tytułem: "Play24 jest be, i dlaczego", to trzeba było napisać jaka chcesz odpowiedź.

Cytat

Sposób dyskusji, który starasz się narzucać również jest sprzeczny z regulaminem forum, który nakazuje odpowiadać w temacie i nie pozostaje mi nic innego jak zreplikować:Ja odniosłem się do niektórych uwag ad personam podobnymi uwagami w drugą stronę (i tak wydaje mi się byłem dość litościwy)

Nie - to Ty narzucasz dyskusje, w której jest jeden dobry tok myślenia, zgodny z Twoim. Bo Twoje jest bardziej twojsze, niż mojsze. Dziękuję za litość o wielmożny Panie, ale wszelako wskaż Ty mi kiedy byłem dla Ciebie nie miły w swym pierwszy poście, po którym to zaatakowałeś mnie ad personam zamiast ad meritum. Wow - też znam łacinę :)

Cytat

Wydaje mi się, że postawa w której odwracamy role i to my jesteśmy dla dostawców jakichkolwiek usług a nie oni dla nas jest powodem nie zrozumienia przez Ciebie uwag (nie tylko moich) co do sposobu traktowania przez Play.Co do telepolis - nie przywoływałem szeregu argumentów poruszanych tam - w tym przykładu dotyczącego umów adhezyjnych, ich charakteru i różnych stosunków klient - sprzedawca, przedsiębiorca - przedsiębiorca, gdyż już po pierwszych wpisach zrozumiałem, że aż w takie zawiłości nikt tu nie będzie chciał wnikać.

Oczywista oczywistość, że nie my dla usług, ale usługi dla nas.

Cytat

Co do bana - nie dostaje się go za darmo. Moje minusy plusy nic tu nie zmieniają. Jeśli Cię to tak zabolało, że zacząłeś je rozdawać na prawo i lewo to nie u mnie szukaj winy.

Ty czytasz to co inni piszą? Czy żółć tak Ci oczy zakryła, że nie potrafisz zrozumieć co napisałem? Mogę dostać bana - to jedyne co mi grozi za link do Twojego tematu na telepolis. A nie że dostałem. I to nie ja zacząłem rozdawać minusy, a te które dostałeś to były za Twoje podejście do innych osób.

Cytat

Wracając do meritum:Mój post traktował o: - nieprawidłowym traktowaniu klientów przez play- próbie osiągania nienależnych przychodów dzięki procedurom stosowanym przez siec.Próby odwracania kota ogonem poprzez zwracanie uwagi, że klient mógł inaczej, że mógł dokładniej sprawdzić nie mogą zasłonić tych dwóch spraw. Podpieranie się regulaminami, tym że dla kogoś coś jest oczywiste lub nie, tym że przecież można przejść na inną zakładkę, wysłać smsa lub inne podobne jest własnie takim niemerytoryczny podejściem do tematu. To że ktoś widzi świat na 1 sposób nie oznacza, że nie można na niego spojrzeć inaczej. Firmy telekomunikacyjne mają, często zasłużoną opinię, firm marnie wspierających swoich klientów. Pewnie też z racji modelu biznesowego opierającego się na masowym dostarczaniu usług. Takowe marne praktyki postanowiłem opisać i wydaje mi się, że budowanie frontu obrony sieci wokół regulaminu, kiedy to temat tyczy się spraw szerzej rozumianych jest niemerytorycznym odniesieniem się do wpisu.

No własnie sam sobie przeczysz. Inni mieli inne spojrzenie i ich zminusowałeś i/lub obraziłeś. Co dla Ciebie jest oczywiste, dla innego takie być nie musi, i na odwrót.

PS Robisz ze Swoja firmą całkiem niezłe strony, wymagające logicznego myślenia, dopasowania ich pod potrzeby przeciętnego użytkownika sieci, a jednocześnie nie potrafisz kompletnie zrozumieć naszych racji i poglądów. Co więcej - odmawiasz im prawa bytu. Ja na prawdę rozumiem Twój ból i problem, i nie negowałem Twojego twierdzenia że Play24 jest złe, nie twierdziłem że jest święte, ale jak na człowieka obeznanego z przepisami, ustawami, uchwałami itd.. itd.. Twoje postępowanie dla mnie jest irracjonalne.
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 08 September 2010 - 12:10

Wyświetl postUżytkownik Troskliwy Miś dnia 08 September 2010 - 12:02 napisał

Stwierdziłem, że odniosłem się do trzech spraw które wynikają z Twojej wypowiedzi. Wszystkie wzajemnie się zazębiają. Jeśli miałem napisać esej pod tytułem: "Play24 jest be, i dlaczego", to trzeba było napisać jaka chcesz odpowiedź.
No własnie sam sobie przeczysz. Inni mieli inne spojrzenie i ich zminusowałeś i/lub obraziłeś. Co dla Ciebie jest oczywiste, dla innego takie być nie musi, i na odwrót.

