Mój Play: Cwaniackie metody play na wyłudzenie pieniędzy od klientów z abonamentem - Mój Play

Skocz do zawartości

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Cwaniackie metody play na wyłudzenie pieniędzy od klientów z abonamentem Czyli jak by tu wyciągnąć trochę kasy od klienta bez jego wiedzy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19
  • Rejestracja Tue, 07 Sep 10
  • Miejscowość:3miasto
  • Operator:PLAY
  • Telefon:HTC HD2/Nokia e52
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 07 September 2010 - 09:07

Otóż chciałem publicznie dać wyraz sprzeciw wobec oszukańczych w mojej opinii praktyk P4 dotyczących aktywacji/dezaktywacji pakietów internetowych dla taryf głosowych (PlaydlaFirm).

Dla mnie - całkowicie poza moja wiedza - oznaczało to stratę w wysokości ok 600 zl.

1. Parę miesięcy temu postanowiłem zaktywować sobie opcję dostępu internetowego Play Online w telefonie 1GB. Zadzwoniłem w tym celu do BOK aby uzyskać ew. dodatkowe informacje. Po 10 min rozmowy oznajmiono mi ze takiego pakietu nie ma. Postanowiłem sprawdzić czy taka opcja jest możliwa przez serwis automatyczny Play24. Okazało się, że tak. Dokonałem aktywacji poprzez system internetowy poprzez wybranie opcji aktywuj. Uzyskałem informację, że usługa będzie aktywna w przeciągu 24h. Taka informacja widniała w systemie przez parę minut, podczas których byłem jeszcze zalogowany. Po paru godzinach zalogowałem się i widniała informacja, że opcja jest aktywna. Zdezaktywowałem jeszcze dostęp do internetu poza siecią Play. Zacząłem więc aktywnie korzystać ze smartfona, pobierając różne aplikacje celem jego konfiguracji. Jakież było moje zdziwienie gdy parę dni później zobaczyłem, iż w okresie ostatnich dni internet kosztował mnie ponad 200 zł. Napisałem reklamację i co usłyszałem. Iż gdzieś w regulaminie zapisano iż takowa opcja aktywuje się dopiero po północy. Nigdzie podczas aktywacji nie pisano o czymś takim. Uważam to za tanie oszustwo, o którym powinni wiedzieć wszyscy dokonujący takiej aktywacji. System nadal nie został naprawiony co zdokumentowałem podczas aktywacji pakietu dla innego telefonu:

Krok 1 - usługa na liście usług - wyłączona
http://rookery9.avia...ea4_625x625.jpg

Krok 2 - klikamy włącz
http://rookery9.avia...ebc_625x625.jpg
Czy nie byłoby uczciwym zapoznać użytkownika z regulaminem lub/i napisać mu iż usługa będzie aktywa dopiero po północy następnego dnia od jej fizycznego zaktywowania? O ile oczywiście taki jest regulamin - bo tutaj raczej rozjeżdża się on z Play24, który pisze co innego

Krok 3 - potwierdzamy
http://rookery9.avia...93b_625x625.jpg

Krok 4 - usługa w trakcie włączania
http://rookery9.avia...665_625x625.jpg

Krok 5 - Aktywne - mimo, iż nie jest to prawdą
http://rookery9.avia...cb8_625x625.jpg
Taki status uzyskałem po 1 godzinie. Usługa nie jest aktywna - ale Play24 pokazuje taki status wprowadzając klienta w błąd.

2. Miesiąc temu dokonywałem przedłużenia umowy w punkcie Play (Germanos). Przedłużyłem umowę mimo przykrych doświadczeń we współpracy z BOK Play (a jestem klientem od pierwszych dni istnienia tej sieci i posiadam kilka aktywnych numerów). I co się okazało na początku kolejnego miesiąca. Że podczas przedłużania umowy wszelkie usługi wraz ze starym abonamentem są KASOWANE. Tak też się stało w moim wypadku co oznaczało stratę kolejnych kilkuset złotych. Nikt oczywiście nie informował mnie o niczym takim podczas przedłużania umowy a pracownik autoryzowanego punkty sprzedaży przygotowując skrupulatnie wszystkie kwitki potrzebne do przedłużenia umowy miał przed oczami moje konto i usługi do niego podpięte.

