Mój Play: Brak dostępu do internetu w play fresh. - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Brak dostępu do internetu w play fresh. Brak dostępu do plusa.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kwintoo Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Mon, 02 Aug 10
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 02 August 2010 - 20:50

Witam.
Jestem relatywnie nowym klientem playa i od początku mam pewne problemy (przeniosłem numer z ery). Jestem mieszkańcem średniego miasta (znajduje się w zasięgu playonline), wykupiłem pakiet 25mb w play fresh za 5 zł. Od początku miałem problemy z jego wykorzystaniem. Myślałem, że to problem z ustawieniami lub telefonem, lecz na kilka dni pojawiła się możliwośc korzystania z internetu. Obecnie ponownie pojawia się komunikat: "sprawdż zasięg oraz ustawienia internetu i danych". Czy takie wymuszone przerwy w dostępie do internetu są czymś normalnym? Jak temu zapobiec? Poza tym przez dwa tygodnie bycia w playu nie mogę przełączyć się na plusa. Sieć jest dla mnie niedostępna. Istnieje w końcu taka możliwośc czy nie?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   radomir Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • Rejestracja Wed, 13 Jan 10
  • Miejscowość:Chełm

Napisano 03 August 2010 - 14:22

Takie przerwy są raczej nienormalne ja od kiedy jestem w Play jeszcze tego nie doświadczyłem chyba że jestem poza strefą taniego internetu
:rolleyes:
Ustawienia przychodzą na moje telefony automatycznie,chyba że wrzucę kartę do swojego Della Streak to muszę wpisać nowy apn ręcznie bo z automatu nie puszcza turbosim.
Jeśli ustawienia w telefonie są ok spróbuj ustawić wyszukiwanie sieci na automatyczne i sprawdź wtedy czy z Play przerzuci cię na Plus.
Chyba powinien pojawić się znaczek uruchomionego roamingu,ale to zależy od telefonu.
0

Strona 1 z 1