Użytkownik gosia1973 dnia 17 August 2010 - 06:59 napisał
Jeżeli uważasz że nie ma sensu dalej drążyć tematu to wyobraź sobie sytuację że play bez twojej wiedzy uruchamia ci jakąś usługę której miesięczny koszt to 20 złotych. Składasz reklamację, mija tydzień i nic potem drugi i dalej żadnej odpowiedzi od play. Jednak ktoś na forum pisze że można wyłączyć tą usługę wpisując kody które służą do jej uruchomienia. Wpisujesz te kody i jesteś szczęśliwy bo usługa przestaje działać, jednak po kolejnych dwóch tygodniach play naprawia swój system i wszystkie kody wracają do normy a że ty wcześniej wpisałeś kod na uruchomienie tej usługi zostaje ci ona teraz prawidłowo włączona i z twojego konta znika kolejne 20 złotych. Piszesz kolejną reklamację a w odpowiedzi dostajesz informację że tym razem to ty kodem uruchomiłeś usługę więc nie masz prawa żądać zwrotu pieniędzy.
Dlatego będę drążyć tę sprawę dopóki na moim telefonie zamiast "przekazywanie połączeń aktywne na numer 790998725" nie pojawi się wreszcie "przekazywanie połączeń nieaktywne", ponieważ nie wiadomo jakie jeszcze usługi w przyszłości może uruchomić swoim użytkownikom play.
Ale jakaś spiskową teorie wymyśliłaś

Po pierwsze nikt rozsądny nie wklepuje kodów bez weryfikacji i sprawdzenia, między innymi od tego masz internet żeby poczytać i dokształcić się trochę.
Po drugie jeżeli operator włączy ci usługę płatną bez twojej zgody to składasz reklamację i masz zwrot kasy która niezasadnie ci pobrali.
Po trzecie przekierowanie na numer 790998725 jest zazwyczaj aktywowane w przypadku deaktywacji poczty głosowej.
i jest powiadomieniem kto dzwonił kiedy Twój numer był zajęty lub wyłączony (usługa ta nazywa się z tego co pamiętam "kto dzwonił")
A co do Playa to nie podobają mi się dwie rzeczy: przede wszystkim to że play niektórym użytkownikom zmienił numer przekierowania z 790998725 na 790998729 czyli włączył nieszczęsna notkę sms i tą usługą pokazał swoja pazerność na wyrwanie trochę kasy od osób dzwoniących do sieci playgsm, Nie ładne operatorze PLAY.
A druga sprawa konsultanci w bok nie wiedzą co to za usługa sam dzwoniłem i stwierdzili ze mam przekierowanie na pocztę (a poczta głosowa jest wyłączoną) i prawdę mówiąc bok w tym temacie chyba nie pomoże, zostaje to że trzeba sprawę wziąć w swoje ręce co i tobie radzę również zrobić
ustaw przekierowania na numer 790998725 i tak ma zostać tego już nie da się wyłączyć tak ja nie wyłączysz wielu innych usług chociażby wysyłania, odbierania smsów

Pozdrawiam
A.