Cała teoria o wyłączaniu usług dodatkowych podczas przedłużania jest oczywiście mocno naciągana. Czemu Play nie jest konsekwentny i nie wyłączył innych usług aktywnych na koncie jak:

Doładowanie z telefonu numeru na kartę lub MIX w Play
Poczta głosowa na email
Blokada transferu danych

Te usługi przetrwały zmianę umowy. Usługa PlayOnline nie.

Reklamacje w kilku pismach uznano za niezasadne. W obu przypadkach. Mimo, iż przyznano, że serwis Play24 może wprowadzać w błąd a informacje podawane przez pracownika BOK też były nieścisłe.

Piszę innym pod rozwagę. A z rzadka zdarza mi się napisać cokolwiek a już szczególnie złego na publicznym forum.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1316
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Telefon:Htc Desire Z,Lg KU311
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 07 September 2010 - 09:15

Pisze w regulaminach pakietów
Aktywacja Pakietu następuje, pomiędzy godziną 00:00 a 01.00, następnego dnia po dniu, w którym
nastąpiła dyspozycja aktywacji.
Wobec tego to twoja wina że nie czytałeś
było trzeba sprawdzić kodem albo na play24 czy masz już 1gb na internet
Wiadomo że jak zmienią się abonament to wszystkie usługi które były w poprzednim abo są kasowane
tak jest wszędzie nie tylko w play
W orange jak miałem mixa i przeszedłem na abonament też tak było
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 07 September 2010 - 09:18

Zaraz zarz - to ja mam sie domuyslac, wysylac smsy zeby cos sprawdzac?

Chyba nie tak to dziala. To ze niektorzy przyzwyczaili sie do tego typu dzialan to ich sprawa. Jak dla mnie aktywacja to aktywacja - informacje powinny byc spojne i tyle.

Ponadto akceptacja regulaminu play24 nie oznacza hurtowej dorozumianej akceptacji wszystkich regulaminow. Aktywujac usluge mam prawo nie wiedziec co to jest za usluga i powinienem uzyskac pelnie informacji na ekranie opisanym nr 2 wyzej. Wszystko inne nalezy uznac jako probe nieuczciwego zarabiania na kliencie przez P4.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1312
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 07 September 2010 - 12:32

Pracownik przy przedłużaniu przez Klienta umowy NIE MA WGLĄDU W PAKIETY KTÓRE SĄ WŁĄCZONE A KTÓRE NIE.

Zostają wyłączone usługi płatne. Usługi bezpłatne nie są zmieniane.

I na koniec - regulamin jest dla Klienta nie dla konsultanta. Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialność. A aktywacja oznacza że usługa została zatwierdzona przez system, zostanie zaś włączona zgodnie z regulaminem. Trzy zakładki wcześniej jest stan konta, i tam są wyszczególnione minuty/smsy/MB.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 07 September 2010 - 12:58

Regulamin nie jest prezentowany klientowi na zadnym etapie aktywacji usługi przez Play24. Klient nie wie tez na etapie aktywacji o tym czy dana usługa jest objęta jakimś dodatkowym regulaminem lub nie. Powinien zostać
o tym jasno poinformowany. Skoro nie jest pokazuje to, że sieć szuka dodatkowego - nieuczciwego dodajmy - zarobku na swoim kliencie. Co do dezaktywacji płatnych usług - regulamin jakoś tutaj nie jest tak wybiórczy

"Wraz z wejściem w życie postanowień aneksu przepadają wszelkie pakiety minut lub sms, rabaty, uprawnienia lub usługi uzyskane przez Abonenta na podstawie dotychczasowych Ofert Promocyjnych
chyba, że warunki innych Ofert Promocyjnych stanowią inaczej oraz przepadają wszystkie pakiety minut lub SMS-ów, rabaty lub usługi przyznane w drodze indywidualnych ustaleń z P4."

Sformułowanie tak samo niejasne jak inne procedury stosowane przez Play i na pewno niejednoznaczne prawnie. Szczególnie, że w regulaminach brak definicji usług, ofert promocyjnych i innych definicji z tegoż regulaminu.

Nie wiem czy "Troskliwy Miś" czytał ten regulamin - albo czy co lepsze go rozumie. Ale skoro regulaminy nie są dla niego a dla klienta i podpiera się nim w co drugim słowie... to po co mu rozumieć takowy regulamin. Tylko że wtedy lepiej może niech nie zajmuje się doradzaniem klientowi czy to w Play czy to na tym forum.

