Mój Play: Stan konta - istne jaja - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Stan konta - istne jaja

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   barca89 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15
  • Rejestracja Wed, 15 Jul 09
  • Miejscowość:z plaży

Napisano 26 August 2010 - 17:05

Witam.

Mam telefon Samsung Galaxy i5700.
Abonament 69 zł (płatne tylko 59 zł przez cały okres umowy).
Mam zainstalowaną aplikację APNDROID i telefon nie ściąga danych z internetu. W historii połączeń nie mam żadnych pobieranych danych.Minuty do wszystkich w miesiącach wykorzystuje wszystkie. Do sieci play mam za darmo. Przedłużoną umowę mam od końca czerwca.
Pakietu złotówek nie wykorzystałem prawie w ogóle w zeszły miesiącu.
Okres rozliczeniowy zaczyna się 19 dnia każdego miesiąca.
W rubryce "Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT)"mam 63,2 zł
Co robi play to naprawdę nie wiem.

Co tydzień jakaś nowa faktura na koncie. I patrze np. w tę ostatnią jest napisane: opłata abonamentowa za okres rozliczeniowy 20.08-19.09 - 59 zł
Kwota za korzystanie z internetu i transmisji danych 4,2 zł.

CO JEST KOMPLETNYM KŁAMSTWEM bo na 100% mam zablokowaną transmisję danych. Z internetem nie można się połączyć, płatnych sms-ów nie wysyłam.
Dodatkowo na początku jak nie miałem zablokowanej transmisji danych to było w historii połączeń za każde 12 gr. TERAZ NIE MA NIC.

Ponadto jakiś tydzień temu na stronie play24 (czy jakos podobnie) była faktura na 33 zł nie. Taka sama sytuacja jak teraz. Wszystko poblokowane.
Nawet przez telefon rozmawiałem niewiele. Na maila przyszła jakaś inna faktura na mniejszą kwotę.

I tą ostatnią na 63,2 zł mam niby zapłacić do 06.09.2010. Niby z jakiej okazji skoro rachunek jest za okres 20.08-19.09.
Co tydzień nie wiadomo za co będą wystawiane nowe faktury?

Przecież to kpina.
Pomoże ktoś?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Staleczka Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 172
  • Rejestracja Sat, 15 Aug 09
  • Miejscowość:Gorzów Wlkp.
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Nokia C6
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 26 August 2010 - 20:47

Z internetem to ja też miałem problem w play'u.
Wyłączyłem, ale jak to sprytnie sobie wymyślili po prawej stronie na telefonie, tuż nad "czerwoną słuchawką" chyba wszystkie telefony u nich mają ustawioną opcję Playnet i automatycznie włącza się net, a że ja miałem wyłączony, to wyskakiwała tylko biała strona i błąd, sprawdzam saldo, a tu normalnie naliczało jakbym siedział na necie, męczyłem się z nimi chyba miesiąc, w końcu się udało, w zamian dostałem 10 min. co miesiąc do wszystkich przez 6 miesięcy. ;/
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   wonski Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 42
  • Rejestracja Thu, 13 Sep 07
  • Miejscowość:Szczecin
  • Telefon:SE Xperia ARC
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 30 August 2010 - 06:15

Wyświetl postUżytkownik barca89 dnia 26 August 2010 - 18:05 napisał

Co tydzień jakaś nowa faktura na koncie. I patrze np. w tę ostatnią jest napisane: opłata abonamentowa za okres rozliczeniowy 20.08-19.09 - 59 zł

CO JEST KOMPLETNYM KŁAMSTWEM bo na 100% mam zablokowaną transmisję danych. Z internetem nie można się połączyć, płatnych sms-ów nie wysyłam.
Dodatkowo na początku jak nie miałem zablokowanej transmisji danych to było w historii połączeń za każde 12 gr. TERAZ NIE MA NIC.

Miałem podobnie, czasem przy wysyłaniu mms naliczało mi właśnie 12 groszy. Pomimo zablokowanych połączeń z internetem (program nodata na windows mobile) naliczało mi 12gr. Przy składaniu reklamacji ciągle odpowiadali że łączyłem się przecież z internetem. Dałem spokój, bo ile można się męczyć z automatem, który udaje myślącego konsultanta?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 31 August 2010 - 23:11

Uwaga - to nie jest merytoryczna odpowiedź.

Ludzie. Wiedzą do czego jest prąd. Do tego, żeby włączyć komputer i napisać posta. Opisującego swoje problemy. Ale że ten sam prąd może służyć do kontaktu z biurem obsługi, i wysłania maila z reklamacją to już nie. Ba - ten prąd może więcej. Można wejść na stronę mojplaymobile.pl i po zalogowaniu się złożyć reklamację, a potem za dni parę, paręnaście - jak w starej piosence zuchów - zobaczyć to tą reklamację odpowiedź. Ten prąd jest dzięki Edisonowi i Tesli.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 03 September 2010 - 11:09

Wyświetl postUżytkownik barca89 dnia 26 August 2010 - 18:05 napisał

Witam.

Mam telefon Samsung Galaxy i5700.
Abonament 69 zł (płatne tylko 59 zł przez cały okres umowy).
Mam zainstalowaną aplikację APNDROID i telefon nie ściąga danych z internetu. W historii połączeń nie mam żadnych pobieranych danych.Minuty do wszystkich w miesiącach wykorzystuje wszystkie. Do sieci play mam za darmo. Przedłużoną umowę mam od końca czerwca.
Pakietu złotówek nie wykorzystałem prawie w ogóle w zeszły miesiącu.
Okres rozliczeniowy zaczyna się 19 dnia każdego miesiąca.
W rubryce "Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT)"mam 63,2 zł
Co robi play to naprawdę nie wiem.

Ponadto jakiś tydzień temu na stronie play24 (czy jakos podobnie) była faktura na 33 zł nie. Taka sama sytuacja jak teraz. Wszystko poblokowane.
Nawet przez telefon rozmawiałem niewiele. Na maila przyszła jakaś inna faktura na mniejszą kwotę.

I tą ostatnią na 63,2 zł mam niby zapłacić do 06.09.2010. Niby z jakiej okazji skoro rachunek jest za okres 20.08-19.09.
Co tydzień nie wiadomo za co będą wystawiane nowe faktury?

Przecież to kpina.
Pomoże ktoś?

Witam

dokładnie tak jak napisal Troskiliwy MIŚ-zrób zgłoszenie reklamacyjne przez P24. Podeślij mi jego numer na PW-zajmę się tym.

Pozdrawiam,

P4Y1
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

Strona 1 z 1