Witam.
Jestem relatywnie nowym klientem playa i od początku mam pewne problemy (przeniosłem numer z ery). Jestem mieszkańcem średniego miasta (znajduje się w zasięgu playonline), wykupiłem pakiet 25mb w play fresh za 5 zł. Od początku miałem problemy z jego wykorzystaniem. Myślałem, że to problem z ustawieniami lub telefonem, lecz na kilka dni pojawiła się możliwośc korzystania z internetu. Obecnie ponownie pojawia się komunikat: "sprawdż zasięg oraz ustawienia internetu i danych". Czy takie wymuszone przerwy w dostępie do internetu są czymś normalnym? Jak temu zapobiec? Poza tym przez dwa tygodnie bycia w playu nie mogę przełączyć się na plusa. Sieć jest dla mnie niedostępna. Istnieje w końcu taka możliwośc czy nie?
Strona 1 z 1
Brak dostępu do internetu w play fresh. Brak dostępu do plusa.
Napisano 03 August 2010 - 14:22
Takie przerwy są raczej nienormalne ja od kiedy jestem w Play jeszcze tego nie doświadczyłem chyba że jestem poza strefą taniego internetu
Ustawienia przychodzą na moje telefony automatycznie,chyba że wrzucę kartę do swojego Della Streak to muszę wpisać nowy apn ręcznie bo z automatu nie puszcza turbosim.
Jeśli ustawienia w telefonie są ok spróbuj ustawić wyszukiwanie sieci na automatyczne i sprawdź wtedy czy z Play przerzuci cię na Plus.
Chyba powinien pojawić się znaczek uruchomionego roamingu,ale to zależy od telefonu.
Ustawienia przychodzą na moje telefony automatycznie,chyba że wrzucę kartę do swojego Della Streak to muszę wpisać nowy apn ręcznie bo z automatu nie puszcza turbosim.
Jeśli ustawienia w telefonie są ok spróbuj ustawić wyszukiwanie sieci na automatyczne i sprawdź wtedy czy z Play przerzuci cię na Plus.
Chyba powinien pojawić się znaczek uruchomionego roamingu,ale to zależy od telefonu.
Strona 1 z 1

Logowanie