PS> Skoro taki jest "styl" prezentowany przez pracowników play, BOK to trudno się dziwić opinii którą ma obsługa klienta BOK. Hasło - "regulaminy są dla klienta nie dla konsultanta" - tak nie ma to jak przyjazna obsługa klienta :). Wiedzcie w play, że można inaczej traktować klienta.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1316
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D

Napisano 07 September 2010 - 13:26

To klient ma przeczytać regulamin a nie konsultant
tak się przyjeło że ludzie nie czytają regulaminów a potem się żalą
jak przed aktywacją czegoś czy zmianą umowy czytam :)
1

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 07 September 2010 - 14:06

Gdzie napisano, że nie klient nie przeczytał regulaminu. Przeczytał regulamin usługi Play24 i to tej usługi w dużej części tyczy się sprawa. To że operator nie udostępnia w procedurze aktywacji usługi odpowiednich narzędzi i wprowadza w błąd mylnymi komunikatami i statusami. I to jest własnie meritum problemu.

Brak poinformowania przez przedstawiciela play w punkcie sprzedaży o tak "oczywistym" warunku przedłużenia umowy (pisze w cudzysłowie bo nie dla wszystkich jest to oczywiste) ciężko traktować inaczej niż jako niedopatrzenie szczególnie, że skoro na żadnym etapie operator nie udostępnił podczas aktywacji PLayOnline w telefonie warunków aktywacji to ciężko nawet przypuszczać, że jest to jakaś dodatkowa usługa czy też może rozszerzenie istniejącej taryfy. Oba tematy w takim ciągu zdarzeń się ze sobą łączą i wskazują na niedoskonałe procedury o operatora. Do czego zresztą sam się przyznaje rozpatrując reklamacje. Ale dalszych wniosków już nie wyciąga. Sugeruje troche dokładniejsze zapoznanie się ze sprawą jeśli ktoś ma się odnieść do sprawy. Albo spojrzenie na sprawę od troszkę innej strony niż tylko "play ma zawsze rację bo ... regulamin"
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1316

Napisano 07 September 2010 - 15:53

regulamin mogłeś sobie znaleźć i przeczytać na stronie tak trudno ??
sprawdzić czy jest aktywny pakiet internetu też mogłeś ale się nie chciało to masz płać teraz 200zł za swój błąd
i przestan obwiniać wszystkich jak to twoja wina
ja jak coś aktywuje to sprawdzę za jakiś czas czy jest aktywne
sprawdzę stan i jeżeli jest to korzystam
1

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 07 September 2010 - 16:12

To nie jest tak że operator, któremu płacę niemałe pieniądze - powyżej 1000 zł - robi mi łaskę i to ja mam szukać informacji na temat usług za które chcę mu zapłacić. To chyba lekkie pomieszanie ról. Ja jako było nie było partner mam prawo oczekiwać partnerskich stosunków z dostawcą usługi.

Jeśli Ty godzisz się na takie przedmiotowe traktowanie przez dostawców różnych usług to krzyż na drogę ale nie narzucaj tego jako normy w stosunkach b2b czy b2c.

Ja sprawdziłem aktywacje konta w miejscu gdzie je aktywowałem - 2 krotnie, raz uzyskałem info w trakcie aktywacji, za drugim razem ze jest aktywne.

Dochowałem więc staranności w sprawdzeniu czy usługa jest aktywna. Operator takiej staranności w dostarczeniu/aktywacji usługi nie dochował.
To że operator wprowadza w błąd jest oczywiste i do końca nie rozumiem Twojego uporu w udowadnianiu, że to ja jako klient nie mam racji. Oczywistym jest że to operator ma więcej narzędzi nacisku na klienta a pozycja klienta nie powinna być dodatkowo osłabiana przez operatora poprzez cwaniackie manewry w stylu tego opisanego powyżej i udokumentowanego screenami.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 413
  • Rejestracja Sun, 27 Dec 09
  • Miejscowość:Wielkopolska
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 07 September 2010 - 17:41

Wyświetl postUżytkownik jas3miasto dnia 07 September 2010 - 17:12 napisał

To nie jest tak że operator, któremu płacę niemałe pieniądze - powyżej 1000 zł - robi mi łaskę i to ja mam szukać informacji na temat usług za które chcę mu zapłacić. To chyba lekkie pomieszanie ról. Ja jako było nie było partner mam prawo oczekiwać partnerskich stosunków z dostawcą usługi.

