Mój Play: Zwrot przesyłki :( - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zwrot przesyłki :( czy nie można tego przyspieszyć?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Dade Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Thu, 19 Aug 10
  • Miejscowość:Kraków
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Nokia 6500((czekam na nowy...)
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 19 August 2010 - 17:46

Hej.
Moja sprawa wygląda tak, że uzgodniłem warunki przedłużenia umowy+nowy telefon, na następny dzień dostałem maila potwierdzającego wysłanie do mnie przesyłki(10 sierpnia). Jako że to przesyłka kurierska powinna dojść szybko. 14-go sierpnia podglądnąłem na stronie kuriera(DPD) co się dzieje z moją przesyłką. Jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłem, że 13-go sierpnia odesłano przesyłkę z powrotem do nadawcy. Kurier próbował się do mnie dodzwonić ale na zamówieniu wpisano błędnie mój numer telefonu. No i teraz heca-muszę czekać aż przesyłka wróci do PLAY-a i ktoś łaskawie odblokuje moje konto. OK ale dlaczego to TYLE TRWA??? Od poniedziałku dzwonię po 2 razy dziennie do Play ale nadal nic. Dzisiaj dowiedziałem się z kolei, że może to trwać nawet 2 tyg.(zresztą codziennie dostaję inną informację)!!! No dajcie spokój-chcę podpisać umowę na kolejne 2 lata, nie ja zawiniłem przy tym błędzie a muszę czekać jeszcze nie wiem ile...!!! Żeby było śmieszniej mój obecny telefon całkiem odmówił posłuszeństwa.
Cała ta sytuacja mnie mocno poirytowała i nawet zastanawiałem się żeby po prostu podpisać umowę u innego operatora a Play podziękować za taką obsługę. Ileż można czekać-a później znowu dzwonić, ustalać ofertę i czekać na kuriera z nadzieją, że tym razem nikt nie popełnił błędu i przesyłka dotrze do mnie???
Może mieliście takie(przykre) doświadczenia i wiecie czy i jak można to przyspieszyć???
Mnie ręce opadły...:(
Pomóżcie...

Super... Wczoraj 30.08.2010 konsultant zadzwonił do mnie i poinformował, że zwrot mojej przesyłki już dotarł do magazynu i zlecenie jest anulowane w systemie i mogę złożyć nowe.
Zaje....ie, tylko teraz telefon który chcę podrożał:(((
Co prawda nie jest to jakaś straszna podwyżka ale niby czemu mam płacić więcej skoro było to wynikiem nie mojego błędu a zwrot trwał tak długo?
A może to było celowe?
Inna sprawa, że teraz zabrakło tych telefonów i znowu czekam...
To jakieś jaja... :(
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Dade Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Thu, 19 Aug 10
  • Miejscowość:Kraków
  • Telefon:Nokia 6500((czekam na nowy...)
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 31 August 2010 - 09:55

Dopisałem coś do mojego tematu. Przeczytajcie ku przestrodze jak to szybko i sprawnie działa obsługa Klienta w Play.
Żenada...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   scarman20 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Thu, 19 Jan 12
  • Taryfa:Inna

Napisano 19 January 2012 - 19:32

Zamówiłem przedłużenie abonamentu 11.01.2012, z tym że zaznaczyłem że proszę o wysyłkę najwcześniej po 3 dniach bo może nie być mnie w domu. Przesyłka została wysłana tego samego dnia i na drugi dzień kurier był już u mnie. To jednak nie problem, problemem okazało się to że znalazłem korzystniejszą ofertę za jedyne 6zł większy abonament i o 100zł tańszy telefon. W biurze obsługi powiedziano mi abym nie przyjmował tej wysyłki, zostanie ona zwrócona, anulowana i będę mogł wtedy zamówić inną ofertę. Po 4 dniach od tamtego momentu na stronie DPD zawidniał napis "zwrot do nadawcy". Po 3 dniach Play nadal twierdzi że nie otrzymali jeszcze przesyłki, lub otrzymali ale nie zostało to zapisane w rejestrze. Chce przedłużyć umowę i Play na siłe nie chce mnie przy sobie zatrzymać... Poczekam jeszcze kilka dni i jeśli nadal nie będę mógł przedłużyc umowy to zastanowie się nad konkurencją. Potwierdza się to co napisał kolega wyżej, że procedura anulowania umowy może trwać nawet 2 tygodnie...
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 19 January 2012 - 20:30

Na to co opisaliście powyżej akurat Obsluga Klienta tzw BOK nie ma nic wspolnego. Do momentu kiedy eshop nie otrzyma zwrotu na magazyn od kuriera -status zamowienie nie moze zostac zmieniony. Dlaczego to tyle trwa? Za pewne takich zwrotów "przesyłka niedostarczona" może byc dużo więcej niż wam się wydaje- to wiąże się z kolejką i oczekiwaniem na nadanie poprawnego statusu zamówienia. Możecie podesłac mi swoje numery telefonów na priva-zobaczę co da się zrobić aby przyspieszyć zmiane statusu zamówienia na niedostarczone.
0

Strona 1 z 1