Witam, mam internet w playu od pol roku i zdarzalo sie ze mnie rozlaczalo pare razy na miesiac ale to co sie teraz dzieje to przechodzi ludzkie pojecie... Problem pojawil sie ok 2 tygodnie temu i najpierw byl maly (rozlaczalo po 10 razy na dzien w roznorakich odstepach czasu czasem 3 razy na raz czasem co pare godzin) a pozniej narastal az wkoncu chyba osiagnal zenitu (rozlacza co chwile czasem co pare sekund czasem co pare minut a raz udalo sie nawet 2 godziny posiedziec-brawo) Rozlaczanie wystepuje zarowno przy wchodzeniu na strony jak i nie, jesli chodzi o zasieg to nie spada przy tym. Wkladalem swoj modem E156 G zarowno bezposrednio do roznych wejsc w komputerze jak i z kablem i problem nadal wystepuje. Sprawdzalem rowniez swoj modem na komputerze u kolegi i tez rozlacza.
play4you1 probowal mi pomoc ale zamilkl
play4you1: OK. To zróbmy tak. Uzupełnij informacje do zamieszczonego poniżej szablonu i zamieść je w zgłoszeniu, które stworzysz na P24. Podeślij mi ten numer, a ja przekaże do ekspertow. Sprawdzą co dzieje się na twoim koncie. Aha..upewnij się czy z modemem jest wszystko ok, ponieważ ja mialem taki sam problem z Huawei E220. Po przełożeniu do innego modemu problem ustąpił. Prawdopodobnie gdziesz przełamany kabelek.
Zamiescilem informacje do szablonu i wyslalem na jego priv bo nie wiem co to jest P24 i jaki numer mam mu podeslac?
Skad ja mam wziasc inny modem jak tu nikt nie ma modemu playa...
Ogolnie czytalem ze duzo ludzi sie skarzy na play online po ktorego stronie lezy wina. Ktos mial podobny problem do mojego i okazalo sie ze po otrzymaniu dubletu karty wszystko dzialalo dobrze. Przypominam ze moj problem wystapil po pol roku uzytkowania wczesniej bylo wszystko dobrze wiec nie sadze aby wina stala po mojej stronie. Moze ktos z was tez przezyl taki koszmar i wie co zrobic dlatego zwracam sie do was o pomoc. Czy w salonie playa karza mi placic za wymiane karty badz modemu jezeli to ich wina czy zrobia to za darmo?
Strona 1 z 1
To jest paranoja! bezapelacyjnie najlepszy internet na rynku...
Napisano 02 September 2010 - 21:41
Idź z umową do salonu, niech wymienią kartę SIM - bezpłatnie. Sprawdź, jeśli problem będzie się powtarzał oddaj modem do serwisu (albo karta gwarancyjna + modem, albo umowa + modem). Jak ani jedno, ani drugie nie pomoże, zgłoś w salonie, albo na www.mojplaymobile.pl (po uprzednim zarejestrowaniu się jako nasz abonent, jest własnie P24 czyli Play24) problem z połączeniem.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
Napisano 03 September 2010 - 21:17
Miałem identyczny problem z internetem. Zaczęło się właśnie około 2 tygodni temu.
Pomijam to że co kilka minut się rozłączał. Raz łapał zasięg na 5 kresek (tak było u mnie zawsze), raz gubił go całkowicie. Bywało tez że pojawiał się napis PLUS (Roaming). Nie były to jedyne objawy. Internet nawet mając cały zasięg, co kilka minut wieszał się. Mimo połączenia i dobrego zasięgu, internet nie działał.
Wkurzyłem się, reinstalacja modemu nic nie dała. Zadzwoniłem do Play.
Tam Pan który odebrał, wysłuchał mnie z uwagą i prosił żeby chwilkę poczekać. Okazało się że nie ma żadnej awarii w Bielsku-Białej, a stacje bazowe działają jak należy.
Powiedział że zwiększy mi jakieś parametry w konfiguracji, i zaczną działać w ciągu 15min.
Mówił że to zwykle pomaga, ale zalecił również wymianę SIM'a. Wymieniłem na drugi dzień bo akurat dzwoniłem do nich około 22:00.
Internet od tej pory nie wiesza się, nie rozłącza. Idzie praktycznie cały czas prędkością zbliżoną do 1Mb/s
Pomijam to że co kilka minut się rozłączał. Raz łapał zasięg na 5 kresek (tak było u mnie zawsze), raz gubił go całkowicie. Bywało tez że pojawiał się napis PLUS (Roaming). Nie były to jedyne objawy. Internet nawet mając cały zasięg, co kilka minut wieszał się. Mimo połączenia i dobrego zasięgu, internet nie działał.
Wkurzyłem się, reinstalacja modemu nic nie dała. Zadzwoniłem do Play.
Tam Pan który odebrał, wysłuchał mnie z uwagą i prosił żeby chwilkę poczekać. Okazało się że nie ma żadnej awarii w Bielsku-Białej, a stacje bazowe działają jak należy.
Powiedział że zwiększy mi jakieś parametry w konfiguracji, i zaczną działać w ciągu 15min.
Mówił że to zwykle pomaga, ale zalecił również wymianę SIM'a. Wymieniłem na drugi dzień bo akurat dzwoniłem do nich około 22:00.
Internet od tej pory nie wiesza się, nie rozłącza. Idzie praktycznie cały czas prędkością zbliżoną do 1Mb/s
Strona 1 z 1

Logowanie