Wszystkie informacje są w regulaminie. Jak sobie wyobrażasz ten partnerski stosunek - że konsultant będzie przez półtorej godziny tłumaczył każdy punkt danej usługi?
A jeśli trafi się klient, który nie rozumie ile to jest naliczanie po 100 kb to konsultant ma mu to przeliczać na zdjęcia, ilość stron tekstu?
No przecież to byłaby paranoja.

Poza tym regulamin, regulaminem ale są kwestie techniczne - czasem może nastąpić choćby zwykła awaria.
Kiedy się aktywowało pakiet dobrym zwyczajem przed rozpoczęciem intensywnego korzystania jest sprawdzenie go.
Otwórz w przeglądarce google, zamknij ją, sprawdź jak połączenie naliczono i już wiadomo czy pakiet jest aktywny czy nie.
Wiem, wiem - operator ma obowiązek itd., ale jeśli coś nie pójdzie to klient płaci, więc warto, żeby klient sprawdził czy wszystko jest ok.

Ps: Czy ja także dostanę "-1" do statusu hurtowo jak wszyscy z tego wątku tylko dlatego, że mamy inne zdanie?

1

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 07 September 2010 - 18:16

Nie wiem czy zauważyłeś ale kwestia porusza 2 tematy. Powiązane ale jednak dwa. Z naciskiem na automatyczny serwis Play24 który został skonstruowany w sposób nieprawidłowy i wprowadzający w błąd,
Co przyznaje sam Play. System ten w po pierwszej akceptacji regulaminu Play24 nie udostępnia klientowi pełni informacji niezbędnych do aktywacji usługi, a powinien - i czapka by z głowy play nie spadła - za to ocena podejścia do klienta na pewno byłaby lepsza. Pozwoliłoby to uniknąć wszelkich niejasności. Tak działa większość usług obsługiwanych za pomocą narzędzi jak Play24. Jasno komunikują użytkownikowi (a to czy użytkownik jest na te komunikaty otwarty czy nie to już jego sprawa) co aktywuje, z jakimi opłatami się to wiąże, jaki regulamin będzie wiązał użytkownika itd. Tutaj tego brakuje.
To mam na myśli mówiąc o partnerskim systemie.

Mówiąc o konsultancie również należy zauważyć, iż skoro wyłączanie wszystkiego poza darmowymi usługami na koncie jest to najoczywistsza z oczywistości to konsultant powinien powiedzieć o tym, iż jeśli na koncie są jakiekolwiek płatne usługi to zostaną one dezaktywowane. Taka deklaracja nie padła. Padły za to dużo mniej istotne informacje o taryfie i innych opcjach dodatkowych. Z całą pewnością ukrywanie takiej informacji przy przedłużaniu umowy można uznać, używając najdelikatniejszych z określeń, za pewne cwaniactwo, szczególnie, że definicje z regulaminu przywołane wyżej dają szerokie pole do interpretacji.

PS. Co do minusów - po coś one są. Pozwalają ocenić wypowiedź interlokutora. W przypadku kiedy rozmówca wkłada minimum wysiłku w zrozumienie innego niż swoje podejścia z całą pewnością one się nie pojawiają. Skoro z jednej strony jest jedna ocena z drugiej pojawia się druga. Nie widzę w tym nic złego. Ciężko taką impregnację na argumenty inaczej oceniać.
-2

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 413

Napisano 07 September 2010 - 18:50

Z wieloma Twoimi stwierdzeniami się zgadzam, np. z tym:

Wyświetl postUżytkownik jas3miasto dnia 07 September 2010 - 19:16 napisał

(...) automatyczny serwis Play24 który został skonstruowany w sposób nieprawidłowy i wprowadzający w błąd,

Nie zmienia to jednak mojej opinii, iż uważam, podobnie jak kilka innych osób z tego forum, że klient ma obowiązek przeczytać regulamin - korzystajac z usługi akceptujesz przecież jej regulamin!
Z mojego wieloletniego doświadczenia z różnymi usługami i sieciami wynika także, że to klient płaci, wiec w swoim najlepiej pojętym interesie powinien, przed rozpoczęciem aktywnego korzystania z pakietów, wykonać krótkie połączenie i sprawdzić czy prawidłowo rozliczono je na bilingu.

