Mój Play: Play w Holandii/Belgii. - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Play w Holandii/Belgii.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Qóba Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja Mon, 06 Oct 08
  • Miejscowość:Sopot
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Nokia E51
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 05 September 2010 - 18:58

Cześć.

Wybieram się do Holandii i Belgii na tydzień.
Mam abonament w Playu, będę potrzebował wysłać parę/paręnaście razy sms'a do Polski i wykonać/odebrać parę połączeń od znajomych, którzy będą w tym samym czasie w Holandii/Belgii i mają polskie abonamenty.

http://www.playmobil..._w_roamingu.pdf
1. Według tego cennika widzę, że SMS będzie kosztował mnie 0,54zł a minuta połączenia 1,60zł, zgadza się?
2. Mam natomiast pytanie co do połączeń odebranych - czy dobrze wyczytałem, że minuta połączenia odebranego kosztuje 1/60 stawki minutowej, czyli 0,266zł (1,60:60)??? :)

3. Czy orientujecie się ile kosztują połączenia i smsy z polskich sieci i ze stacjonarnych do mnie, do Playa, gdy będę za granicą?

4. Czy stan konta abonamentowego sprawdzanego przez *101# będzie się odpowiednio zmniejszał, bo te wydzwonione minuty/wysłane smsy będą pobierane z puli abonamentowej czy będzie to opłata dodatkowa?

Z góry wielkie dzięki za pomoc!

Pozdr.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mery Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 100
  • Rejestracja Tue, 08 Jul 08
  • Miejscowość:się da:P
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 06 September 2010 - 11:44

Hey:)
Jeśli chodzi o połączenia wychodzące, to koszt minuty wynosi 1,60 zł (po 30 sekundach jest naliczanie sekundowe); SMS-y z Belgii i Holandii do Strefy Euro (w tym do Polski) kosztują 0,54 zł, natomiast połączenia przychodzące wynosić będą 0,75 zł/min (nie obowiązuje tu naliczanie sekundowe). Osoby będące w Polsce i korzystające z usług polskich operatorów, kontaktując się z Tobą, będą płaciły zgodnie z krajowymi stawkami, bez względu na to, w jakim kraju Ty się będziesz aktualnie znajdował. Przypominam również, że koszty usług roamingowych rozliczane są poza abonamentem, więc nie będziesz miał możliwości wykorzystania Pakietu Złotówek za granicą.

Pozdrawiam:)
0

Strona 1 z 1