Zablokowane wychodzące zapomnianym kodem 4 cyfrowym.
Jak to odblokować?,wymiana karty sim nic nie pomogła,pisemne zgłoszenia do działu technicznego, z opisem zaistniałej sytuacji nic nie dały.
Telefon na innych kartach sim ma aktywne wychodzące, inne telefony na mojej nieszczęsnej karcie sim mają zablokowane wychodzące kodem,wystarczy podać kod 4 cyfry, który próbowałem wprowadzać np: 1234,0000, i wiele innych numerów i zawsze wywala błędny kod.
Pozostaje stukać przez miesiąc albo czekać na odpowiedz z play.
Prosiłem przy wymianie karty sim czy da się zresetować ustawienia lub usługi czy jak to nazwać, powiedzieli że mogą wydać tylko duplikat karty.
Dodam że w innej sieci kiedyś zrobiłem taki sam błąd i od ręki skasowano ustawienia jakie poplątałem.
Strona 1 z 1
Zablokowane wychodzące zapomnianym kodem 4 cyfrowym. -----
Napisano 02 September 2010 - 07:07
Obecne zgłoszenie nr:
21278728
treść zgłoszenia do Play24:
Proszę odblokować zablokowane połączenia wychodzące kodem 4 cyfrowym . Wielokrotnie zgłaszałem ten problem, czekam już ponad miesiąc słyszę tylko jedną odpowiedz "u nas jest wszystko w porządku". Telefon jest sprawny, był w serwisie. Karta SIM z numeru ........ w każdym telefonie ma zblokowane wychodzące, była wymieniona na nową. Działają poprawnie rozmowy przychodzące, SMS-y wychodzące i przychodzące. Podpowiedz jaką uzyskałem w serwisie autoryzowanym to: w karcie SIM jest hasło, wpisane z błędem, które blokuje u operatora rozmowy wychodzące i zostaje wysłana informacja do abonenta w postaci głosowej "przepraszamy nie możesz wybrać tego numeru" Proszę o rozwiązanie tej sytuacji,ponieważ operator,który nie jest w stanie zapewnić abonentowi połączeń zawartych w umowie ponosi odpowiedzialność za niewywiązywanie się z warunków umowy. Ostatni raz ponawiam moją prośbę, w przypadku nierozwiązania problemu wniosę sprawę o rozwiązanie umowy.
wcześniejsze zgłoszenia-
nr: 20703561 z dnia 13.08.2010
u konsultanta - nr:20489306
wcześniej u innych konsultantów i w jakimś dziale technicznym z odpowiedzią przez sms, numerów nie mam
21278728
treść zgłoszenia do Play24:
Proszę odblokować zablokowane połączenia wychodzące kodem 4 cyfrowym . Wielokrotnie zgłaszałem ten problem, czekam już ponad miesiąc słyszę tylko jedną odpowiedz "u nas jest wszystko w porządku". Telefon jest sprawny, był w serwisie. Karta SIM z numeru ........ w każdym telefonie ma zblokowane wychodzące, była wymieniona na nową. Działają poprawnie rozmowy przychodzące, SMS-y wychodzące i przychodzące. Podpowiedz jaką uzyskałem w serwisie autoryzowanym to: w karcie SIM jest hasło, wpisane z błędem, które blokuje u operatora rozmowy wychodzące i zostaje wysłana informacja do abonenta w postaci głosowej "przepraszamy nie możesz wybrać tego numeru" Proszę o rozwiązanie tej sytuacji,ponieważ operator,który nie jest w stanie zapewnić abonentowi połączeń zawartych w umowie ponosi odpowiedzialność za niewywiązywanie się z warunków umowy. Ostatni raz ponawiam moją prośbę, w przypadku nierozwiązania problemu wniosę sprawę o rozwiązanie umowy.
wcześniejsze zgłoszenia-
nr: 20703561 z dnia 13.08.2010
u konsultanta - nr:20489306
wcześniej u innych konsultantów i w jakimś dziale technicznym z odpowiedzią przez sms, numerów nie mam
Napisano 14 October 2010 - 09:28
P4Y1, mógłbym również prosić o pomoc w podobnej sprawie, tzn. chodzi o zresetowanie tego hasła u Was bo wprowadzając 3 razy błędnie hasło zablokowałem je (telefonu nie mam zablokowanego ale chciałbym ustawić sobie blokadę na połączenia międzynarodowe np.) Numery zgłoszeń 22242354, 22515866.
Z góry dzięki i pozdrawiam
Smentek
Z góry dzięki i pozdrawiam
Smentek
Napisano 09 January 2011 - 10:54
Użytkownik play4you1 dnia 20 August 2010 - 20:59 napisał
WItam,
podeślij mi na PW numery zgłoszeń, których dotyczy ta sprawa, bo rozumiem, że wysyłałeś coś do nas? Postaram Ci się pomóc.
Pozdrawiam,
P4Y1
podeślij mi na PW numery zgłoszeń, których dotyczy ta sprawa, bo rozumiem, że wysyłałeś coś do nas? Postaram Ci się pomóc.
Pozdrawiam,
P4Y1
smentek,markhack6.
Nie do końca rozumiem Wasze kłopoty. Jeśli telefony pochodzą z legalnego źródła to była do nich też dołączona instrukcja.
Tam pisze,że zablokowany kod PIN można zmienić wprowadzając kod PUK, który jest dostarczany wraz z kartą SIM.
Dlatego nie rozumiem tego, że wymiana karty SIM jak pisze markhack6 nie pomogła.
Czy obaj piszący próbowali zmiany zapomnianego kodu PIN poprzez wprowadzenie kodu PUK?
Pytanie do play4you1.
Niedawno kupowałem żonie starter Play-a. Do karty SIM dołączone były kody 4-cyfrowy PIN i 8-cyfrowy PUK.
Czy teraz Play przy wymianie karty jeśli powodem wymiany było zapomnienie PIN-u a wszystkie dane osobowe się zgadzają nie podaje kodu PUK, aby użytkownik mógł ten nieszczęsny kod PIN zmienić ?
Strona 1 z 1

Logowanie