Ps: Jest duża różnica pomiędzy petryfikacją intelektualną Twojego rozmówcy, a faktem posiadania przez niego odmiennej opinii.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 07 September 2010 - 19:09

Wyświetl postUżytkownik Quetzal dnia 07 September 2010 - 18:50 napisał

Nie zmienia to jednak mojej opinii, iż uważam, podobnie jak kilka innych osób z tego forum, że klient ma obowiązek przeczytać regulamin - korzystając z usługi akceptujesz przecież jej regulamin!

Wyświetl postUżytkownik Quetzal dnia 07 September 2010 - 18:50 napisał

Ps: Jest duża różnica pomiędzy petryfikacją intelektualną Twojego rozmówcy, a faktem posiadania przez niego odmiennej opinii.

Myślę, że używanie w rozmowach na tym forum i wielu innych argumentu "regulamin" jako kończącego debaty bez wnikania w meritum przekazu osób formułujących jakieś sensowne argumenty jest często dowodem albo nieumiejętność zrozumienia albo brak takiej woli. Stąd wzięły się oceny. Odmienność opinii nie ma powinna mieć tu nic do rzeczy. Z czym i Ty się zgadzasz.

Ja zaakceptowałem regulamin Play24 "jak jest". Innych regulaminów w sposób jawny nie akceptowałem i nie dane mi się było z nimi zapoznać. Ciężko też mówić, iż to ja nie dochowałem staranności. Ja nie muszę wiedzieć o tym, iż dana usługa wiąże się z jakimś dodatkowym regulaminem, nie wszystkie usługi świadczone przez Play posiadają regulaminy. Obowiązkiem dostawcy usług (i to nie tylko w myśl dochowania jakichś górnolotnych ideałów partnerskiej współpracy ale też w myśl szeregu przepisów prawa) jest w umożliwienie zapoznania się z warunkami świadczonej usługi w pełnym zakresie. Biorąc pod uwagę specyfikę serwisu internetowego takowe informacje powinny w komplecie znaleźć się w momencie wyboru przycisku aktywuj. Nie dochowano tej staranności - w mojej opinii po to aby przysporzyć sobie nienależnych przychodów. I o to rozchodzi się moja uwaga dotycząca cwaniackiego podejścia operatora. Ja dochowałem staranności - korzystając z jednego z dostępnych narzędzi - kilkukrotnie zweryfikowałem stan aktywności usługi. Po uzyskaniu takiej informacji rozpocząłem korzystanie z usługi.

Co do postawy sprzedawcy, ciężko nie zgodzić się z tym, że podobnież oczywista oczywistość w postaci "wyłaczania wszelkich płatnych usług dodatkowych w momencie przedłużenia umowy" powinna być jedną z podstawowych rzecz o których informuje sprzedawca. Nawet jeśli w sposób zakamuflowany (bo ciężko nazwać inaczej zapisy regulaminu) mówi o tym regulamin oferty promocyjnej pozwalającej przedłużyć umowę. Jak rozumiem z tym też trudno zgodzić się któremukolwiek z przedmówców? Jeśli nie potrafią oni się z tym zgodzić, to o czym w takim razie powinien informować sprzedawca w punkcie sprzedaży

a. o jutrzejszej pogodzie
b. o tym, że w mogę dokupić sobie starter za 20 zł
c. o tym, że za 20 min zaczyna się mecz i mu się spieszy
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   MichałKom. Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja Wed, 25 Aug 10
  • Miejscowość:Warszawa
  • Operator:Plus
  • Telefon:607316209
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 07 September 2010 - 19:31

Dwie odpowiedzi w dwóch sprawach, według mojej opinii:

w sprawie wyświetlania, Play 24 faktycznie wprowadził w ten błąd a słowo aktywny jest jednoznaczne. Czym innym byłoby "pyzjjęte i oczekuje na akceptację". Jeśli w regulaminie jest napisane, że aktywacja następuje w danych godzinach, to nie dosyć, że wyżej wymieniony status nie jest poprawny, to jeszcze niezgodny z regulaminem. Rozumiem, regulamin mówi..., ale klient ma prawo zakładać w takiej sytuacji, że przyjazna dla klienta sieć aktywowała mu tę usługę wcześniej - podsumowanie - jeżeli firma przywiązuje taką wagę do szczegółów w regulaminie, co jest zrozumiałe, to niech będzie konsekwentna na każdym kroku.

