Play Online w telefonie, a Internet w telefonie
Napisano 31 August 2010 - 18:04
Napisano 31 August 2010 - 18:32
W Play są pakiety Play Online działają tylko na nadajnikach Play i są Pakiety Internet działające na nadajnikach Play i Plus.
Można też kupić kartę Play Online i wtedy włożyć ją do telefonu i korzystać tylko z internetu ale też na nadajnikach Play.
Napisano 31 August 2010 - 18:43
Użytkownik marcinwalczak87 dnia 31 August 2010 - 19:32 napisał
W Play są pakiety Play Online działają tylko na nadajnikach Play i są Pakiety Internet działające na nadajnikach Play i Plus.
Można też kupić kartę Play Online i wtedy włożyć ją do telefonu i korzystać tylko z internetu ale też na nadajnikach Play.
Cytat
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Play24 nie działa więc nie sprawdzę dokładnie, ale chyba jasno napisałem wnioskując po odpowiedzi jaką dostałem. Play Online 100MB za 5zł jest tylko na nadajniku Playa w "strefie taniego internetu", a jak nie ma zasięgu i wskakuje na nadajnik Plusa to płacę za internet. Z kolei Internet 100MB za 10zł sprawia, że czy mam zasięg Play, czy Plus nic dodatkowo nie płacę. Zgadza się?
Napisano 31 August 2010 - 19:04
Cytat
zgadza się
Napisano 24 September 2010 - 21:58
Napisano 24 September 2010 - 22:52
Play online w telefonie+internet w telefonie
Play online w telefonie działa na nadajnikach własnych playa
a internet w telefonie na obu
Nie ma pakietu 200 mb
jest playonline w telefonie:
100mb-5zł
500 mb-15zł
1gb-25zł
internet w telefonie:
25mb-5zł
100mb-10zł
250mb-20zł
500 mb-35zł
Jak dobrze pamiętam jak masz oba równocześnie to liczy z pakietu play online w telefonie
gdzieś tak pisało ale nie jestem tego pewny może to ktoś potwierdzić
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 29 September 2010 - 21:15
Podepnę się pod ten temat ponieważ chciałbym korzystać z internetu w telefonie, jednak gdy wszedłem w play24 dostałem oczopląsów od ilości usług internetowych
Interesuje mnie raczej jakaś usługa tzw. 5zł
-Play Online w telefonie 100MB która to usługa działa tylko w sieci (nadajnikach)PLAY
lub
-Internet w telefonie 25 MB która działa dodatkowo na nadajnikach Plusa i przez to za 5zł mamy tylko 25mb?
A gdy już jesteśmy przy transferze to mam pytanie jak się ma te 100MB do wykorzystania porównując to do użytkowania na laptopie np Play Online, oczywiście nie będzie internet w telefonie wykorzystywany w takim stopniu jak na laptopie gdzie dziennie mam około 130mb odebranych danych, ale raczej do szybkiego przeglądu skrzynki email, czy też przeglądania stron.
Napisano 29 September 2010 - 21:27
Cytat
lub
-Internet w telefonie 25 MB która działa dodatkowo na nadajnikach Plusa i przez to za 5zł mamy tylko 25mb?
dokładnie przez to bo Play musi płacić jeszcze Plusowi za to że korzysta z ich nadajników
Jeśli chodzi o przeglądanie poczty to 100mb starczy miesięcznie ze spokojem, i do otwarcia kilkunastu stron też powinno starczyć.
Napisano 30 September 2010 - 09:51
poza abonamentem
chyba że masz starszą taryfę w której to jest liczone z abonamentu
Napisano 01 October 2010 - 08:41
gdybyś przeczytał regulamin to byś wiedział
masz nie pełny okres rozliczeniowy
pakiet został ustalony wg dni do końca okresu rozliczeniowego
kasę też pobierze trochę mniej niż 5zł
w następnym okresie rozliczeniowym będziesz miał już pełny pakiet 100 mb
i wtedy będzie normalna opłata 5zł
nie wiem u ciebie kiedy zaczyna i kończy się okres rozliczeniowy
u mnie to zawsze jest od 1 do 30
i dzisiaj wszedł mi ten pakiet co ty masz 100 mb
wcześniej tak jak ty miałem nie pełny okres
aktywowałem pakiet gdzieś 25
i miałem 25 mb
Napisano 02 October 2010 - 19:12
może być 2g
bo działa i na tym i na tym
tylko na 2g masz wolniejszy net bo tylko gprs,edge
a na 3g umts/hdspa
Napisano 09 November 2010 - 15:19
Mam pytanie powiązane z tematem - chodzi mi o korzystanie właśnie z dwóch różnych pakietów (play i internet).
Mam iPhone 4, obsługujący szybkość 3G+ (ok. 7 Mb/s download). Plus zapewnia taką szybkość dla swoich abonentów (na niektórych nadajnikach w większych miastach, ma się rozumieć). Pytanie - czy będąc abonentem Play, korzystając z nowego nadajnika Plus GSM i pakietu Internet w telefonie będę w stanie osiągać prędkości pobierania do 7 Mb/s?

Logowanie