Stwierdziłeś cytuję "A stwierdziłem że Play24 działa poprawnie, czy może stwierdziłem że działa błędnie? Nic na ten temat się nie wypowiedziałem."

Skoro sam twierdzisz, że nie wypowiedziałeś się w temacie to nie pisz niżej, że tak nie było. Zapoznałeś się ze screenami, które załączyłem? Nie bo nawet nie wiesz, że play wprowadza użytkownika teraz w błąd statusem "W trakcie aktywacji", który po godzinie lub dwóch zmienia się w "aktywny". Pozostałe komentarze i argumenty nie odnoszą się do meritum za to orbitują wokół Twojego podejścia do Play i odwrotnie, i podobnież tyczą się subiektywnego klienckiego podejścia a nie Twojego podejścia jako pracownik.

Dzięki Tobie ten post przeradza się w osobistą wymianę zdań. Jak masz coś do mnie pisz na PW albo nie pisz wogóle. Ja nie zaczynałem od uwag w czyimkolwiek kierunku i przyznaję, że dałem się sprowokować. Minusy powtarzam raz jeszcze wynikały z charakteru odpowiedzi a nie tego, że różnimy się merytorycznie w ocenie sytuacji.
-1

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1312
  • Zainteresowania:

Napisano 08 September 2010 - 12:29

Przepraszam bardzo, ale temat brzmi "cwaniackie metody play na wyłudzanie pieniędzy od klientów z abonamentem", a w pierwszy zdaniu piszesz: "Otóż chciałem publicznie dać wyraz sprzeciw wobec oszukańczych w mojej opinii praktyk P4 dotyczących aktywacji/dezaktywacji pakietów internetowych dla taryf głosowych (PlaydlaFirm).". Nic o Play24. Nic a nic. Punkt 1 dotyczy działania Play24, zaś drugi wyłączania pakietów i usług przy przedłużaniu umowy. W swoim pierwszym poście odniosłem się przede wszystkim do punktu 2. Jedynie trzeci akapit mojej wypowiedzi, dotyczył i punktu 1 i 2 twojej wypowiedzi. Jeżeli ten akapit odebrałeś ad personam, to przepraszam - ale chyba trochę więcej dystansu polecam do swojej osoby.

To jest ostatnia wypowiedź w tym temacie. Nic więcej nie zamierzam prostować, wyjaśniać.
1

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 08 September 2010 - 12:55

Pisząc o uwagach ad personam miałem na myśli innego odpowiadającego. Twoje uwagi określiłem jako wybiórcze i nie merytoryczne . Mój wpis tyczył się całości praktyk, zaś Twoje wyjaśnienia jedynie ich części - bez podparcia się zresztą żadnymi dowodami.

Dezaktywacja usług płatnych/bezpłatnych - to że tak jest wiemy, to że nie jest to spójne z regulaminem też ale czemu tak jest nie wiemy
Brak informacji ze strony konsultanta w zakresie aktywowanych usług - podzieliłeś się jedynie swoją uwagą twierdząc że tak jest bo inaczej nie może być
Regulamin jest dla klienta nie dla konsultanta - tu znowu podzieliłeś się jedynie swoją uwagą wskazując preferowany przez siebie sposób obsługi klienta
Dostęp do konta klienta z poziomu punkty sprzedaży - nie poparłeś swoich twierdzeń żadnymi dowodami, stanowisko play w tej sprawie nie jest tak jednoznaczne

Pozostałe moje uwagi i zarzuty pozostały bez odpowiedzi.

Ja naprawdę z rzadka udzielam się na jakichś forach a już wybitnie rzadko tylko w celu zdyskredytowania kogoś. W tym wypadku wieloletnie obcowanie z BOK Play i sposób potraktowania sprawy a także ewidentne błędy w obsłudze klienta spowodowały podzielenie się tymi uwagami na forum. Nie odmawiam innym prawa do ustosunkowania się do zarzutów ale oczekuje zapoznania się ze sprawą i merytoryczne uwagi dotyczące błędów w procedurach które opisuje.
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarem Ikona

• king nothing!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 2344
  • Rejestracja Sun, 04 Nov 07
  • Miejscowość:Nowy Sącz

Napisano 08 September 2010 - 20:27

kolejna część z serii "urzekła mnie Twoja historia".
Można tysiące słów wypisać i tak to nie zmieni faktu, że regulamin ma tutaj nadrzędną postać. Rozumiem Twoje rozgoryczenie, bo parę stów poszło nie tam gdzie chciałbyś, ale od zawsze i we wszystkim to regulamin promocji czy usługi decyduje i opisuje zasady działania a nie np ulotka.

Kilka numerów w Play, kilka lat w Play i do tej pory nie widziałeś, że prawie wszystko jest włączane po północy?