Druga sprawa. Konsultant zapewne nie musiał i nawet nie pomyślał o uprzedzeniu o takim fakcie, ale moim zdaniem, takie sprawy powinny być uwzględnione wcześniej z pracownikami i ustalone formalnie, bądź nieformalnie. Informowanie o wszelkich zmianach powinno być oczywiste. Ale nie musi. Od tego zależą dobre stosunki z klientami.
1

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   MichałKom. Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 6
  • Rejestracja Wed, 25 Aug 10
  • Miejscowość:Warszawa
  • Operator:Plus
  • Telefon:607316209
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 07 September 2010 - 19:31

Dwie odpowiedzi w dwóch sprawach, według mojej opinii:

w sprawie wyświetlania, Play 24 faktycznie wprowadził w ten błąd a słowo aktywny jest jednoznaczne. Czym innym byłoby "pyzjjęte i oczekuje na akceptację". Jeśli w regulaminie jest napisane, że aktywacja następuje w danych godzinach, to nie dosyć, że wyżej wymieniony status nie jest poprawny, to jeszcze niezgodny z regulaminem. Rozumiem, regulamin mówi..., ale klient ma prawo zakładać w takiej sytuacji, że przyjazna dla klienta sieć aktywowała mu tę usługę wcześniej - podsumowanie - jeżeli firma przywiązuje taką wagę do szczegółów w regulaminie, co jest zrozumiałe, to niech będzie konsekwentna na każdym kroku.

Druga sprawa. Konsultant zapewne nie musiał i nawet nie pomyślał o uprzedzeniu o takim fakcie, ale moim zdaniem, takie sprawy powinny być uwzględnione wcześniej z pracownikami i ustalone formalnie, bądź nieformalnie. Informowanie o wszelkich zmianach powinno być oczywiste. Ale nie musi. Od tego zależą dobre stosunki z klientami.
1

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1316

Napisano 07 September 2010 - 19:44

Czemu ty dla każdego minusa dajesz co pisze ci prawdę
może i system jest trochę wadliwy ale jest sposób na sprawdzenie
W play 24 w zakładce moje konto jest
MB w pakiecie Internet
MB w strefie taniego Internetu
i jeśli tam pisze ilość jaką wykupiłeś to znaczy że już masz pakiet
tak ciężko zobaczyć 1 strona po zalogowaniu się do konta
ja jakoś nie mam z tym problemu
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 413

Napisano 07 September 2010 - 19:55

Wyświetl postUżytkownik jas3miasto dnia 07 September 2010 - 20:09 napisał

Innych regulaminów w sposób jawny nie akceptowałem i nie dane mi się było z nimi zapoznać. Ciężko też mówić, iż to ja nie dochowałem staranności.

Gdybym chciał być złośliwy to bym napisał:
Aktualnie ulegają zaostrzeniu przepisy ruchu drogowego.
Jak za tydzień dostaniesz mandat za nowe wykroczenie to też wyjaśnij policjantowi, że nie przysłano do Ciebie nowego kodeksu drogowego i nie było Ci dane się z nim zapoznać.

Ale uważam, że nie ma sensu dalej dyskutować wiec ja się wyłączam.
1

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   jas3miasto Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 19

Napisano 07 September 2010 - 20:07

Sprawe minusów wyjaśniłem wyżej. Nie zakładałem, że zrozumiesz więc odniosę się jedynie do Twoich uwag.

To nie jest tak, że sieć Play, Play24 stoją w centrum codziennych wydarzeń. Proszę brać pod uwagę, że usługi Play to jedynie narzędzia a nie cel sam w sobie (a patrząc na niektóre wypowiedzi nie mam wątpliwości, że dla niektórych tak nie jest). Biorąc pod uwagę te założenia i wszystko co podniesiono powyzej trudno zgodzić się z argumentem, że to ja mam szukać co to znaczy aktywny, wysyłać dodatkowe smsy, kody czy sprawdzać inne zakładki aplikacji. Zakładam, że aplikacja jest sprawna podaje prawidłowe informacje. Sprawdzam dwukrotnie jaki jest status. Wydaje się, że jest to wystarczająca staranność. Jeśli ktoś chce robić dodatkowa robotę którą powinni zrobić pracownicy P4 czy inne podmioty przygotowujące Play24 i ma z tego satysfakcję - ja mogę tylko przyklasnąć. Ale proszę nie narzucać tego innym.
-1

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1316

Napisano 07 September 2010 - 20:08

ja też się wyłączam to ostatni post jaki piszę w tym temacie
nie ma sensu kontynuowania tego tematu
1

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1316

Napisano 07 September 2010 - 20:09

...
0

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3