Dlaczego nie zapytałeś konsultanta przy przedłużaniu umowy czy coś się stanie z Twoimi pakietami?

2 fora ( a może więcej) wszędzie przedkładają Ci, że to Twoja wina, a Ty i tak swoje.
Regret? That's fucked up word.
3

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 08 September 2010 - 22:58

Jak widać na obu forach są rozbieżne opinie. Nudne już trochę staje się to podpieranie regulaminami. Rzecz traktuje w dużej mierze o czymś innym. Co wyłuszczyłem pare wpisów wyżej. Parę wpisów wyżej napisałem też, że nie o kasę przede wszystkim chodzi ale o celowe wprowadzanie mniej i bardziej świadomych klientów w błąd poprzez procedury zarówno w przypadku przedłużania umowy jak i serwisu automatycznego Play24 ... a tu każdy o regulaminie.

Skoro dla Was praktyki nie są cwaniackie - ok. Jeśli taki stosunek będzie miał każdy i nic się nie zmieni ani w jakości obsługi w Play ani w ich procedurach. Jak Wam pasuje to że Play może celowo wprowadzać w błąd i jest to fair wobec klienta OK. Ale wiele osób się nie godzi z takimi praktykami i ja jestem jedną z nich.
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Yaro Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28

Napisano 09 September 2010 - 00:09

koleś, problemy opisane przez Ciebie naprawdę nie pokazują cwaniactwa play, lecz Twoją nieuwagę/głupotę/niedokładność/naiwność* (*niepotrzebne skreślić)
Od kilku postów wylewasz łzy jak mało dziecko, a każdy Ci w kółko to samo próbuje wbić do łba. Popełniłeś proste błędy, które jak na "klienta od pierwszych dni istnienia tej sieci" wydają się dosyć dziwne, bo Play ww zasady ma właśnie "od pierwszych dni istnienia" i chyba każdy kilkuletni użytkownik je zna.

Co do cwaniactwa play można się przyczepiać do takich rzeczy jak Notka SMS czy taryf we Freshu, ale nie takich banałów jak Twoje, więc daj sobie już spokój z tymi wszystkimi forami i blogiem rzecznika, bo wszędzie dostajesz ostro po dupie i ciężko Ci będzie odbudować ego.

P.S. chłopaki a może to jakiś psycholog i robi na nas badanie :o :P
-1

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 09 September 2010 - 00:43

Jedni mają problem z play fresh inni z notka, a jeszcze inni zwracaja uwage na problem z dzialaniem serwisu play24. Natomiast Ty masz problem z czytaniem tego co sie pisze. Skoro nie masz nic do powiedzenia w tym watku to pisz gdzie indziej.

PS Nie mierz wszystkich swoja miara. Skoro forum sluzy do podbudowywania Twojego ego to zachowaj to dla siebie.
-1

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   Yaro Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28

Napisano 09 September 2010 - 00:55

chyba Ty masz problem z czytaniem co Ci pisze 10 osób na tym forum i kolejne 10 na innych :)
uu a jednak - ego - uderz w stół, a nożyce się odezwą (skoro tak już poruszamy temat przysłów) :D
-1

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 09 September 2010 - 01:02

Wyświetl postUżytkownik Yaro dnia 09 September 2010 - 00:55 napisał

chyba Ty masz problem z czytaniem co Ci pisze 10 osób na tym forum i kolejne 10 na innych :)
uu a jednak - ego - uderz w stół, a nożyce się odezwą (skoro tak już poruszamy temat przysłów) :D

Myślę że jeśli Twoja umiejętność liczenia nie pozwala Ci policzyć do 10 to nie ma z Tobą o czym rozmawiać. Na tym forum większość postów wyprodukowali Troskliwy Miś i pakierhakier oraz Quetzal i Jarem. Twojego głosu skoro masz kłopoty z liczeniem do 10 nie uwzględniam. Były głosy podzielające szereg argumentów. Co do innych forów było podobnie. Świat nie jest jednokolorowy.

Tak więc na początek odrób lekcje liczenia a potem zajmuj się komentowaniem.

Tyle jeśli chodzi o Ciebie.

Efekt w postaci uświadomienia szerszej grupie osób jak wyglądają działanie Play24 i obsługa klienta osiągnąłem a to była moja główna motywacja. Jak widać na bloguplay niektórzy wierzą że aktywny to aktywny.
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   Yaro Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28

Napisano 09 September 2010 - 01:12

:lol: drogi Jasiu, widzę, że już się nie masz czego czepiać i myślisz, że specjalnie liczę osoby, które Ci odpisują na różnych forach? Te "10" to był taki ogólnik ;) ale przynajmniej cieszę się, że się tym tak podnieciłeś i trzy raz w swojej wypowiedzi zawarłeś to samo, że nie umiem liczyć :P naprawdę godne podkreślenia - jesteś bardzo przekonywający

P.S. I'm waiting for your minus ]:->
0

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3